header
Ostatnia wizyta: Wt mar 04, 2008 12:37 am Teraz jest Wt mar 04, 2008 12:37 am

Wszystkie czasy w strefie UTC

[ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Temat: Zmiana osobowości wskutek uprawiania OBE
PostNapisane: Pt lut 22, 2008 11:12 pm 
Podróżnik z bagażem doświadczeń

Zmiany w cechach charakteru pod wpływem uprawiania OBE Nautyki,

W moim przypadku, zmiany nastąpiły w całej strukturze osobowości. Jestem całkowicie innym człowiekiem, niż tym z przed uprawiania OBE Nautyki. Nastąpiła całkowita wymiana jaźni. Owszem pewne, rdzenne i pierwotne cech zachowałem, ale mam świadomość, że jestem zupełnie innym człowiekiem i stale się zmieniam. Stwierdzam to na podstawie samoobserwacji, prowadzonych od lat dzienników, oraz bazując na sugestiach osób mi bliskich, a przede wszystkim tych dalekich, których widuję się raz na parę lat. Zmieniłem się kolosalnie. Niektórzy nie poznają mnie. Od strony fizycznej, jak i psychicznej. Mówią, że mam inną twarz i oczy, a w ich głosie słychać pozytywne zaskoczenie. Najbardziej zadowolony jestem z subiektywnego, wewnętrznie odczuwanego szczęścia. Może nie jestem jeszcze do końca szczęśliwy, ale pamiętam, że kiedyś byłem bardzo nieszczęśliwy. Bardzo. Poza tym mój poziom lęku, który kiedyś był dość znaczny, obniżył się i to diametralnie, a mówiąc szczerze, aż do trochę niebezpiecznej granicy, gdyż niekiedy świadomie wystawiam się na niebezpieczeństwa. Jestem w pełni zadowolony z tego, że uprawiam OBE. Sprawia mi to olbrzymią radość i satysfakcję...

DS

Zobacz profil Wyślij e-maila  

Temat: Re: Zmiana osobowości wskutek uprawiania OBE
PostNapisane: N lut 24, 2008 11:52 am 

co sie zmieniło we mnie z powodu uprawiania OBE... hmm wszystko a zarazem nic... jestem dalej sobą, jednak od kiedy pierwszy raz poczułem tą wolność jaka panuje w OOBE, przeniosła sie i to w dużej mierze w Realu...
Nienawidziłem Ludzi - teraz ich kocham
Bałem sie życia - teraz czerpie z niego jak najwiecej
byłem ostrożny - teraz uwielbiam niebezpieczeństwo
a co najważniejsze zawsze to było we mnie, nie zmieniłem sie.... po prostu to ze mnie wypłynęło z dnia na dzień z miesiąca na miesiąc coraz więcej tej pozytywnej energii jest we mnie... poprzez rozmyślanie o OBE i w skutek własnych doświadczeń

PostNapisane: N lut 24, 2008 1:50 pm 
Opiekun

Doświadczenia wynikłe na skutek eksploracji innych rzeczywistości wniosły w moja osobę wiele pozytywnych zmian, o 360 stopni zmieniło sie to co i jak postrzegam do okoła mnie w tu i teraz, jestem bardziej świadomy, gry emocjonalne juz mnie nie wciągają jak kiedyś ale przede wszystkim dzięki nowemu wglądowi nauczyłem sie pełniej postrzegać i wyrażać MIŁOŚĆ i ze wszystkich doświadczeń z poza te związane z CBM wryły sie dosłownie w moja osobę odmieniając i dopełniając ja.
Wielkie Wyrazy Szacunku, Podziękowania, Ciepła Miłości, Radości Dla Wszystkich Niefizycznych Świetlistych Istot, które wspierają nas w naszych Doświadczeniach w tu i w tam Kocham Was ;)

PostNapisane: N lut 24, 2008 2:16 pm 

Zastanawiałam się przez chwilę, czy OBE jakoś zmieniło moje życie. Można powiedzieć, że zmieniło percepcję, spojrzenie na pewne sprawy. I ciągle w głowie słyszę, jako wspomnienie, słowa MTJ (który przebrał się za Billa Murraya) - możesz być kim chcesz. I nawet jeśli te słowa zostały wypowiedziane przez moją podświadomość używającą wyobraźni jako narzędzia, to mają wielką wartość, bo podświadomość sama posiada siłę, aby nami kierować - więc jeśli ona mówi, że mogę być kim chcę, to tak jest. Wiara w te słowa pozwala mi przeć w życiu do przodu i dążyć do celu.
Właśnie - OBE uczy mnie cierpliwości i wytrwałości w dążeniu do celu.

PostNapisane: N lut 24, 2008 8:43 pm 

Dzięki OBE usunąłem sporą część swoich lęków. Grzebałem w swojej psychice będąc w POZA i teraz jestem bardziej "rozluźniony" pozbawiony strachu. Poza tym nauczyłem się twórczo wykorzystywać noc. W ciągu 24'ro godzinnej doby powinno się spać ok. 8 godzin, czyli przesypiamy 1/3 swojego życia. A tak mogę zrobić coś pożytecznego w tym czasie, czy to się zabawić, czy to do rozwoju. Pośrednio dzięki OBE poznałem dużo osób, które się tym zajmują i mam z kim pójść na piwo. To taki bardziej przyziemny, aczkolwiek miły plus.

PostNapisane: Śr lut 27, 2008 7:54 pm 

OOBE nie wpłynęło na mnie w jakiś stanowczy, kompletny sposób.

Owszem - zacząłem postrzegać świat inaczej. Czuję, że jestem bardziej spokojny, opanowany, a jednocześnie żywiołowy i kreatywny. Niewątpliwie na mnie, jako na człowieku, OOBE zagrało durowe funty.

Wyjścia traktuje głównie jako źródło wiedzy. Nie jestem aż tak doświadczonym podróżnikiem jak niektórzy z Was, ale mam nadzieję na poznanie w POZA odpowiedzi na fundamentalne, drążące we mnie jak larwy pytania. Chcę jak najczęściej doznawać miłości absolutnej. Ciekawią mnie również *jakby nie było* naukowe aspekty opuszczania ciała, choć na obecnym poziomie wiedzy ogółu ciężko o jakikolwiek sensowny opis.

Poza tym przekonałem się, że śmierć nie istnieje.

Bo na dobrą sprawę, to umieramy dość często ;)

PostNapisane: Cz lut 28, 2008 7:44 pm 

Do momentu w który zetknąłem sie z OBE wiodłem zdrowe, wesołe życie. Praca, dom, rodzina i przyjaciele wypełniali mój czas. Można by powiedzieć że niczego mi nie brakowało.

Po zetknięciu sie z tematyką OBE wiele w moim życiu się zmieniło. Przede wszystkim zwolniłem tempo życia. Już tak nie pędzę ze wszystkimi nie wiadomo dokąd i za czym. Ciesze sie chwilą. Moją przyszłość i tak dogonię, więc skupiam sie na TU I TERAZ.
Zdecydowanie stałem sie bardziej opanowany i jest teraz ciężko mnie wciągnąć w jakieś bezsensowne sprzeczki. I tu ciekawe rzeczy zaobserwowałem. Gdy ludzie widzą że nie reaguje emocjonalnie na zaczepki to dosłownie wychodzą z siebie ( nie mylić z OBE :D).
Moja samoocena zdecydowanie wzrosła. Wiem że mimo, że wielu ludziom wydaje sie nieistotnym trybikiem w "ich" ogromnej machinie/systemie, to moje skromne działania mają efekt motyla.
Tak wiele sie zmieniło w moim życiu, że nie jestem wstanie wszystkiego tu opisać.

Byłem pewny, że w moim życiu niczego nie brakuje, a okazało sie, że dopiero rozwój i samodoskonalenie wypełniają moje życie.Nadają sens mojej egzystencji.

PostNapisane: N mar 02, 2008 12:07 pm 

Przed poznaniem OOBE, słuchałam tylko moich rodziców, którzy zawsze powtarzają mi, że nauka, pieniądze i dobra praca są najważniejsze, a miłość i ogólnie rodzina na drugim miejscu. Wybili mi z głowy moje marzenie, bo mówili że na tym nie zarobię i to zupełnie nie możliwe. Załamałam się, miałam deprechę i wmawiałam sobie że tak musi być i nie mam innego wyboru niż skończyć jako maszynka do pieniędzy. Gdy zaczęłam praktykować OOBE, zmieniłam się. Teraz wiem, że powinnam bardziej korzystać, cieszyć się z życia i robić to na co mam ochotę. Zaczęłam powoli realizować swoje marzenie (choć jeszcze długa droga przede mną) i jestem szczęśliwa, że wreszcie coś zaczyna mi się udawać :)

PostNapisane: Pn mar 03, 2008 1:48 pm 

U mnie tak naprawde to nic sie nie zmieniło, po kilkudziesięciu wyjściach jestem takim samym czlowiekiem jak dawniej.

PostNapisane: Pn mar 03, 2008 1:59 pm 

A u mnie i tak i tak: rdzeń mnie jest wciąż ten sam, ale zewnętrzne warstwy osobowości zupełnie odmienione!

gdzieś na skraju życia

PostNapisane: Pn mar 03, 2008 3:50 pm 

Po pierwsze zdałem sobie sprawe, ze życie nie konczy się tutaj, na fizycznym świecie. Juz to stwierdzenie wyzwoliło łańcuch wielu pozytywnych zmian.

[ Posty: 11 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC