Odpowiedź na list
Dziś rano moja Matka zostawiła kartkę. Poszła do sąsiadki (tej która miała 25-lecie małżeństwa - The Ruth Story) oddać jeden film. Przyniosła kolejne pozycje. Film Ojciec Pio ...pomiędzy niebem, a ziemią ... Właśnie obejrzałem. Jest tam fragment w którym Karol Wojtyła piszę listy do Ojca Pio. Ojciec Pio mówi, żeby je zachować bo mogą się przydać.
Przyniosła też książki Prawdziwe oblicze Ojca Pio - Maria Winowska. Modlitwy na trudne chwile - Tomasz Ważny - dostała w prezencie na 25-lecie. I jeszcze jedna Narodzenie - Powieść autorstwa Angeli Hunt, na podstawie scenariusza filmowego Mike'a Richa. The Nativity Story
W środku jako zakładka - obrazek Matki Boskiej - cytat Ja zaś zaufałem Twemu miłosierdziu Ps 1 3,6 W książce jest jedyny fragment podkreślony w Rozdział ósmy ...problemy mają czynić człowieka silniejszym ....
Miałem tam kiedyś sen, że jestem w wypożyczalni książek i pytam o jedną pozycję. Dostaje odpowiedź, że jest poprzednia część. Taka żółta książeczka By rodzina była Bogiem silna - Wanda Półtawska.
3 marca 2008.
Korekta tekstu, bo przecież nie mogę dodawać swoich myśli, bo dla niektórych ważniejsze są kolory i inne szczegóły, a nie treść i intencje.
|