Czym jest ciało niefizyczne i świat niefizyczny?
Tym samym co ciało fizyczne i świat fizyczny, czyli poznawczym narzędziem „ja”, tyle, że zbudowane są z innej, bardziej subtelnej materii, podatnej na odkształcanie przez myśl obserwatora zdarzeń, czyli tego, który akurat, w danej chwili doświadcza, jak i myśl innych przebywających na danym poziomie jaźni.
Czym jest moje ciało niefizyczne na różnych focusach zrozumiałem, gdy fazę krok za krokiem przesuwałem. Można rzec w uproszczeniu i będzie, to wielkie, skrótowe uproszcznie, że do każdego focusa przynależy inne ciało. Jakby o innej gęstości i ciężarze. Zaznaczam: to tylko daleko idące uproszczenie. Inne ciała miałem w ospuo-ach, inne w parku i jego centrach, a za szczeliną całkowicie ciało zniknęło, razem z otoczeniem do którego przynależało.
Każde z ciał przynależy ściśle do określonego środowiska z którego się wywodzi. Jest jak ubranie, które się zdejmuje, by przesunąć fazę wyżej. Za szczeliną nie ma już ciała, tzn. nie widać go, tylko pozostaje odczucie jego posiadania, jak by było przezroczyste i nie sposób niczego już wykreować modelując pasmo M, które za szczeliną jest bardzo żadkie, o którym pisał Monreo, a w inny sposób przez Sugiera nazwane zostało: kolorowa mgła-modelina podatna na odkształcanie przez myślo-emocje. To właśnie z tego pasma, z tej modeliny zbudowane są światy i przynależne im ciała. Są niejako zageszczeniem tej modeliny, naturalnym odksztaałceniem pasma M. HTSI jest wybitnym zagęszczeniem tej substancji.
Leć za szczelinę śmiałku, a wszystko pojmiesz i zrozumiesz. Nie patrz na innych. Nie zerkaj w tył. Nie ulegaj śpiącym wpływom, omijaj chaos słów i próby uślnego, za wszelką cenę logicznego pojmowania i snucia błędnych przez to teorii, niedaj boże spiskowych. Pojmiesz wszystko doświadczając, czyli na włsnej skórze przeżywając. Nie ma innego wyjścia w pojmowaniu jak DOŚWIADCZAĆ, a nawet jeśli nie dokonasz tego odkrycia za fizycznego życia, świat się nie zawali i przeżyjesz wszystki dalekie podróże po zgonie i to bez żadnych problemów i systemów, które by cię trzymały. Tak naprawdę nic nas tu nie trzyma i po śmierci też nie będzię trzymać... Trzymaj się siebie, wierz w siebie...
DS