Robisz testy rzeczywistości, a mimo to nie możesz nigdy mieć LD? Mam dla Ciebie radę!
http://www.wrzuta.pl/audio/sKvPifhshw/sygnal4-348
Zamieściłem tutaj 4 minutowe nagranie. Po 4 minutach ciszy następuje charakterystyczny dźwięk - zapamiętaj go. Za każdym razem, gdy go usłyszysz, upewnij się, czy nie śnisz. Teraz wystarczy wrzucić go do winampa kilkadziesiąt razy, żeby co 4 minuty przypominał Ci o zrobieniu RT
Patrz wtedy na ręce, zobacz czy tekst który czytasz się nie zmienia, zerknij na zegarek w pasku, sprawdź, czy możesz wsadzić głowę do monitora. Zapewne czasami zasypiasz z mp3, np. słuchając presetów z bwg'ena lub i-dosera. Niech po każdym dłuższym presecie/dosie, gdy już śpisz ze słuchawkami na uszach, zabrzmi ten dźwięk. Być może będziesz już śnił i zrobisz TR we śnie. A wiesz, co to znaczy? Tak, świadomy sen!
Wyrób sobie nawyk robienia RT za każdym razem, gdy słyszysz ten dźwięk, a potem usłysz go we śnie
(możesz zostawić włączony komputer aby zadzwonił gdy będziesz śnił, albo słuchać mp3, coś wymyślisz
)
Ok.. a co, gdy nie mamy tego dźwięku przy sobie? Nie rób RT tylko wtedy, gdy Ci się zachce, przypomni. To nieskuteczne. Powiedz sobie, że masz robić RT w jakiejś określonej sytuacji, np. - ja tak robię - gdy zobaczysz przejeżdżający autobus / straż miejską, pożarną, karetkę, radiowóz policyjny... we śnie gdy zobaczysz któryś z tych wozów - zrobisz RT i będziesz świadomie śnił
Wykorzystany dźwięk można wykorzystać też w metodzie WILD-OBE, o której pisałem
tutaj
Powodzenia!
p.s. nie mogłem się zdecydować, czy dać to tutaj, czy do działu Techniki, jbc to przeniesiecie ^^