Ostatnia wizyta: Wto Kwi 22, 2008 3:29 pm Obecny czas: Wto Kwi 22, 2008 3:29 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC

[ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Świetlista Postać w ŚF!
PostWysłany: Pon Kwi 21, 2008 4:40 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Kwi 12, 2008 5:48 pm
Miejscowość: Olkusz
Chcę zamieścić tu krótką historię, która dotyczy mnie bezpośrednio. Wydarzyło sie coś bardzo dziwnego, gdy miałem niecałe 10 lat. Nie mam pojęcia co to było, ale mam nadzieję, że oobe pomoże mi w zrozumieniu tego zdarzenia. Oto co się wydarzyło:

Obudziłem sie w nocy, najprawdopodobniej chciałem skorzystać z toalety, więc udałem sie w jej kierunku. Nie pamiętam już czy ta sytuacja miała miejsce w drodze do kibelka czy w drodze z.. Ale nie ważne. W każdym razie, gdy stałem przy ubikacji zobaczyłem świetlistą postać, ducha, emanowała naprawdę mocnym jasnym blaskiem. I nie ma tu mowy o jakimś odbiciu światła, w przedpokoju panowała totalna ciemność. Przestraszyłem sie bardzo tego czegoś. Wpatrywałem się w nią krótką chwile po czym wpadłem w płacz, pobiegłem, nie oglądając się za siebie do pokoju rodziców (zresztą i mojego) i przysiadłem w kącie obok pieca kaflowego dalej zalewając się łzami i bardzo głośnym płaczem. I tak tkwiłem sam w kącie przez jakąś chwilę, aż wstał jeden z rodziców, chyba tata, przytulił mnie pytając co się stało. Opowiedziałem mu swoją historie, a on uznał, że był to nie kto inny, jak mój anioł stróż. Pewnie myślał, że coś mi się przyśniło. Ale to nie był sen, było to niesamowicie realne, tak realne jak.. tu i teraz.

Wtedy byłem przekonany, że to w rzeczywiście był mój anioł stróż bądź duch, ale teraz, gdy moja wiara w religie bardzo osłabła, a nawet zanikła, mam wątpliwości co do poprawności tej tezy.

Co to mogło być? Czy to mój NP? Czy małe dzieci są tak połączone z tamtym światem, że są wstanie widzieć go w fizycznym świecie? A może to było moje pierwsze zapamiętane wyjście, choć nie w pełni świadome.. ale jak wyjaśnić to że rzeczywiście znalazłem się pod piecem kaflowym w pokoju w środku nocy?

Jeżeli znacie odpowiedź na te pytanie, pomóżcie! ;D

Profil E-mail  

Temat postu: Re: Świetlista Postać w ŚF!
PostWysłany: Pon Kwi 21, 2008 4:55 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Mar 25, 2008 8:43 pm
Niewątpliwie dzieci są mocno połączone z niefizycznym światem bo nie są jeszcze wepchnięte w pewne schematy i tory myślenia, a niektóre procesy i rzeczy robią nieświadomie. Ja gdy byłem mały miałem bardzo podobne przeżycia i to nie raz, potem coraz rzadziej.

Była to pewnie jakaś niefizyczna istota, ale nie jestem pewien czy NP. Niech się wypowiedzą na ten temat bardziej doświadczeni ;)

I pogrzebią stary świat!"
Licznik lotów: 2
Licznik paralotów: 8

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
 [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości