CF - Ciało Fizyczne - jest to normalne ciało w którym właśnie się znajdujesz czytając ten temat
CA - Ciało Astralne którym poruszasz się po w astralu (Zbyszek wiem że masz inną teorię
)
OB lub OBE lub OOBE - (Out Of Body Experience) - Doświadczenia poza ciałem (fizycznym)
MTJ - Moja Totalna Jaźń - zwana też wyższą jaźnią lub jaźnią totalną. Składają się na nią wszystkie twoje inkarnacje. Często pomaga ci w POZA, możesz ją przywołać, zadawać pytania oraz prośby pokierowania eksterioryzacją. Jednak nie bój się jej - bo to ty sam, tylko rozwinięty!
POZA - poza ciałem
NP - Niefizyczni Przyjaciele - często pomagają przy wyjściu oraz podczas podróży astralnych
OSPUO - Obszar Stworzony Przez Umysł Obserwatora - jest to miejsce które sam stworzyłeś (wykreowałeś). Można to miejsce nazwać LD
LD - Lucid dream - świadomy sen (jasny sen) - sen w którym odzyskujesz świadomość i możesz robić co tylko zechcesz
NG-C - Naelektryzowane Gumo-Ciasto - Jest to masa energii która ściąga cię do ciała podczas podróży, najczęściej występuje w OP
OP - Obszar Przycielesny - po wyjściu z ciała często trafiasz do tego obszaru, jest to miejsce przy twoim ciele fizycznym.
PARK - centrum przyjęć, poczekalnia - kreacja stworzona przez ludzką cywilizację zamieszkującą Ziemię wiele tysięcy lat temu; stacja przesiadkowa mająca na celu złagodzenie szoku pośmiertnego; cechuje się autonomicznością, a jedynym występującym tu uczuciem jest MIŁOŚĆ.
Rota - jest to kulka informacji, relacji, zdarzeń, wiedza którą możesz odebrać w astralu. Możesz też ją wysłać komuś innemu.
Ciałka - termin stworzony przez Zbyszka, tym terminem nazywa on wszystkie ciała jakie posiada człowiek (nie wiem jakie to ciała bo różnie z tym bywało - Zbycho pomóż ). Każde z nich posiada różnego rodzaju cechy.
Dymensja - jest to połączenie przynajmniej dwóch ciałek niefizycznych (tych Zbyszkowych)
Z biegiem czasu uzupełnię ten skromny słowniczek
Jeżeli masz jakieś sugestie co do tego posta, pisz śmiało niżej. Dodaj też te hasła których ja nie dodałem!
Pozdrawiam