Cytuj:
Technika 7 kul:
oparta o zajęcie punktów uwagi i zapełnienie ich naszymi składowymi
-umysł może skupić się podobno na maksymalnie 7 rzeczach w jednej chwili, a więc:
-wyobraź sobie treść swojego snu i to uczucie i wyobrażenie zamknij w kulce wizualizacją (ja używam kulek metalowych i jakby przezroczystych nieco przy tym
-umieść kulkę gdzieś nad swoją głową tam, gdzie uważasz że być powinna (odległość, czy z przodu, styłu pod kątem, na jakiej wysokości itp.)
-zrób pozostałych 6 kól, z których każda będzie zawierać odpowiednio:
--skupienie na przyjemności ze śnienia
--przyjemność z bycia świadomym
--osoby ze snu (powiązana z pierwszą kulką więc)
--miejsca ze snu
--koncentracja na krytycznym myśleniu, by odzyskać świadomość (musisz się maksymalnie skupić na możliwie wielu bodźcach z otoczenia, głównie dźwiękach, mając oczy zamknięte)
--wszystkie emocje jak wtedy, gdy odzyskałeś świadomość
Ta technika pierwotnie w założeniu miała być techniką MILD'ową, a w efekcie część rzeczy została podmienionych na:
-zdarzenia ze snu
-szczegóły scenerii
-atmosfera snu itp.
W takiej więc formie po modyfikacjach jest to przede wszystkim skuteczna technika programowania snów. Byłem w stanie znacząco wpływać na to, jaka treść snu się pojawi- w tym samym śnie ustalałem osoby z niego, miejsca zdarzeń oraz generalną treść snu- i się sprawdzało. Wrzucam na forum, by inni też mogli potestować i napisać o efektach końcowych. U mnie dawała naprawdę ogromne efekty w kwestii programowania snów- zbliżyły się niemal do pewności tego, co będzie we śnie, bo nieraz treść była praktycznie taka, jak zaplanowałem. Mogłem nie tylko więc np. stworzyć sobie sen erotyczny, ale ustalić miejsce, porę dnia, jakie osoby się w nim pojawią, jakie wydarzenia i emocje- i udawało się to wszystko zgrać razem.
Autor:Wampirek