Ostatnia wizyta: Śro Wrz 17, 2008 2:03 pm Obecny czas: Śro Wrz 17, 2008 2:03 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC

[ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Jedzenie i uzywki a OOBE
PostWysłany: Śro Maj 07, 2008 12:23 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Maj 06, 2008 10:02 am
Hello,
podobno nie maja znaczenia...
Czytam teraz ksiazke "Podroze astralne" Webstera i on tam pisze, ze jednak maja. Odradza mieso i uzywki, nawet lampke wina.
Byc moze to indywidualna sprawa. Z moich doswiadczen transowych (beben szamanski, nagrania, podroze mentalne) wynika, ze jednak lepiej unikac ciezkiego zarcia, alkoholi oraz slodyczy. Nie wiem jak jest z papierosami, sam nie pale. Podobno mocno uziemiaja. Wypalenie skreta na pewno ulatwia trans ale pozbawia kontroli nad nim.
Jakie sa Wasze doswiadczenia?

Profil E-mail  

Temat postu: Re: Jedzenie i uzywki a OOBE
PostWysłany: Śro Maj 07, 2008 12:33 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Lut 23, 2008 3:46 pm
Miejscowość: z Ducha
Na pewno ciężkostrawne jedzenie ściąga mnóstwo energii z ciała na jego strawienie i w czasie trawienia czuć osłabienie energetyczne, ale potem jest ok.
Słodyczy nie lubię za bardzo od dzieciństwa (lubię czasami połasuchować, ale zwykle przy braku energii, nie dla samego obżerania się) - ale dlaczego. Otóż po słodyczach czuję spadek wrażliwości, jakby zmulenie organizmu, często też robiło mi się niedobrze po tych torcikach, ciastach, ciasteczkach, kremach tfu tfu!
Używki? Jedno piwo lepiej rozluźnia, ale więcej to już ogłupia na każdym poziomie:)

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Maj 07, 2008 12:46 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Maj 06, 2008 10:02 am
Conchita napisał(a):
Otóż po słodyczach czuję spadek wrażliwości, jakby zmulenie organizmu

Otoz to. Podobnie dziala kombinacja ziemniaki + mieso. Rezultatem jest sennosc.

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw Maj 08, 2008 1:45 pm 

Dołączenie: Czw Kwi 10, 2008 10:21 am
warto unikac weglowodanow o wysokim IG tj. slodycze, ciasta, buly, makarony itd... insulina idzie w gore i z tad uczucie zamolenia ...

Profil E-mail  

PostWysłany: Pią Sie 29, 2008 1:30 pm 

Dołączenie: Nie Lip 13, 2008 7:26 pm
A czy częste palenie marihuany od dłuższego czasu(ok. 4 razy w tygodniu) może utrudniać wyjście? Podobnie z piwem(4-6 razy w tygodniu 1 piwko przed snem). Czy odstawienie tego może pomóc wyjść?

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Sie 30, 2008 10:21 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Cze 18, 2008 9:47 am
Miejscowość: Rachowice/ k. Gliwic
Palenie zioła nie utrudni wyjścia:D ale rozkojarzenie i częste zawiasy które są efektem palenia - owszem ;-)

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Sie 30, 2008 11:53 am 

Dołączenie: Nie Lip 13, 2008 7:26 pm
tom napisał(a):
Palenie zioła nie utrudni wyjścia:D ale rozkojarzenie i częste zawiasy które są efektem palenia - owszem ;-)

O zawiasach i rozkojarzeniu już się przekonałem. Jeśli nie utrudni mi wyjścia to ok. A jak ma się do tego częste picie piwa?

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Sie 30, 2008 12:55 pm 

Dołączenie: Czw Maj 01, 2008 5:25 pm
mam kumpla ktory Obe mial tylko po tym jak mocno sie upil. Wyjsc mial ok 36 i kazde po bardzo mocnym melanzu.

edit:

ktos o slodyczach jeszcze wspomnial. Slodycze moze jako sam cukier rzeczywiscie moga zaszkodzic ale co mi sie wydaje to ze czekolada i to chyba gorzka wrecz odwrotnie - pomoze. Przynajmniej przy samych snach. Przez ostatni tydzien to testowalem. Jem czekolade - nawet sporo bo z polowe jak nie wiecej opakowania (wiem;p obrzarstwo - ale czego dla doswiadczen sie nie robi:p) i mam bardziej wyrazne sny, bardziej kolorowe...a dzis...nawet utknalem w jednym z nich

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Sie 30, 2008 5:35 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pon Sie 18, 2008 12:01 am
Miejscowość: Kielce
Ja kiedyś słyszałam, że alkohol utrudnia wyjście... I to się zgadza, bo ja kiedyś, gdy wypiłam trochę więcej, zupełnie nie mogłam się dostroić... Po prostu czułam, że jestem na FŚ, i ani trochę nie wyszłam.
Doszły mnie też słuchy, że wegetarianizm pomaga w OOBE, co mi bardzo pasuje, bo ja nie jem mięsa ;)

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Sie 30, 2008 7:52 pm 

Dołączenie: Czw Maj 01, 2008 5:25 pm
mysle ze w ogole z problemem "Co pomaga a co szkodzi" trzeba poprostu probowac. W.g. nie ma takiej zasady, kazdy funkcjonuje i zachowuje sie inaczej: Vedis twierdzi ze nie mogla, gdy moj kumpel tylko i wylacznie po % mial Obe.

Jak powiedzial Budda: "Medytacja przynosi madrosc, brak medytacji ignorancje. Wiedz co Cie pcha do przodu oraz poznaj to co Cie zatrzymuje" ;)

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Sie 30, 2008 9:42 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Lut 24, 2008 6:03 pm
Miejscowość: w drodze
Selfmaker napisał(a):
Hello,
podobno nie maja znaczenia...
Czytam teraz ksiazke "Podroze astralne" Webstera i on tam pisze, ze jednak maja. Odradza mieso i uzywki, nawet lampke wina.

Moim zdaniem WSZYSTKO ma znaczenie. Każda próba jest inna, niepowtarzalna. Mnie się zdarzyło wyjść w pokoju z 50 pijanymi ludźmi. Innym znowu razem pierdniecie przeszkodzi.

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Sie 31, 2008 8:07 am 

Dołączenie: Czw Mar 20, 2008 1:16 pm
StaryCzłowiekIMorze napisał(a):
Jem czekolade - nawet sporo bo z polowe jak nie wiecej opakowania (wiem;p obrzarstwo - ale czego dla doswiadczen sie nie robi:p) i mam bardziej wyrazne sny, bardziej kolorowe...a dzis...nawet utknalem w jednym z nich

Takie zdanie przeczytalem na Wikipedi:

Cytuj:
Bardzo silny pozytywny wpływ na rozpoznawanie snów ma m.in. spożywanie czekolady.

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
 [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości