Ostatnia wizyta: Pon Kwi 21, 2008 1:55 pm Obecny czas: Pon Kwi 21, 2008 1:55 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC

[ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Kilka pytań ;)
PostWysłany: Wto Kwi 08, 2008 9:09 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Kwi 02, 2008 4:19 pm
Miejscowość: Kielce
Witam serdecznie wszystkich OBE-Maniaków :D

OBE interesuje się od około 2 tygodni. Wcześniej bardzo często doświadczałem zjawiska paraliżu sennego. Na początku bardzo się tego bałem i może to wydać się dla Was śmieszne, ale czytając fora internetowe doszedłem do wniosku, że zjawisko to jest "Zmorą". Ale po jakimś czasie przestałem się bać i paraliże ustały (szkoda, że wcześniej nie wiedziałem o OBE :cry:) Ale nie o tym chciałem napisać..

Niedawno przypomniałem sobie pewną sytuacje, której doświadczyłem jakieś 2 miesiące temu. Obudziłem się nad ranem ok. godziny 5. Po otwarciu oczu obraz był bardzo niewyraźny, tak jakbym otworzył je pod wodą. Postanowiłem wstać z łóżka, co okazało się bardzo trudne. Ledwo mogłem poruszyć ręką, od razu pomyślałem, że to paraliż.. Mimo to dalej próbowałem wstać, udało mi się podnieść głowę i klatkę piersiową. Zdałem sobie sprawę, że nic z tego, rozejrzałem się jeszcze po pokoju (obraz nadal był rozmyty). Nagle podniosłem się z łóżka (już w rzeczywistości) i uznałem to co się wydarzyło za sen.. Teraz pytanko - czy mogło to być OBE ??

Dobra, a teraz druga sytuacja.. Wczoraj w nocy około godziny 22.30 położyłem się z zamiarem opuszczenia ciała. Postanowiłem sobie troszkę pomóc OBE-dzwiękami. Położyłem się wygodnie na plecach, założyłem słuchawki no i jazda!! Po ok. 15 minutach relaksu poczułem jakbym się wtapiał w łóżko (niesamowicie przyjemne uczucie). Nagle poczułem jak moje powieki zaczynają drgać, z czasem coraz silniej (czy to mogły być wibracje?? ) Bardzo mnie to rozproszyło, gdyż drgania były tak silne że oczy same mi sie otwierały i zamykały. Oczywiście zaraz uczucie relaksu minęło, ponieważ zobaczyłem światło diody z mojego kompa. Drganie powiek miałem już drugi raz, wczoraj było to bardzo silne.

Co o tym myślicie??

Profil E-mail  

Temat postu: Re: Kilka pytań ;)
PostWysłany: Wto Kwi 08, 2008 1:28 pm 

Dołączenie: Sob Mar 01, 2008 2:18 pm
To było doświadczenie poza ciałem :). Zależy też jaką różnice widzisz pomiędzy obe a ld. Świadomie wychodziłeś z ciała wiec te bylo to obe. Prawdopodobnie byłeś zbyt bardzo spięty i przejęty wyraźnością obrazu, by wyjść dalej.
Odnośnie drugiego doświadczenia, to czesto miałem tak samo jak ty, jednak nie utożsamiałem tego z paraliżem. Pozdrawiam.

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
 [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości