Ostatnia wizyta: Pon Kwi 21, 2008 1:56 pm Obecny czas: Pon Kwi 21, 2008 1:56 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC

[ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Białe plamy, iskierki i płomień.
PostWysłany: Nie Mar 30, 2008 5:24 pm 

Dołączenie: Pią Mar 28, 2008 2:52 pm
Pytanie tyczy momentu przed OoBE. Gdy jestem mocno zrelaksowany często jak skupiam się na czerni przed oczyma zauważam na niej jaśniejsze, prawie białe plamy, które przemieszczają się po czarnym tle, jest to bardzo płynne. Plamy mają kształty takie, jakie mają łaty u krowy. Cóż to takiego?

Iskierki. Często, po rozbudzeniu się lub długiej relaksacji widzę maleńkie drobne iskierki, gdy patrzę na błękit nieba. Robią szybkie, króciutkie ruchy, a ich pozycja nie zmienia się podczas ruchu gałek ocznych. Cóż to jest?

I ostatnie. Po ostatniej próbie wyjścia rozbudziłem się i wpatrywałem się w niebo, widziałem na nim płomień, mocno przeźroczysty, fioletowy lub granatowy. Był w jednym tylko miejscu na niebie, widziałem go przez szybę. Jakiegokolwiek kąta patrzenia bym nie wybrał, zawsze był w jednym tylko miejscu. I... cóż to takiego?

Dziękuję za pomoc.

Profil E-mail  

Temat postu: Re: Białe plamy, iskierki i płomień.
PostWysłany: Pon Mar 31, 2008 7:25 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Lut 23, 2008 3:40 pm
Miejscowość: Piechowice (koło J.Góry)
Plamy - być może objaw przepływu energii.
Iskry - to nie wiem, ale to też miewam. Ja jak gapię się w błękit nieba to widzę też jakby kurz, dziwne to jest.
A z tym płomieniem to już wogóle. Coś jakby powidok, tylko w drugą stronę. Bo normalnie to to wygląda tak, że jak się na coś jasnego gapisz, a potem zamkniesz oczy to widzisz to jeszcze jaśniejące na powiekach. A tu odwrotnie. W oku/gałce z tyłu jest taki punkt, który nie przepuszcza światła (nie pamiętam dokładnie z biologii) i z opisu to tak wygląda jakby on wpłnął na powstanie tego odwrotnego powidoku.

Profil E-mail  

PostWysłany: Pon Mar 31, 2008 1:24 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Mar 25, 2008 8:43 pm
Z tego co wiem, to ten widok po wpatrywaniu się w światło i zamknięciu oczu, to powidok. Ja mam bardzo podobnie - zamykając oczy żadko widze jednolitą ciemność, zazwyczaj taki lekki "śnieg" lub plamy barwne - o dziwo w kolorze mojej aury. Podobnie, gdy jestem skoncentrowany - widze w otoczeniu jakby przejawy przepływu energii, czy czegoś takiego. Dziwne to, ale fascynujące ;)

I pogrzebią stary świat!"
Licznik lotów: 2
Licznik paralotów: 8

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Kwi 02, 2008 11:02 am 

Dołączenie: Pią Mar 28, 2008 10:23 am
Hej
W zidentyfikowaniu „iskierek" pomoże książka pt. „Człowiek widzialny i niewidzialny" C. W. Leadbeater.

pozdrawiam :shock:

Profil E-mail  

PostWysłany: Pią Kwi 11, 2008 7:59 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Czw Lut 21, 2008 5:12 pm
Miejscowość: OBE-Maniakowo
Cytuj:
Pytanie tyczy momentu przed OoBE. Gdy jestem mocno zrelaksowany często jak skupiam się na czerni przed oczyma zauważam na niej jaśniejsze, prawie białe plamy, które przemieszczają się po czarnym tle, jest to bardzo płynne. Plamy mają kształty takie, jakie mają łaty u krowy. Cóż to takiego?

nazwałem je kiedyś "plamami energetycznymi".
Gdy się uda fazę przekaraczać krok po kroku, częstotliwość po częstotliwości na przód, plamy zaczną się powoli rozsuwać niczym chmury na niebie i ujrzysz pierwszy obszar zwany umownie i luźno: OSPUO.
Cytuj:
Iskierki. Często, po rozbudzeniu się lub długiej relaksacji widzę maleńkie drobne iskierki, gdy patrzę na błękit nieba. Robią szybkie, króciutkie ruchy, a ich pozycja nie zmienia się podczas ruchu gałek ocznych. Cóż to jest?

takie iskierki-robaczki, srebrniutkie niteczki? nie wiem ja kto nazwać. Można urzyć kreatywności i samemu se je ponazywać dowolnym słowem i stać się dla nich ojcem chrzestnym, pionierem-odkrywcą. Np "iskierki lavoriel" fajna nazwa :)Do boju pionierze! badaj dalej! astral wzywa odkrywców, a tajemnice wszechświata już nie mogą dłużej wytrzymać w milczeniu!
Cytuj:
I ostatnie. Po ostatniej próbie wyjścia rozbudziłem się i wpatrywałem się w niebo, widziałem na nim płomień, mocno przeźroczysty, fioletowy lub granatowy. Był w jednym tylko miejscu na niebie, widziałem go przez szybę. Jakiegokolwiek kąta patrzenia bym nie wybrał, zawsze był w jednym tylko miejscu. I... cóż to takiego?

lekko przesunięta faza uaktywniła się w rzeczywistości fizycznej i dostrzegłeś coś, czego wcześniej twe oczy nie widziały, gdyż z astralnym wzrokiem się zsynchronizowały.
DS

PostWysłany: Sob Kwi 12, 2008 1:53 pm 

Dołączenie: Pią Mar 28, 2008 2:52 pm
Dzięki za odpowiedź. Miałem prawie tygodniowy odpoczynek, więc dzisiaj i jutro będę próbował naładowany energią i pragnieniem.

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
 [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości