Ostatnia wizyta: Pon Kwi 21, 2008 1:57 pm Obecny czas: Pon Kwi 21, 2008 1:57 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC

[ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: bariera do pokonania
PostWysłany: Nie Kwi 13, 2008 11:36 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Czw Lut 21, 2008 5:12 pm
Miejscowość: OBE-Maniakowo
Nowicjusz adi69 pisze:
Cytuj:
Chciałbym poprosić was o to jak pokonać barierę wyjścia z ciała, gdy ma się wibracje lub gdy zaczyna coś się dziać z moim ciałem. Mianowicie:
Gdy już prawie wychodzę z ciała, mam problem z pokonaniem tej granicy pomiędzy wyjściem, a gdy jestem jeszcze w ciele.
Proszę was o pomoc: Wyjaśnijcie mi jaki jest sposób na pokonanie tego strachu i jak pokonać tą barierę!!!
Z góry dzięki za odpowiedź.

TAK,
To czym się próbujesz zająć i ma wiele nazw, wiedz, że jest pewnym rodzajem sztuki, którą się uprawia, pielęgnuję i dogląda przez całe życie, jeśli chce się być w niej biegłym. Jest jak gra na skrzypcach. Nie od razu będziesz wirtuozem, a może być i tak, że nigdy się nim nie staniesz. Bądź tego świadomy.
Odp:
To nie strach ci przeszkadza. Można się bać i wyjść. Niekiedy strach nawet pomaga w utrzymaniu czujności umysłu i nie pozwala odpłynąć w sen. Nie należy się bać strachu. Brzmi to trochę paradoksalnie, ale tak jest. By przebić się przez barierę, jak to nazywasz, musi zaistnieć jednocześnie wiele czynników. Najkrócej mówiąc twoje ciało musi mocno zasnąć, zaś umysł pozostać czujnym. Najwyraźniej w twoim wypadku tego nie ma. Brakuje czegoś. Nie są to żadne blokady, jak niektórzy twierdzą, nic podobnego. Jeżeli należysz do ludzi, którym ciężko przychodzi ten cud-stan, a wiedz, że znakomita większość populacji nie ma ku temu predyspozycji, gdyż nie jest to jeszcze odpowiedni etap ewolucji człowieczeństwa, nastaw się na ciężką rutynę treningową. Popracuj nad głęboką relaksacją, poćwicz koncentrację. Dobrze to wychodzi nad ranem, gdy uk.nerwowy jest odpowiednio zregenerowany, oczyszczony, a umysł przez to skupiony, zaś ciało ma tendencje do odpływania w sen…
Następnym razem, gdy ci się to przytrafi, czekaj, cierpliwie czekaj, nie wymuszaj.
Relax and joy to focus ten…

DS

Temat postu: Re: bariera do pokonania
PostWysłany: Nie Kwi 20, 2008 12:09 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Kwi 16, 2008 7:32 am
Witam jeśli chodzi o bariery do pokonania to największą chyba jest brak doświadczenia, boje się tylko że mogę za dużo czasu stracić na doświadczanie czegoś co mi NIC NIE DA. Od czego zacząłem ? już nie pamiętam , a na czym skończę tego nie wiem, obserwacja własnego rozwoju daje na jedną odpowiedz 100 nowych pytań, rozwój duchowy to rozległy temat i wiele żywotów pochłonął, ale do rzeczy. OObe jako zjawisko nadprzyrodzone daje nieograniczone możliwości poznawania siebie, swojej podświadomości, światów niefizycznych, oraz istot niefizycznych.
Czasami wyobrażam sobie że patrze na siebie jakby z nieba , widze wtedy małą kropkę na ziemi , to właśnie moje ciało. Zadaje sobie wtedy pytanie , Czy Ja takie malutkie stworzenie jestem w stanie zrozumieć i ogarnąć cały świat?, raczej nie, ale bardzo chciałbym umieć nie tylko patrzeć, ale i doświadczać w pełni wszystkiego co mnie dotyczy. W tej chwili korzystam ze wspomagacza Hemi-sync, Gaetoway Experience, szukam osób które jakiś czas temu zaczeły swoją przygodę z OObe i mają chęć pomóc przy H-S.

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
 [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości