Ostatnia wizyta: Pią Sie 01, 2008 5:08 pm Obecny czas: Pią Sie 01, 2008 5:08 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC

[ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: gepard wita wszystkich obemaniaków i prosi o pomoc
PostWysłany: Pon Cze 23, 2008 10:44 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pon Cze 23, 2008 9:32 pm
Witam wszystkich :)
Mam na imię Renata. Mam 35 lat. Na OBEFORUM wpadłam przypadkiem, gdy próbowałam znaleźć w necie odpowiedzi na moje dotychczasowe przeżycia. Dlaczego i po co doświadczyłam różne dziwne dla mnie rzeczy i zjawiska, na temat których nie mam z kim w swoim środowisku porozmawiać, gdyż dla innych jest to bardzo dziwne i wymyślone, nie do uwierzenia.
10 lat temu widziałam i czułam jak odchodzi moja babcia, która mnie wychowała. Widziałam, jak biała, świetlista i dostojna postać zabiera ją, babcię, (postać z szarego dymu) za rękę. Babcia się opiera i nie chce z nią iść. Ja zerwałam się łóżka, żeby jej przeszkodzić, żeby nigdzie jej nie zabierała. Czułam, że to chodzi o zabranie babci na tamten świat i byłam o to zła na tą świetlistą postać. Zasnęłam. Rano babcia była nieprzytomna, a po pięciu dniach leżenia w śpiączce zmarła. Ja przez te 5 dni psychicznie przygotowałam się na jej odejście. Może jej o to chodziło, tego nie wiem. Wcześniej nic nie wskazywało na to, że umrze. Chorowała na Alzheimera i od roku nie wstawała już z łóżka, ja się nią zajmowałam i muszę przyznać, że w kieracie tej opieki nad nią, pomiędzy dziennymi studiami, pracą i nią, straciłam wiarę, że Bóg w ogóle istnieje. Choć było to prawie 10 lat temu, to pamiętam to przeżycie bardzo dokładnie. Widziałam i czułam bez słów wszystko to, co działo się dookoła mnie. Jakbym miała oczy dookoła głowy. Cudowne odczucie. Szkoda, że nie potrafię podróżować w astralu - odprowadziłabym ją.
Świadomie za pomocą modlitwy z książki przywołałam 5 archaniołów do zdjęcia uroku i ochrony (talizman). Zostawiłam do wypalenia na białym obrusie świece w lichtarzykach i położyłam się spać. Archaniołowie obudzili mnie w nocy, jak świece wypaliły się, tzn, podniosłam się z łóżka, żeby zobaczyć, jak dogasają świece, podziękowali mi za świece, ja podziękowałam im za obecność i pozwoliłam odejść. Zasnęłam. Później działy się różne dziwne rzeczy, więc postanowiłam zdjąć talizman i go schować. Nigdy więcej go już nie nalazłam, choć szukałam.
Niedawno, bo w marcu, ciężko zachorował mój pies, owczarek niemiecki, Gepard. Był ze mną prawie 12 lat. Strasznie przeżywałam decyzję o jego uśpieniu, przepłakałam kilka nocy, leczyłam go zastrzykami - paraliż tylnych łap. Nie wstawał, wył, załatwiał się pod siebie, albo jak go podnosiłam. Kąpałam go, karmiłam, głaskałam i byłam nim do końca. Prosiłam, żeby mnie strzegł i był zawsze przy mnie, że już nic go od tej chwili nie będzie bolało i będzie szczęśliwy. Dostał zastrzyk uśmiercający, a ja przeżywam to do tej pory. Może mogłam go leczyć dalej i dzisiaj były zdrowy. Miesiąc temu, oglądając wieczorem zdjęcie JP II na schodach w niebie, ZOBACZYŁAM a przede wszystkim POCZUŁAM mojego Geparda. Stał obok łóżka, cały i zdrowy, a ja tuliłam się do niego, głaskałam go i byłam niesamowicie szczęśliwa. Płakałam ze szczęścia. Obok na łóżku leżał mój mąż oglądał tv, niczego nie widział i nie słyszał.Stało się to tak mimowolnie, bez mojego świadomego zaangażowania i myślenia. Taki rzut na taśmę, widzę i czuję. Nie do opisania słowami. Widzisz tylko ten wycinek, choć patrzysz się gdzie indziej. Byłam w szzoku, ale jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa, że on jest, albo przychodzi do mnie. Chciałabym móc świadomie wprowadzić się w taki stan, ale nie bardzo wiem jak. Może ktoś mi w tym pomoże?
Dzisiaj w nocy przyszła do mnie moja nieżyjąca babcia. Obudziła mnie, zobaczyłam ją, jak siedzi umnie na łóżku w białej koszuli i patrzy na mnie biało-czarno-zielonymi błyszczącymi oczami. Troszkę mnie przestraszyła tymi oczami. Nie pamiętam rozmowy, ale pamiętam, że położyła się obok zwinięta w kłębek i spała ze mną, jak kiedyś w dzieciństwie. Byłam szczęśliwa i zadowolona. Było to dla mnie wtedy w nocy naturalne i normalne. Obudziła się także moja czteroletnia córka, która spała ze mną i zaczęła marudzić, że jej ciasno, a ja kazałam się jej położyć obok mnie i babci. Rano po przeanalizowaniu tego, nie wiem co o tym myśleć. Nie daje mi to spokoju. Tym bardziej, że w nocy dzisiaj szalał wiatr i burza. Grzebiąc w necie, natrafiłam na Was. Może u Was znajdę odpowiedzi na moje pytania.
Chciałabym nawiązać kontakt z moim opiekunem, ale może ktoś podpowie mi, jak to zrobić. Chciałabym również podróżować w astralu, ale jak to świadomie zrobić, za pomocą jakich technik. Mój mąż pracuje w Niemczech i chciałabym go tam odwiedzać.
Pozdrawiam wszystkich i do usłyszenia :)

Profil E-mail  

Temat postu: Re: gepard wita wszystkich obemaniaków i prosi o pomoc
PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 5:49 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Kwi 05, 2008 9:47 am
Miejscowość: z księżyca :)
Witam Cię Renatko na naszym forum.
Jest tu dużo tematów które pomogą ci zrozumieć całą sprawę. Polecam Ci też książkę Darka Sugiera, naszego pierwszego Obemaniaka :)pod tytułem Miłość i Wolność Poza Ciałem. Dostępna u Darka lub na Allegro, też u Darka :)

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 11:18 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Lut 23, 2008 3:46 pm
Miejscowość: z Ducha
Ależ Ty pięknie fazujesz w ciele! Gratuluję! Bardzo przyjemnie też promieniuje Twój post... :P

Z takimi uwarunkowaniami łatwo Ci będzie skontaktować się z Opiekunem: usiądź po prostu w spokoju z otwarciem i czystością i po prostu poproś Go/Ją o przybycie. Pewnie poczujesz go lub zobaczysz, jeśli nie wizualnie, to ciałem, niefizycznie - jak Geparda.

Z mężem też możesz się skontaktować albo mentalnie (zajrzyj do działu mentalnego) oraz astralnie (mamy też tu cały dział z technikami). Coś znajdziesz dla siebie.

Pozdrawiam cieplutko!

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Cze 24, 2008 8:21 pm 
Awatar użytkownika

Dziękuję za wsparcie i zrozumienie ;)

Zaczynam przeglądać forum, co by mi nic nie umknęło i na pewno odezwę się wkrótce, jeśli uda mi się coś nowego doświadczyć, korzystając z Waszych rad i wskazówek.

Do usłyszenia :D

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Cze 25, 2008 9:11 pm 

Dołączenie: Pon Cze 09, 2008 6:00 pm
Witaj Renato!
Ujęłaś mnie swym postem, jego szczerością i autentycznością. Chylę czoła! Ja niewiele Ci pomogę jeżeli chodzi o techniki wchodzenia w OBE czy LD, u mnie dzieje się to spontanicznie, nigdy nie wiem, kiedy to będzie i gdzie się znajdę, mogę tylko reagować na sytuację, w której się znalazłem, podejmować decyzje czy dokonywać wyborów (tak samo zresztą jak w realu), natomiast w oparciu o swoje wieloletnie doświadczenie życia mogę jedno stwierdzić - nic nie dzieje się bez powodu. Tego typu "ponadnormalne" zdolności czy możliwości, o jakich piszesz w swoim poście, nie pojawiają się w naszym życiu przypadkowo, po pierwsze - w jakimś sensie musimy być na ich przyjęcie "gotowi", po drugie - mają one zazwyczaj dla nas istotne znaczenie, które musimy odkryć i poznać - może to być łaska i dar, który uczyni nas lepszymi i mądrzejszymi a nasze życie piękniejszym; może to być ciężar, pod którym możemy się załamać i który może przynieść więcej złego niż dobrego nam samym i naszym bliskim; a może też to być pułapka, w którą możemy wpaść i utknąć na swojej drodze rozwoju i spełnienia. Czym to dla Ciebie jest lub będzie, zależy przede wszystkim od tego, jaki z tego zrobisz użytek. Nic samo w sobie nie jest "dobre" lub "złe" - nożem można pokroić chleb i nakarmić głodnego, ale można też zabić.
Pozdrawiam. Kucio

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw Cze 26, 2008 1:57 pm 
Awatar użytkownika

Korzystając z rad, zamówiłam pożyteczne książki:

Darka Sugiera, Miłość i Wolność Poza Ciałem,
oraz Bruce Moena, Świadome podróże w niefizyczne światy.
Zastanawiam się jeszcze nad płytą: Wibracja OOBE - polski lektor! osiągnij wibracje, doświadcz projekcji astralnej! (płyta CD), ale nie wiem czy to coś dobrego. Może ktoś korzystał z takiej płyty i może dać recenzję?

Do w/w książki Bruce Moena też są płyty CD z ćwiczeniami (8 płyt), ale może ktoś mi doradzi, czy warto je też zamówić (trochę drogie są)?

Mam teraz urlop, więc zabieram się do czytania.
Do usłyszenia :)

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw Cze 26, 2008 7:24 pm 

Dołączenie: Śro Lut 27, 2008 10:00 pm
Witaj Renato, duzo ciepla i wrazliwosci w Twoim poscie. Pozdrawiam serdecznie! 8-)

Profil E-mail  

PostWysłany: Pią Cze 27, 2008 8:51 am 
Awatar użytkownika

Renatko
W/g mnie nie ma sensu wydawać kasy na płytę. Książki są dobrym wyborem. Dodaj do tego wiedzę z internetu (tu naprawdę jest wszystko) to w zupełności wystarczy. Jeśli lubisz muzykę relaksacyjną to spokojnie w necie masz sporo darmowych pozycji. Te które polacam to:
Bytof Adam - Hipnagogia wieloryby 2004
Adam Bytof - Pamiec Snu
Adam Bytof - Indukcja LD

I wiele innych.

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Lip 01, 2008 9:32 pm 
Awatar użytkownika

Witam ponownie,

mam pytanie, może wydawać się trochę głupie, ale...

zaczęłam dzisiaj czytać książkę Miłość i wolność poza ciałem.
Mam pytanie, czy istnieją strażnicy, którzy mają za zadanie uniemożliwić, strzec, aby dusza nie mogła wyjść z ciała. Chodzi mi o to, czy może nas ktoś o tego zamiaru odwodzić. Od poznania świata z drugiej strony. Ktoś niefizyczny.
Zaczęłam czytać w kuchni, wczułam się bardzo intensywnie w to, co tam jest napisane. Zaczęłam zastanawiać się i porównywać, przypominać swoje dziwne dla mnie doświadczenia, przystawać nad niektórymi zdaniami. Nie skończyłam jeszcze całego pierwszego rodziału, jak jakiś ciemny cień mignął mi, idąc szybko po podłodze od strony mebli kuchennych za kanapę, stojącą przy oknie. Cień w kształcie kuli, wielkości jeża. Coś szło. Mam remont w domu, a jednocześnie dwumiesięczny, nauczycielski urlop. Jestem psychicznie i fizycznie wykończona na maxa, więc siadając na chwilę, żeby odpocząć, wzięłam książkę, którą akurat przyniósł mi listonosz. Cień mnie przestraszył i skończyłam na razie czytać.
Kiedyś dawno temu, jak byłam w czwartej klasie liceum, było dużo nauki, przygotowywałam się do matury i nie spałam po nocach, też widziałam coś takiego. Uciekłam wtedy z pokoju, z tym, że wtedy coś dzwoniło jeszcze w szyby okienne i szybki w meblościance w pokoju (słyszałam taki dźwięk). Działo się to w wigilię Wszystkich Świętych. Ksiądz przy najbliższej kolędzie specjalnie na te "straszenie" święcił mi pokój - babcia mu kazała. Więcej, aż do czasu, kiedy babcia umierała, nic nie widziałam. Już dawno o tym zapomniałam, aż tu nagle znowu...
Czy to może mieć związek z tą książką. Przyznam, że czytając, wyłączyłam się kompletnie, byłam rozluźniona i zrelaksowana. Nic innego mnie w tej chwili nie rozpraszało i nie interesowało. :|

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Lip 01, 2008 9:37 pm 

Dołączenie: Wto Kwi 22, 2008 7:53 pm
Renato, jeszcze się nie witaliśmy :)

Co do cienia, nie wiem co to mogło być :)

Co do Opiekunów, czasem myślę, że czuwają oni nad procesem wyjścia, pozwalając na to, kiedy naprawdę jesteśmy gotowi.

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw Lip 03, 2008 10:01 am 
Awatar użytkownika

Tylko od Ciebie zależy, czy decydujesz się na rozwój duchowy i nim podążasz.
Nie umiem Ci pomóc z tą istotą ale spróbuję zapodać jakiś trop. Jest bardzo piękne forum w necie, ma piękną idee. Nazywa się:
Centrum Uzdrowień i Odzyskań - jest to polska strona Moena. Tam ludzie obdarzeni podobnym talentem jak ty pomagają np nawiązać kontakt z umarłymi, dla ludzi którzy tego potrzebują. Polecam działy:
Cytuj:
Kontakt ze zmarłymi
Jeśli szukasz możliwości kontaktu z osobą nie znajdującą się już wśród żywych - tutaj możesz tutaj poprosić o to innych.

Cytuj:
Pomoc dla praktykujących
Brak nowych postów Problemy dot. odzyskiwania i uzdrowień
To dział przeznaczony dla osób, które nie brały udziału w warsztatach z Brucem Moenem, lub z innych powodów nie mają pełnej wiedzy potrzebnej do dokonywania odzyskań i uzdrowień..

Szukaj odpowiedzi na swoje pytania, kieruj się intuicją i podążaj za sercem.
Pozdro.

Najczęściej zadawane pytania.
http://www.afterlife-knowledge.com.pl/i ... &Itemid=23
Forum
http://www.afterlife-knowledge.com.pl/f ... 07fb27c007

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
 [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości