FINIX - każdy ma wzloty i upadki. Ludzie mają takie problemy w życiu, że często nie widzą już wyjścia z tych złych sytuacji, bo tak się pogrążają w sobie i w tym co ich otacza, że przestają wierzyć, iż z każdej sytuacji jest jakieś wyjście. Trzeba tylko znaleźć odpowiednią drogę.
Pamiętaj, że nie na samym oobe kończy się życie. Medytuj, rozluźniaj się, próbuj i koncentruj się na szukaniu drogi do odwiedzenia świata astralnego, nie poddawaj się! Musisz być w tym co robisz cierpliwy i wytrwały, a na pewno uda się Tobie osiągnąć zamierzony cel. Na pewno jest obok Ciebie ktoś kto Cię potrzebuje i kocha. Nie odwracaj się od ludzi i nie uciekaj do krainy samotności. Jeśli jesteś smutnym człowiekiem, to chociaż postaraj się, by Twoja dusza i Twoje prawdziwe ja potrafiło się do siebie uśmiechnąć co jakiś czas. Musisz nauczyć się akceptować siebie jakim jesteś, musisz siebie pokochać. Postaraj się nauczyć żyć w zgodzie sam ze sobą. Musisz zachować harmonie w swoim życiu i nie poddawać się emocjom, szczególnie tym negatywnym, których w Tobie jest bardzo dużo. Pozbądź się pesymistycznego patrzenia na świat - wiem, że łatwo się mówi. Uwierz mi jednak, że każdy z nas - śmiertelników - ma swoje problemy. Jeden ma większe, drugi mniejsze, ale nie będziemy się teraz targować, bo przecież nie oto nam chodzi. Musisz zrozumieć, że tak naprawdę jesteś zdany tylko na samego siebie - nie poddawaj się i walcz!
Jeśli z oobe się nie uda dziś, nie martw się... Wielu osobom, to się przytrafia po bardzo długim czasie. Jeden doświadcza tego za pierwszym razem, inny za dziesiątym, a jeszcze inny za tysięcznym!
Ja oobe jeszcze nie miałam, a dopiero niedawno próbuję i będę co jakiś czas próbowała. Jest z pewnością wiele osób, które to też to praktykują i czasami im się to udaje, ale też nie zawsze. Jednak ja nie uważam by był to powód do poddawania się i załamywania, a już na pewno mówienia, że po co żyje się na tym świecie? Mów do siebie - jestem silny i wytrwały. Jak się nie uda dziś, to spróbuję jutro, jak nie jutro, to za tydzień. Może czasem warto robić przerwy by umysł odpoczął i się zregenerował i potem znowu się dostroić i zacząć... Odpocząć, medytować, rozluźnić się i wrócić do prób po jakimś czasie, jak będziesz czuł, że jesteś gotowy na kolejne starcie z samym sobą
Trzymam za Ciebie mocno kciuki!