header
Ostatnia wizyta: Wt mar 04, 2008 12:38 am Teraz jest Wt mar 04, 2008 12:38 am

Wszystkie czasy w strefie UTC

[ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Temat: Agamil - Moja twórczość
PostNapisane: Cz lut 28, 2008 4:54 pm 
Twórca OBE FORUM

Przypowieść początku.

„ Nie to, jaka była śmierć, lecz jakie było życie, jest rzeczą istotną „
Prentice Mulford

Wspaniały słoneczny ranek, właśnie rozlega się dźwięk budzika w pokoju młodego ciemnowłosego mężczyzny. Odzyskuje świadomość budząc się ze snu, otwiera powoli oczy. Wpatruje się kilka chwil swoimi brązowymi oczami w drewniany sufit. Podnosi się i siada na krawędzi łóżka. Wyciąga ręce przed siebie, spogląda na swe dłonie. Czuje, czuje coraz mocniej ten fascynujący stan ducha. Fala entuzjastycznej energii narasta w nim coraz bardziej. Wstaje szybko z łóżka podbiega do długich firanek zasłaniających okna pokoju. Odciąga je szybko w bok, promienie słońca wpadają do pomieszczenia. Spogląda na malowniczy leśny krajobraz za oknem, wybucha szczerym śmiechem zrozumienia. Energiczna euforia narasta w nim do tego stopnia, że nie wytrzymuje. Łza spływa po jego twarzy niczym zwiastun nowej lepszej ery dla jego życia, odcinając go od przeszłości. Łza rozbiła się w końcu o drewnianą podłogę jego pokoju – od tego momentu wszystko było inne, zrozumiał sekret, zrozumiał że sekret życia płynie w nim samym.
Ubiera się szybko, by wykorzystać każdą chwile życia, bo wiedział, że każda myśl płynąca w nim jest cenniejsza niż wszystko co do tej pory miał, a orginalność I błyskotliwość jego myśli ma ujawnić się za progiem drzwi. Bierze gruby zeszyt I wieczne pióro pod ramię, otwiera drzwi prowadzące na zewnątrz, staje na progu swego domu, słońce świeci pełnią blasku, rozświetla leśną krainę - odkrywa wszystko na nowo, fascynuje go każda chwila.

Zobacz profil Wyślij e-maila  

Temat: Re: Agamil - Moja twórczość
PostNapisane: Cz lut 28, 2008 6:59 pm 

Super,bardzo mi się podoba ;)

PostNapisane: Cz lut 28, 2008 7:05 pm 

Bardzo ładne, czy bohater przeżył właśnie wyjście z ciała?

PostNapisane: Cz lut 28, 2008 9:15 pm 
Twórca OBE FORUM

Silver napisał(a):
Bardzo ładne, czy bohater przeżył właśnie wyjście z ciała?

To już pozostanie tajemnicą ;)

PostNapisane: Pt lut 29, 2008 9:12 am 

Tajemnica - oj, na pewno wyjście hehehe.

Moim krytycznym okiem, które jest krytyczniejsze wobec mnie, stwierdzam, że trzeba by było jeszcze popracować nad tym fragmentem, żeby by bardziej płynny w czytaniu - lekki - aby można było poczuć tą radość. Ale ponieważ nie jestem redaktorem żadnego wydawnictwa, to nie umiem tego zrobić, czy choćby wskazać konkretniej.

PostNapisane: Pt lut 29, 2008 8:09 pm 
Twórca OBE FORUM

Ok, dzięki za radę popracuję nad nim jeszcze trochę ;)Jak już go dopracuje to z pewnością tu umieszczę :)

A teraz zamieszczę coś pisanego na szybko, bez poprawek zdanie za zdaniem ;)

Pędź, pędź w stronę światła, pędź niczym koń w galopie – bez ustanku na jednym tchu.
Podnieś miecz leżący u twych stóp,znajdź tarcze którą jesteś ty. Walcz w rytm wojennych bębnów, idź za ciosem z całych sił, spójrz im w oczy i ujrzyj swe odbicie w ich myślach, w piosence oświeconych znajdziesz ukojenie. Stąpając po rozżarzonych węglach, kreuj przyszłość, rany znikną, a blizny zasklepia się, lecz duch trwać będzie wiecznie.

Oni, mówią , oni czuja, oni są tym co ty , lecz tylko ten który poznał prawdę ujrzy siebie jako prawdziwa istota, bez granic, bez słów w ten jeden unikatowy sposób stając się ziarnem prawdy, lecz niech trwa w wiecznej pogoni za przeznaczeniem w swoim szczęściu

Kołyszą cię chmury których nikt nie rozumie tylko ty w nich tkwisz o tulony ciepłem miłości w złotym środku wolności na skrzydłach swego ducha wzlecisz w świat pełen przygód, a ta przygoda życie, życie nieskalane innym bytem tylko twoja wiązką światła

Jak postać w czerni w białym płaszczu nieskończoności. przemierza brzegi mórz, by wykreować myśli i pragnienia, by nieść światło dla siebie i innych dla subiektywnego dobra, tą postacią jesteś ty i tylko ty stojąc przed dylematem życia wybierz drogę dającą ci szczęście w niewoli którą podążałeś, a reszta obudzi się ze snu nieskończonej jaźni, swym ciałem poczujesz tę energie wolności w której tkwisz, ludzie rusz na mury w walecznym obłędzie desperacji w obłędzie własnych myśli, źli na świat, źli na łzy na własne sny...

[ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC