Witam wszytkich forumowiczów. Mam 20 lat, pochodzę ze Szczecina, ale obecnie mieszkam w Warszawie, gdzie studiuję na I roku matematykę - królową nauk i zaocznie wieczorowo OBE-Nautykę
. Czym się interesuję - umysłem szeroko pojętym - jego możliwościami, jak funkcjonuje, jak się uczy. Przez kilka dobrych ostatnich lat starałem się zdobyć informacje w jaki najlepszy sposób można wykorzystać ludzki mózg tzn. jak się uczyć szybko i skutecznie, jak czytać z prędkością światowych geniuszy w tej dziedzinie, jak myśleć obrazami, koncepcjami tak aby błyskawicznie rozumieć sens długich zawiłych formułek i jak wieść kreatywne i ciekawe życie. Przestudiowałem mnemotechniki, techniki szybkiego czytania, wyobraźnię, która wg mnie jest kluczowa jeśli chodzi o myślenie, stan alpha, hipnozę, odmienne stany świadomości, świadome sny i .... OBE. Dzięki temu łańcuszkowi zainteresowań natknąłem się na OBE i od razu dotarło do mnie, że to jest genialny sposób na dokopanie się do swojej podświadomości i rozwój różnych fajnych zdolności umysłowych. Przeczytałem Monroe'a. Moen'a i oczywiście MIWPC
i tak oto zacząło się na dobre kroczenie drogą do uzyskania Odmiennego Spojrzenia. Od tamtego czasu przez 8 miesięcy staram się o OBE. Na razie z 8 razy odzyskałem świadomość we śnie na jakieś 10 sek., ale nie poddaję się. Lubię OBE-Maniaków, wycieczki rowerowe, czytać książki, zapamiętywać, pływać. Tyle o mnie
Pozdrawiam wszystkich