Ostatnia wizyta: Pią Gru 05, 2008 5:20 pm Obecny czas: Pią Gru 05, 2008 5:20 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC

[ 44 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: LD>OOBE kolejne przeszkody
PostWysłany: Wto Paź 28, 2008 7:50 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Czw Paź 23, 2008 5:26 pm
Miejscowość: Zakopane
Witam.
Chciałbym wam przedstawić jedną z moich sytuacji która bardzo często sie powtarza.
Dziś śniło mi sie że uciekałem z kolegami przed statem dzikich zwięrząt w jakimś wielkim laboratorium , ktoś je złośliwie wypuscił.
Biegliśmy tak długą prostą aż nagle uświadomiłem sobie że to LDk.
Jednakże nawet uświadomiwszy że to świadomy sen i nic mi nie grozi , akcja toczyła sie dalej i powiedziałem że wylece przez okno, Biegłem i sen zaczął sie rozpływac a ja panikować DLACZEGO?! postanowiłem szybko wejsc w oobe.
Na ułamek sekundy skupiłem sie>i spróbowałem wstac astralnym ciałem,lekko sie wybudzając.
Buuum xD oderwało mnie no ale właśnie, gdy w LD postanowiłem wyjśc z ciała leżałem w ŚF na brzuchu z głową skierowaną ku prawej stronie. I oderwało mi głowe , tłów a nogi jakby zostały i ja robiłem coraz większy łuk ,wydawało by sie że zaraz dotke głową > pięt. będąc w 180stopniach.
Potem przez chwile gdy trwałem w tym stanie ( to było naprawde 3 do 5 sekund ) Powiedziałem sobie że mogłem zastosować technike turlania sie.
I Obudziłem sie rano.
Teraz pytanie: Czy to nie był LD i następnie sen o wychodzeniu?
Chciałem jeszcze zauwazyć że gdy rano sie obudziłem , poszedłem sie umyć,ubrać sie, pokrzątałem sie po domu , DOPIERO przy śniadaniu zorientowałem sie kurde miałem LD - probowałem wychodzic z ciała , nie udało sie...
Czy to normalne? - w sumie zawsze tuż po obudzeniu wiem że miałem LD...
Czemu w tym wszystkim taka mała świadomość , po tak naprawde no niski poziom świadomosci miałem w LD jak i przy próbie wyjścia.
^
^
^
I napisze tu szybko już swój drugi problem jeżeli chodzi o wychodzenie z ciała bez utraty świadomości.
Stosuje 4+1 , i zaawsze gdy kłade sie na plecach ( nigdy nie zasnąłem na wznak ) dochodze do pownego momentu a potem CISZA... nic sie nie dzieje...
Ręce mam jakieś powykrzywiane, ogolnie jest mi przyjemnie , jestem zrelaksowany, krótkie scenki z życia codziennego co jakiś czas przelecą przez moją głowe a potem nic... cały czas to samo, potrafie w takim stanie leżec 30,40 min i nothing.
Dlaczego? Co radzicie?
Sie rozpisałem , przepraszam za niedogodny styl pisania , ale w chwili obecnej czasu brak :)
pzdr.

Profil E-mail  

Temat postu: Re: LD>OOBE kolejne przeszkody
PostWysłany: Wto Paź 28, 2008 9:44 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Paź 22, 2008 6:25 pm
Miejscowość: Kraków
Hmmm....co do LD to nie pomogę Ci, ponieważ pomimo udanych OOBE, LD nigdy nie miałam przyjemności zaznać :?:Przypomina mi się jeden raz tylko ale moja świadomość była wtedy bardzo ograniczona.

Co do 4+1, to chyba musisz uzbroić się w więcej cierpliwości. Metoda medytacji-relaksacji, jest bardzo czasochłonna i ja zanim dojde do punktu w którym jestem blisko OOBE, leżę jak przysłowiowa kłoda od 1-h do 1:45min :|Niestety..trzeba troszke czasu poswięcić. A potem zazwyczaj robię tak, ze odpuszczam w pewnym sensie i idę spać ale z myślą, ze wyjdę i wtedy wychodzę. Nigdy nie udało mi się całej wyjść podczas czuwania. Wydaje mi się że, Twoje ciało musi zapaść w całkowity sen żeby wyjść, i tyle :P

Ps. Sytuacja z ręką się znowu powtórzyła :)Już się nie bałam, ogarnęła mnie tylko jakaś euforia. Ale dziwne jest to, ze te ręce mi się rozłażą na totalnym lifie, bez niczego. :!::shock:

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Paź 28, 2008 3:52 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Maj 07, 2008 5:51 pm
" Czy to nie był LD i następnie sen o wychodzeniu?"
Raczej to był LD. Nazewnictwo jest tu nieistotne ;] I chyba trochę wyszedłeś, skoro już wcześniej wychodziłeś. :D

"Czy to normalne? - w sumie zawsze tuż po obudzeniu wiem że miałem LD..."
Tja, po prostu nie zapamiętałeś zbytnio LDka bo był nieciekawy..
btw. Czy cokolwiek w ezo jest normalne? :mrgreen:

Trenuj, trenuj i jeszcze raz trenuj, lataj wysoko, nie łam się, nic na siłę :D

Co do drugiego problemu - no cóż, mam ten sam problem, więc nie pomogę :lol:

Aloha!

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Paź 28, 2008 5:18 pm 
Awatar użytkownika

A dlaczego zawsze jak wychodze metoda LD>OOBE to albo lece przez czarną nicość , nic nie widze z dość dużą predkością , albo dzieją sie takie sytuacje jak ta opisana w 1 poscie, co prawda 1raz mi sie przydażyła, ale najczesciej właśnie to ze wylatuje ( tak mi sie wydaje ) z ciała i lece przez czarną nicość krótką chwile a potem sie budze odrazu albo juz rano...

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Paź 28, 2008 5:31 pm 
Awatar użytkownika

Ja proponuję się uspokoić i pogłębiać relaks do skutku. Może się spinasz najzwyczajniej i cię cofa? :?

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Paź 28, 2008 5:39 pm 
Awatar użytkownika

qillathe napisał(a):
Ja proponuję się uspokoić i pogłębiać relaks do skutku. Może się spinasz najzwyczajniej i cię cofa? :?

Ale to jest w srodku nocy kiedy ja spie i SNIE , ze snu wchodze do OOBE nie budząc sie. I wyrzuca mnie z ciała , lece lece chwile z średnią predkoscią poczym wszystko sie urywa i budze sie juz rano.
Nie chodzi mi o 4+1 i to chyba nie cofki , choć moze...

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Paź 28, 2008 5:43 pm 
Awatar użytkownika

Heh jak jesteś świadomy tego co się dzieje...to może jak jesteś jeszcze w LD to spróbuj wyluzować, i np. nastaw się na to, że wylądujesz w jakimś konkretnym miejscu??? Jak tak lecisz bez celu na płyciźnie, to cię wywala.

Ps. nie prościej jest od razu w OOBE mierzyć? Po co przez LD?

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Paź 28, 2008 5:49 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Lip 09, 2008 8:17 am
Miejscowość: Pyskowice
Wiecie co..... LD.... OOBE.... Czasem LD to nie jest OBEE, ale we własnym OSPUO gdzie umysł sam tworzy rzeczywistość? To tak jak z pragnieniami, bólami itp. uczuciami. Wszystko się reprodukuje w LD czyli OOBE w OSPUO..... Czym to się różni? (sorki, ze zbaczam z tematu)

------------------Nielicząc--bezwiednych--------------------------

"Posłuchajcie i zważcie u siebie, że według Bożego rozkazu, kto za życia choć raz był w niebie, ten po śmierci nie trafi od razu."

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Paź 28, 2008 6:03 pm 

Dołączenie: Pon Wrz 22, 2008 3:19 pm
ja tez mam takie czarne tunele nicosci jak chce gdzies przefazowac dfdalej albo jak wchodze do paralizu

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Paź 28, 2008 6:11 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Wrz 23, 2008 8:06 pm
Miejscowość: Paryz (niestety -.-) / Strzyzow Podkarpacki w okresie wakacji :)
grej33 napisał(a):
A dlaczego zawsze jak wychodze metoda LD>OOBE to albo lece przez czarną nicość , nic nie widze z dość dużą predkością , albo dzieją sie takie sytuacje jak ta opisana w 1 poscie, co prawda 1raz mi sie przydażyła, ale najczesciej właśnie to ze wylatuje ( tak mi sie wydaje ) z ciała i lece przez czarną nicość krótką chwile a potem sie budze odrazu albo juz rano...

Bo podczas snu juz wyszedles. Kazdy sen to czesciowe wyjscie. Swiadomosc zostaje "uspiona", wlacza sie full podswiadomosc. Z tym ze nie wychodzisz w astral, tylko w swiat wykreowany przez siebie/sen.
Kiedy jestes swiadomy podczas snu, tzn masz LD, nic sie nie zmienia : ciagle jestes w wytworzonym przez siebie swiece, masz jedynie duzo wiecej swobody. Do pewnego stopnia jestes Bogiem.

Cala ta gadanina zeby powiedziec ze kiedy stosujesz LD=>OOBE, wychodzisz z ... wyjscia. Z podswiadomego wyjscia chcesz wyjsc swiadomie. Brzmi dziwnie no nie? :>
Wychodzi sie pewnie inaczej niz odrazu z cf. Powod? No w LD przeciez nie jestes w cf :D
Relaksujac cialo podczas ld wracasz do pewnego stopnia do fizyka. Jestes jakby pol na pol : pol w LD pol w cf-ie. Dlatego sa potem takie dziwne efekty xP

Jezeli koniecznie chcesz ld=>oobe : MTJ albo zjedz caly swiat w okolo; z MTJ mozesz wyjsc na luzie. Ze zjadaniem swiata udalo mi sie tylko raz i malo co sie nie obudzilem, a i oobe nie bylo takie mile.
Jak przywolac MTJ? Drzyj sie :DWydzieraj ile wlezie :D

ps : Qillathe, jak dla mnie przejscie z ld do oobe jest duzo latwiejsze i przyjemniejsze nizeli odrazu na oobe :P

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Paź 28, 2008 6:29 pm 

Dołączenie: Pon Wrz 22, 2008 3:19 pm
mi sie jednak wydaje ze ospuo to tez astral

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Paź 28, 2008 6:37 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Maj 11, 2008 4:21 pm
Miejscowość: Sanok
raczej nie inaczej :)

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Paź 28, 2008 7:06 pm 
Awatar użytkownika

Cytuj:
ps : Qillathe, jak dla mnie przejscie z ld do oobe jest duzo latwiejsze i przyjemniejsze nizeli odrazu na oobe :P

Hm... wydaje mi się, że łatwiej zachować pełną świadomość, pamięć itp, uderzając prosto w OOBE. Sen to jednak sen i percepcja może być nieco zniekształcona, a podczas wchodzenia od razu w astral chyba łatwiej zachować percepcję. Tak mi się wydaje :PEj ludziska a co wy na to, żebyśmy się dzisiaj jakoś spotkali, co? :idea::P:P

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Paź 28, 2008 9:18 pm 
Awatar użytkownika

tiaaa... a jak myślicie bo ja mam tak że na plecach NIGDY FOREVER EVER yoyo nie zasne... i przy probie 4+1 kłaść sie na plecach...
Czy taka forma ''bezsennosci'' leżąc na plecach jest + czy -?
No i wkoncu probowac wychodzic na plecach czy moze zmienić pozycje hymm...?
Co sugerujecie?

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Paź 28, 2008 9:29 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Wrz 23, 2008 8:06 pm
Miejscowość: Paryz (niestety -.-) / Strzyzow Podkarpacki w okresie wakacji :)
Cytuj:
mi sie jednak wydaje ze ospuo to tez astral

eh, osobiscie wole odroznic swiat wykreowany przezemnie (ospuo) od swiata nad ktorym mam duzo mniejsza kontrole (to co nazwalem astralem). Ale nie mowie ze ospuo nie jest w astralu >< mowie? :> no to pszepraszam za zle siebie wyrazenie :D

Cytuj:
Czy taka forma ''bezsennosci'' leżąc na plecach jest + czy -?
No i wkoncu probowac wychodzic na plecach czy moze zmienić pozycje hymm...?
Co sugerujecie?

Bezsennosc ciala => wg mnie to minus
Twoja bezsennosc => plus, jezeli cialo jest wyluzowane i moze zasnac spokojnie.
Jak Ci nie wychodzi na plecach to proboj "usiasc" jezeli lezysz na plecach.
Sugestie? Rob jak Ci najwygodniej ;)Mozesz np lezec na boku, zejsc dosc nisko, a jak czujesz ze przysypiasz, hops na plecki, i fazujesz od poczatku :D

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
 [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Alexa [Bot] oraz 0 gości