WITAM
Mam takie pytanie, a raczej problem, ktory mnie nurtuje i chcialbym, aby ktos w miare mozliwosci wyjasnil mi moje watpliwosci.
Otoz zastanawiam sie caly czas od kiedy interesuje sie OoBE nad pewna mozliwoscia 'zaprogramowania'.
No, wiec jestesmy poczatkujacy, czytamy wszystkie ksiazki Monroe, czytamy sobie Sugiera i Moena, rozwiewamy nasze watpliwosci, dowiadujemy sie krok po korku jak to jest 'po drugiej stronie' czego mozemy tam oczekiwac, dostajemy wskazowki na temat praw jakie tam panuja, jestesmy instruowani jak poruszac sie, jak zachowywac i jak interpretowac wiele zdarzen.
Darek Sugier proponuje, aby po tym jak przezyjemy pierwsze wyjscie i mozemy juz eksplorowac samemu, porzucic wszystkie ksiazki, odciac sie od tej calej teorii.
Zastanawiam sie czy (jak na ironie) moze nie powinno byc kompletnie odwrotnie. Moze powinnismy 'liznac' wiedzi minimalnie, aby wiedziec 'co i jak' (doslownie minimalnie, totalne podstawy) i nie isc przed siebie z zawiazanymi oczami, a nastepnie eksplorowac caly czas po swojemu, nie zwracac uwagi na to co ktos pisze o tym zjawisku, a kiedy juz bedziemy zaawansowani i bedziemy w stanie poruszac sie 'tam' z lekkoscia, poznamy wiele rzeczy, miejsc i praw mozemy porownac swoje doswiadczenia z doswiadczeniami innych.
Dąże do tego, ze moze poczatkujacy obemaniak czyta te wszystkie ksiazki, biblie oobe Monroe, czyta Sugiera (nota bene Sugier zaczytywal sie w pracach Monroe) i po prostu jest przekonywany o tym jak tam jest, nie akceptuje innej rzeczywistosci, podaza za pasterzem i wyznaczona przez niego droga zapisana na mapie, ktora my czytamy i myslimy 'No wiec tak tam jest', jestesmy o wszystkim przekonani, oczekujemy nastepujacych wydarzen i zjawisk.
Moja teze zobrazuje coby mozna bylo mniej wiecej sie rozeznac w moich tych dywagacjach
'Czysty umysl' 'Robert Monroe'
| |
| |
| \ /
|
|
| Darek Sugier Bruce Moen
| | |
| | |
| | |
| \ / \ /
| Wszyscy polscy obemaniacy
| |
| |
\ / \ /
Czysty umysl,
nie skazony 'wiedzą' Kazdy Polak praktykujacy oobe
Podkreslam, ze nic nie sugeruje, a jedynie dziele sie moimi watpliwosciami i pytaniami ze z pewnoscia bardziej doswiadczonymi od mnie ludzmi.
Szukam po prostu odpowiedzi na pytania
Jezeli ktos bylby mily rozwiac me watpliwosci, bede niezmiernie wdzieczny.
PS Za bledy skladni i wogole nie odpowiadami
Nie mam w tej chwili spokoju
POZDRAWIAM
EDIT
Cholera. Wszystkie te strzalki sie posypaly. Mam nadzieje ze bedzieci umieli sie sobie zlozyc
Jest czysty umysl i Monroe na gorze, czysty umysl idzie na dol samotnie, a od Monroe odchodzi Sugier, a od Sugiera do obemaniakow Polskich itd. Mam nadzieje ze jakos sobie poradzicie
EDIT2
No chodzilo o cos takiego
POZDRAWIAM jeszcze raz