Szóstka ze skrzydłem siedem: 6w7 - "Kumpel"
Szóstki z tym skrzydłem są generalnie ekstrawertyczne, przyjacieskie i otwarte na innych. Przyjaźń według nich jest podstawą szczęśliwego życia. Chcą być lubiane przez innych i łatwiej podążają śladem innych w przeciwieństwie do 6w5, która ma tendencję do wycofywania się i pozostawania w samotności. Szóstka 6w7, może być czarująca i towarzyska. Ma szybsze tempo życia niż 6w5, a w sprawach zawodowych ujawnia się w niej zdrowe połączenie z trójką. Często potrafi chronić samą siebie, a także charakteryzuje się ciepłem i opiekuńczością wobec innych.
W stresie 6w7, mogą często przeczyć same sobie, sprawiając wrażenie, że chcą jednocześnie dwie rzeczy na raz, czasem doprowadzając do szaleństwa mieszanymi sygnałami. Może być ciężko zrozumieć co mają na myśli i o czym mówią. Często otwarcie sprawdzają jaki inni mają do nich stosunek. Gdy są czymś przestraszone, jedyną formą obrony jest bierna agresja, w czasie której nie da się jej do niczego przekonać ani namówić. Najczęściej spotykane z tym skrzydłem, są szóstki antyfobiczne, które mają tendencję do bycia bardzo bezpośrednimi. Niektóre mogą snuć wielkie plany, które ich zdaniem mogą przynieść materialne lub osobiste korzyści. Mogą być także niepewne, irracjonalne, chaotyczne z tendencją do częstych zmian nastrojów. Są skomplikowane wewnętrznie. Mają niezwykle wrażliwe zapalniki wybuchów paranoi. Fałszywie oskarżają innych, a innym razem wręcz błagają aby ktoś się nimi zaopiekował. Czasem są bardzo konserwatywne w swoim sposobie zycia, a czasem toczą bój o zmiany.
Słynne szóstki ze skrzydłem siedem: Kim Basinger, Mel Gibson, Jack Lemmon, Richard Pryor, Meg Ryan, Susan Sarandon, Patrick Swayze, Jay Leno, Julia Roberts, Tom Hanks.
... Nie no ?
|