Ostatnia wizyta: Pon Cze 29, 2009 2:37 pm Obecny czas: Pon Cze 29, 2009 2:37 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC

[ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Witam wszystkich OBE wojowników;)
PostWysłany: Pią Cze 26, 2009 9:36 pm 

Dołączenie: Pią Cze 26, 2009 8:49 pm
Witam,

Dziś około 10.00(tak byłem w pracy;)) natknąłem się na temat "Świadomego snu" zacząłem czytać, i po kłębku dotarłem na stronę obemaniak.pl. Temat okrutnie mnie zaintersował - nie mogę myśleć o niczym innym;).

Generalnie na początku byłem leciusieńko sceptyczny - na różnych stronach nie było żadnego komentarza potwierdzającego aby amatorzy, ktokolwiek oprócz osób prowadzących stronę z tematyką OBE doświadczali czegokolwiek, wspominali jedynie o nieudanych próbach. W momencie gdy znalazłem filmik na YouTube "Darek Sugier - Auto wywiad Cz. 1-5" patrząc na Darka jego mimikę barwę głosu zmieniającą się w zależności od opisywanej sytuacji uwierzyłem, że jest to możliwe;) Nie wiem czy aktor super-profejonalsita mógłby zagrać takie emocje, nawet Pan Olbrychski(dla którego z resztą wielki szacun za role które stworzył).

Zagłębiając się w treści strony obemaniak.pl wszedłem na "techniki" i zacząłem pochłaniać kolejne lekcje. W pewnym momencie przypomniałem sobie, że przecież kiedyś śniło mi się że latam(nie raz nie dwa, ale dziesięć hahah...) - nie wiem czy było to wejście w stan OBE ale czytając o przepełniającym OBE Wojownika szczęściu poczułem, że kurcze czułem coś takiego - wiem wielce prawdopodobne jest że były to po prostu sny a Ja jeszcze nie wiem co to może być, ale kurka czuję... nie potrafię tego wyjaśnić.

Na koniec przepraszam wszystkich OBE wojowników że nie pisze o sobie, ale musiałem się podzielić swoimi uczuciami w powyższym temacie - szukałem maila do Darka żeby powiedzieć Kurcze człowieku WIERZĘ CI. Niestety na stronce nie znalazłem, wobec czego postanowiłem w skróconej wersji podzielić się nimi z Wami;)

Z poważaniem,

McFreestyle

Profil E-mail  

Temat postu: Re: Witam wszystkich OBE wojowników;)
PostWysłany: Sob Cze 27, 2009 5:34 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Maj 11, 2008 4:21 pm
Miejscowość: Sanok
witaj Słońce :)
wiele Ci tu nie pomożemy, OOBE jest czymś takim do czego trzeba dojść samemu, ale na pewno nauczymy Cię kilku przydatnych technik, a w razie potrzeby podniesiemy na duchu.

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Cze 27, 2009 6:36 pm 

Dołączenie: Czw Sie 21, 2008 8:22 pm
Cześć!
Co prawda nie doczytałem się w treści prośby o radę ale muszę Ci zwrócić uwagę na jeden bardzo ważny aspekt tematyki którą się zainteresowałeś. Najważniejsza moim zdaniem sprawa na początku to umiejętność rozróżnienia OBE od świadomego śnienia (LD). Są to techniki mające wiele ze sobą wspólnego - ja często z LD wchodzą w OBE ale nieźle tez można się w tym pogubić. Z tego co napisałeś, to widzę, że nie bardzo rozumiesz różnicę pomiędzy tymi technikami. Koniecznie odwiedź stronę Adama Bytofa, to ekspert nr 1 w Polsce od LD.
Pozdrawiam bigplacek

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Cze 27, 2009 8:16 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Cze 12, 2009 10:45 am
Miejscowość: Londyn
bigplacek napisał(a):
Cześć!
Co prawda nie doczytałem się w treści prośby o radę ale muszę Ci zwrócić uwagę na jeden bardzo ważny aspekt tematyki którą się zainteresowałeś. Najważniejsza moim zdaniem sprawa na początku to umiejętność rozróżnienia OBE od świadomego śnienia (LD). Są to techniki mające wiele ze sobą wspólnego - ja często z LD wchodzą w OBE ale nieźle tez można się w tym pogubić. Z tego co napisałeś, to widzę, że nie bardzo rozumiesz różnicę pomiędzy tymi technikami. Koniecznie odwiedź stronę Adama Bytofa, to ekspert nr 1 w Polsce od LD.
Pozdrawiam bigplacek

właśnie mają wiele ze sobą wspólnego i nie mąć chłopakowi w głowie ;)
sam do tego dojdzie :D. Generalnie można powiedzieć, że LD to pewna forma OBE (niższe dostrojenie) i można z LD przejść do OBE. Wielu ludzi (np. mua) potrafią wychodzić a ze świadomym śnieniem gorzej, choć mnie to bardzo nie martwi - a może powinno :??

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Cze 28, 2009 4:48 am 

Dołączenie: Czw Sie 21, 2008 8:22 pm
nie rozumiem Ciebie, przecież napisałem: "Są to techniki mające wiele ze sobą wspólnego ... " - czytaj uważnie, bo Ty mieszasz a nie ja. Generalnie chodzi mi o to, że ktoś mało doświadczony doznając LD jest przekonany, że to OBE. Moim zdaniem warto na to zwrócić uwagę początkującemu koledze.

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Cze 28, 2009 9:08 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Cze 12, 2009 10:45 am
Miejscowość: Londyn
bigplacek napisał(a):
nie rozumiem Ciebie, przecież napisałem: "Są to techniki mające wiele ze sobą wspólnego ... " - czytaj uważnie, bo Ty mieszasz a nie ja. Generalnie chodzi mi o to, że ktoś mało doświadczony doznając LD jest przekonany, że to OBE. Moim zdaniem warto na to zwrócić uwagę początkującemu koledze.

8-)źle mnie zrozumiałeś, gdyż uważam tylko, że nie jest to najważniejsza sprawa (różnica pomiędzy LD i OBE i w ogóle nazewnictwo) ale oczywiście jest to moje subiektywne zdanie ;)

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
 [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Alexa [Bot] oraz 0 gości