W OOBE z LD - czyli jak obejść własny umysł.
W między czasie technikę udoskonalałem. Okej, a teraz trochę teorii i wytłumaczenia dlaczego ta technika jest tak bardzo skuteczna.
Zapewne wielu z Was korzystało z technik mających na celu wejście w autotrans i wizualizację, a założę się że praktycznie nikomu się nie udawało, chyba że po naprawdę bardzo długim okresie ćwiczeń. Dla większości samo czekanie na efekty jest zniechęcające i sprawa wygląda tak, że Twoja świadomość nie może zmusić umysłu do konkretnej zmiany stanu, jeżeli nie był on wcześniej w ten stan wprowadzany. Emocje, odczucia, zachowania, reakcje na dane bodźce to programy umysłu, które najczęściej po kilkukrotnym powtórzeniu z udziałem aktywnej świadomości stają się automatyczne. Jeżeli jeszcze nie doświadczyłeś/łaś OOBE świadomie to znaczy, że poprostu brakuje pewnego programu, którego teraz tworzeniem zajmiemy się. Czas uwagi wymagany do tego, aby odnieść szybko sukces to 4 lub 5 razy dziennie po około 5 minut.
Etap 1 Wywołanie LD -powtarzamy najmniej 3 razy dziennie
a) Korzystamy z Techniki rąk (Technika Don Juana)
Metoda polegająca na ustanowieniu kotwicy, czyli warunkowej reakcji organizmu. Wskutek tej metody za każdym razem gdy ją zastosujemy i spojrzymy na swoje ręce - będziemy odruchowo uzyskiwać świadomość. Pewnego razu spojrzysz na swoje ręce we śnie i technika zadziała.
Wyciągnij ręce przed siebie, popatrz na nie, skupiając uwagę na wrażeniach wizualnych. Powiedz do siebie werbalnie:
"Widzę swoje ręce we śnie - wiem, że teraz śnię."
Powtórz to zdanie 5 razy. Następnie zrób to samo, ale powtarzaj zdanie w myślach. I Potem znowu to samo, ale z zamkniętymi oczyma, gdzie powtarzasz zdanie w myślach i wyobrażasz sobie własne ręce na tyle ile Ci wyjdzie .
b) Zaraz po technice rąk wykonujemy Test Rzeczywistości:
Zadajesz sobie pytanie: "Czy to sen, czy rzeczywistość?".
Po chwili stwierdzasz z wewnętrzną frajdą i przekonaniem: "To sen, świadomy sen".
Zaczynasz sobie wyobrażać z otwartymi oczyma jak zmieniasz barwy otoczenia, przemieszczasz przedmioty siłą woli itp.
Na końcu wypowiadasz zdanie: "To nie jest sen, ale kiedy już następnym razem będę śnił/a, to będę wiedział/a, że to sen".
Etap 2 Przebudzenie w LD
Kiedy obudzisz się w LD wystarczy cały czas powtarzać:
"Moja świadomość opuszcza ciało fizyczne, moja dusza opuszcza ciało fizyczne".
Spowoduje to, że szybko znajdziesz się koło swojego wyra. Takie wejście w OOBE jest znacząco łatwiejsze, bo umysł w tym stanie świadomego snu jest praktycznie niezwykle podatny na autosugestie.
Masz 50/50% szans na prawdziwe OOBE tym sposobem.
Uzupełnienie:
a) prowadź zeszyt snów, tak abyś zapisał/a choćby w kilku słowach jeden sen z każdej nocy,
b) kilka razy dziennie i przed spaniem powiedz do siebie: "Pamiętam wszystkie moje sny",
c) jeśli się obudzisz w nocy to masz dwie możliwości:
-zasypiaj ponownie mówiąc ciągle w myślach: "Świadomy Sen"
-zasypiaj ponownie mówiąc ciągle w myślach: "Moja świadomość opuszcza ciało fizyczne, moja dusza opuszcza ciało fizyczne".
d) kiedy już odniesiesz sukces, to ćwicz dalej aż umysł zautomatyzuje zjawisko świadomego OOBE podczas snu.
Życzę miłych ćwiczeń, a wszelkie pytania kierować na priv.