Ostatnia wizyta: Wto Wrz 15, 2009 6:00 pm Obecny czas: Wto Wrz 15, 2009 6:00 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC

[ 17 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Co to było?
PostWysłany: Wto Sie 25, 2009 12:12 pm 

Dołączenie: Sob Sie 22, 2009 3:53 pm
Miejscowość: Milicz
Hmmm. Niedawno próbowałam wyjść. Wszystko w porządku, super trans, ogólnie przyjemnie. Nie wiem co to było, ale to naprawdę nie było przyjemnie. Nie wiem, czy to była hipnagogia(dobrze napisałam?) czy coś, ale nieźle się przestraszyłam. Ale do rzeczy. Mój umysł był już wyciszony... Aż tu nagle wyłoniła mi się z ciemności nieprzyjemna twarz i głosem pełnym pretensji, krzyknęła "chcesz mnie zabić?!", następnie usłyszałam jak ktoś bije szkło i zaczyna się śmiać... Ale ten śmiech też nie był przyjemny tylko taki... Chamski? Wredny? Takie "hu hu hu" :|

Z góry dziękuję za pomoc.

Profil E-mail  

Temat postu: Re: Co to było?
PostWysłany: Wto Sie 25, 2009 12:19 pm 
Twórca OBE FORUM
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Maj 30, 2009 9:11 pm
Miejscowość: Obywatel Wszechświata
Mógł być to hypnagog...
albo Twój "schemat" się zmaterializował :twisted:i nie chciał abyś pod wpływem doświadczeń w oobe zmieniła swoje spojrzenie na świat ;)

Weź też pod uwagę, że halucynacje mogą być naprawdę różniste, jeszcze nie raz może Cię coś zaskoczyć.

Wyciszaj się dalej, a jak wyskoczy jakiś pajac z pudełka to nie zwracaj na niego uwagi ;)

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Sie 25, 2009 4:38 pm 

Wielkie dzięki za wyjaśnienie i uspokojenie :)
Następnym razem nie dam mu się wrobić :)

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Sie 25, 2009 5:50 pm 
Opiekun

Dołączenie: Śro Lut 27, 2008 8:23 am
Ja w moim krótkim życiu doszedłem do dziwnego wniosku, że do momentu, kiedy leżysz w łóżku spokojnie i nie stwarzasz z zewnątrz fizycznych pozorów inwazji innowymiarowych pałaszników, to możesz robić wszystko w granicach inwazji. Do momentu oczywiście , kiedy zauważysz, że nadchodzi zapaść albo udar mózgu ;)

Wszelkiego rodzaju wewnętrzne żeglugi są z punktu widzenia płaszczyzny fizycznej niegroźne dla zdrowia.

Fizycznego :)

Pozdrawiam.

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Sie 25, 2009 7:31 pm 

Glut.. to znaczy..? ^^ można jaśniej? :P

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Sie 26, 2009 7:00 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Maj 11, 2008 4:21 pm
Miejscowość: Sanok
kotku, kotku, przecież wyraźnie było powiedziane żeby się dalej wyciszać gdy wyskoczy "jakiś ... z pudełka" :roll:

glut proszę nie straszyć nowych. w niczym to nie pomaga.

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Sie 26, 2009 7:28 am 
Opiekun

Dołączenie: Śro Lut 27, 2008 8:23 am
Proszę nie prosić nie straszyć.

Ja nie straszę, ja tylko piszę o tym, że nic co w Tobie na Twoje fizyczne zdrowie nie zaszkodzi.

OBE zmienia psychikę i wykręca świadomość. W większości, to świetne doświadczenie pozwalające zmienić punkt widzenia na ogrom spraw.

Są też przypadki demotywacji. Człowiek otwiera umysł, przeżywa swoje własne katharsis, a później nie może zaakceptować i pogodzić się z tym co zobaczył. Świat staje się szary. Po pewnym czasie nawet OBE i drogi, które dały Ci to olśnienie zarastają krzakami i chwastami. Bardzo indywidualnie OBE się przeżywa, wniosek taki stąd :)

Ale zszedłem z tematu, masakra.

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Sie 26, 2009 8:35 am 

Już rozumiem. :)
Jeżeli coś mi tłumaczyć, to proszę jak do dziecka :)

Dzięki. Dziś będę próbować dalej.

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Sie 26, 2009 12:32 pm 
Opiekun
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Mar 25, 2008 8:43 pm
Miejscowość: Łódź
Absolutnie zgadzam się z glutem.
Podejście na hurra może i jest dobre, ale nie wolno zapominać, że każde majstrowanie przy świadomości, może się zakończyć nie tylko w dokładnie taki sposób, jak tego oczekujemy.
Rozsądek to nie straszenie.

Przykłady demotywacji mieliśmy już na tym forum, pewien pan chciał popełnić samobójstwo, bo już nic ciekawego w "realu" nie dostrzegał.

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Wrz 12, 2009 2:48 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Lip 20, 2008 4:54 pm
To teraz ja ...

Dzisiaj miałam przypadek specyficzny. Obudziłam się o siódmej i jak zobaczyłam, która godzina to poszłam spać. Próbowałam utrzymywać świadomość, taki już utarł mi się zwyczaj. Za jakiś czas odzyskuję przytomność, moje ciało śpi - jestem w ciemności. Próbuję się wznosić mentalnie - nie próbuję podnosić ciała fizycznego - i zaraz potem czuję jakby dosłownie mój mózg (wzdłuż i wszerz) zaciśnięto w kleszcze. Nie bolało mnie w zwykły sposób jak bolą nasze ciała albo umysły. Było to uczucie bardzo trudne do zdefiniowania, dziwne, ale podchodzące pod pojęcie "bólu". Jakby ktoś wsadził mi mózg w jakieś pole.
Wycofałam się i uczucie zniknęło. Kiedy zdecydowałam się zobaczyć co/kto to na mnie odczyniał to zobaczyłam rękę nad moją głową, pochyloną w taki sposób, że wewnętrzna strona tej dłoni była na oko 30cm od miejsca między moim czołem a czubkiem głowy. Nie była to zwykła ludzka ręka. Była to ręka o bardzo chudych i długich palcach w czarnej, długiej rękawicy o ostrym zakończeniu palców.
Spróbowałam jeszcze raz to samo, w tej samej kolejności. Dokładnie to samo. Po tym wszystkim zaczęłam się mimowolnie obracać, kołysać, wirować ... Po tym zdołałam otworzyć moje fizyczne oko.

Zwykłe rewelacje paraliżu? Nie czułam w ogóle, że jestem unieruchomiona. Nie zauważyłam tego pozornego bezdechu.
Sen? Byłam świadoma co się dzieje, wiedziałam, że jestem w łóżku i śnię, dlatego chciałam zmienić tą pustkę w sen (LD) i sobie polatać. Ale mi to "coś" nie pozwoliło.
Przy drugiej próbie nawet pomyślałam, że "coś" chce prześwietlić mój mózg i się wystraszyłam, haha. Jeszcze myślałam o strażnikach.

Tak więc, WTF?

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Wrz 12, 2009 2:59 pm 
Twórca OBE FORUM
Awatar użytkownika

Selisona napisał(a):
Nie była to zwykła ludzka ręka. Była to ręka o bardzo chudych i długich palcach w czarnej, długiej rękawicy o ostrym zakończeniu palców.

Istot jest dostatek ;)czyli można postawić tezę, że ten ktoś miał długie i ostre paznokcie?

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Wrz 12, 2009 3:56 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Maj 11, 2008 4:21 pm
Miejscowość: Sanok
Selisona napisał(a):
Nie była to zwykła ludzka ręka. Była to ręka o bardzo chudych i długich palcach w czarnej, długiej rękawicy o ostrym zakończeniu palców.
brzmi prawie jak UFO :ugeek:8-)

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Wrz 13, 2009 11:08 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Lip 20, 2008 4:54 pm
Hej, nie nabijać się ze mnie. xD
Przecież to nieistotne jakie miał paznokcie - opisałam to wyłącznie na pożywkę wyobraźni innych, być może niepotrzebnie.

No dobra, miał takie dziwne zakończenie na rękawicach, nie jestem pewna czy w nich były te długie, ostre paznokcie.

Wydaje mi się, że w tej sytuacji mogłam osiągnąć OBE, ale nie chciałam bo bałam się konfrontacji z nim na "tym samym" gruncie. On uniemożliwiał mi jedynie LD ... Może i z pożytkiem dla mnie, bo chciałam przez LD spróbować wejść w OBE. Może po prostu źle się do tego zabieram, powinnam spróbować wstać w paraliżu (inna sprawa, że dowiedziałam się, że byłam unieruchomiona dopiero po otworzeniu oka). Sic! Trudno, do następnego razu x>.

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Wrz 13, 2009 3:00 pm 
Twórca OBE FORUM
Awatar użytkownika

Większość istot ma znaki szczególne po których można je rozpoznać.

A to jakie ten ktoś miał cele to możesz tylko domniemywać, spotkasz kolejny raz tą dłoń w innych okolicznościach to może coś da się wyjaśnić.
Pytanie na ile był to test, a na ile była to ingerencja w Ciebie? Ale o tym zapewne w następnej odsłonie ;)

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Wrz 13, 2009 7:21 pm 
Twórca OBE FORUM
Awatar użytkownika

dodam jeszcze że byłaś pomiędzy ani "tu" ani "tam", idealny moment, nic nie kontrolowałaś
wykorzystał to ktoś z dłonią w rękawiczce ;)

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
 [ 17 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości