Cytuj:
Pytanie tyczy momentu przed OoBE. Gdy jestem mocno zrelaksowany często jak skupiam się na czerni przed oczyma zauważam na niej jaśniejsze, prawie białe plamy, które przemieszczają się po czarnym tle, jest to bardzo płynne. Plamy mają kształty takie, jakie mają łaty u krowy. Cóż to takiego?
nazwałem je kiedyś "plamami energetycznymi".
Gdy się uda fazę przekaraczać krok po kroku, częstotliwość po częstotliwości na przód, plamy zaczną się powoli rozsuwać niczym chmury na niebie i ujrzysz pierwszy obszar zwany umownie i luźno: OSPUO.
Cytuj:
Iskierki. Często, po rozbudzeniu się lub długiej relaksacji widzę maleńkie drobne iskierki, gdy patrzę na błękit nieba. Robią szybkie, króciutkie ruchy, a ich pozycja nie zmienia się podczas ruchu gałek ocznych. Cóż to jest?
takie iskierki-robaczki, srebrniutkie niteczki? nie wiem ja kto nazwać. Można urzyć kreatywności i samemu se je ponazywać dowolnym słowem i stać się dla nich ojcem chrzestnym, pionierem-odkrywcą. Np "iskierki lavoriel" fajna nazwa

Do boju pionierze! badaj dalej! astral wzywa odkrywców, a tajemnice wszechświata już nie mogą dłużej wytrzymać w milczeniu!
Cytuj:
I ostatnie. Po ostatniej próbie wyjścia rozbudziłem się i wpatrywałem się w niebo, widziałem na nim płomień, mocno przeźroczysty, fioletowy lub granatowy. Był w jednym tylko miejscu na niebie, widziałem go przez szybę. Jakiegokolwiek kąta patrzenia bym nie wybrał, zawsze był w jednym tylko miejscu. I... cóż to takiego?
lekko przesunięta faza uaktywniła się w rzeczywistości fizycznej i dostrzegłeś coś, czego wcześniej twe oczy nie widziały, gdyż z astralnym wzrokiem się zsynchronizowały.
DS