Ostatnia wizyta: Pon Cze 22, 2009 7:48 am Obecny czas: Pon Cze 22, 2009 7:48 am

Wszystkie czasy w strefie UTC

[ 37 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Nowo logo na cześć powrotu forum do życia
PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 8:47 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Kwi 01, 2008 8:21 pm
Chyba ostateczna wersja w tym stuleciu.

M.in. na prośbę admina usunięta została zmarszczka policzkowa i zmniejszony został nos co miało na celu odmłodzić dziewczynę.

Próbowaliśmy z napisem u góry ale to nie wyglądało zbyt ładnie więc zrobiliśmy na dole, ale nieco większą czcionką.

W tym zaszło jeszcze trochę mniejszych poprawek jak wtopienie postaci bardziej w obraz itd. o czym nie będę wspominał bo już nie pamiętam wszystkiego.

Mam nadzieje, że ten bajkowy port będzie teraz inspiracją do kolejnych wypraw obemaniaków : )

logo v.4c
Image

Dziękuje Wam za wszystkie uwagi.

Pozdrawiam,
Feniks

Profil E-mail  

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 9:28 pm 
Egzekutor
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Lut 24, 2008 12:55 pm
Fajnie, podoba mi sie:)
Tylko jak sie ma do naszego forum napis na tym logo: PORT SAN LUIS? Można by się go pozbyć. Sam motyw portu jest bardzo ciekawy, ale napis chyba zbędny. Nie mogę sie doczekać kiedy na forum zagości już nowe logo.
Brawo feniks !

już opuścił dawno Cię"

Profil E-mail  

PostWysłany: Pon Cze 15, 2009 11:01 pm 
Awatar użytkownika

Dzięki za gratulacje.

Ma się tak do forum, że miał pobudzić wyobraźnie.

Można to interpretować jako inspirację do oobe zlotów, co będą rozumieli bardziej wtajemniczeni obemaniacy. Chcąc się gdzieś udać trzeba wiedzieć gdzie to jest.

Nie mówi bezpośrednio o forum, ale bardzo pośrednio. Jest to swojego rodzaju coś co zaczyna się rozumieć po pewnej egzystencji na forum, a więc po jakimś czasie można odkryć coś nowego. Jest obraz, jest lokalizacja, jest oobe.

Uważałem, że napis komponuje się całkiem dobrze. Jeśli jednak nie będziecie go chcieli to zostanie wersja bez napisu. Piszcie.

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Cze 16, 2009 9:36 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Lut 24, 2008 10:14 am
fajnie zrobione logo. Czekam na kolejne zmiany na forum. ;)

"Całe życie fizyczne i duchowe jest zjawiskiem dynamicznym, a gra szklanych paciorków ujmuje tylko estetyczną stronę tego zjawiska, ukazuje je mianowicie głównie jako obraz procesów rytmicznych" H.Hesse "Gra szklanych paciorków"

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Cze 17, 2009 2:01 pm 
Podróżnik z bagażem doświadczeń
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Lut 23, 2008 3:46 pm
Miejscowość: z Ducha
Logo bardzo podoba mi się z wyjątkiem nazwy "port san luis" która nie jest powiązana w żaden sposób z obe, z niczym się dla obemainaków nie wiąże... Po prostu jest przypadkowa... Już lepiej coś w stylu "OBE PortAl" ;)albo coś innego, albo nic, ale nie san luis... Cała reszta super! Proszę o zmianę całego wyglądu forum w tym stylu :)

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Cze 17, 2009 2:04 pm 
Opiekun
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Mar 25, 2008 8:43 pm
Miejscowość: Łódź
Moim skromnym zdaniem logo bez "port san luis" byłoby lepsze ;)Po prostu, zlikwidować i nic tam nie wstawiać :)

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Cze 17, 2009 3:26 pm 
Awatar użytkownika

OK

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Cze 17, 2009 4:37 pm 
Awatar użytkownika

45%

Czekam na Wasze uwagi

Image

Pozdrawiam,
Feniks

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Cze 17, 2009 4:50 pm 
Opiekun
Awatar użytkownika

Widok jest nastrojowy, można by dodać jeszcze gwiazdy (takie jak na grafice w logo) na tych granatowych, jednolitych panelach po boku (które są obecnie białe). Jak na razie zapowiada się coś naprawdę dobrego ;)
Czcionka bardzo mi się podoba, m.in.

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Cze 17, 2009 5:32 pm 
Awatar użytkownika

Nie ma sprawy i dzięki.

Proszę o więcej uwag.

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Cze 17, 2009 5:50 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pon Mar 31, 2008 3:17 pm
Miejscowość: Wrocław
Moim zdaniem wyszło trochę zbyt ciemne. Może faktycznie jakieś jaśniejsze akcenty to zmienią. Można zrobić na przykład ozdobną ramkę w stylu tych zawijasów po prawej stronie loga :idea:. Tak czy siak obecny wygląd forum gryzie się z logo i zmiany są jak najbardziej wskazane ;).

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Cze 17, 2009 6:14 pm 
Opiekun
Awatar użytkownika

Faktycznie, obramowania można by nieco rozjaśnić w takim kolorze i stylu, jak ta kobieta na logo.

Ale, przynajmniej nie razi w oczy, a to dla ludzi z wadą wzroku dobre ;)

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Cze 17, 2009 6:41 pm 
Awatar użytkownika

1. Na logo są 3 podstawowe odcienie - czarny, granatowy i jasny niebieski z czego dominują te ciemniejsze barwy, czyli głównie sporo ciemno granatowego. Pozostała część strony musi zawierać stosunkowo takie same i w takich samych ilościach barwy co logo.

Jeśli będę miał coś rozjaśniać to logo będzie trzeba też rozjaśniać. Inaczej top będzie wyrwany z kontekstu podobnie jak to jest teraz.

Być może zmiana akcentów na jasne pomoże, ale nad tym bym musiał jeszcze posiedzieć bo nie chcę robić zbyt dużego kontrastu napisu lub ramek z jego tłem lub otoczeniem.

2. Wiem, że zmiana przejścia z białego na ciemne może wydawać się drastyczna, ale muszę być pewny i napiszcie mi to jeszcze raz, czy Wasze sugestie nie wynikają czasem z niskim poziomem aklimatyzacji do ciemnych barwy, czy rzeczywistą potrzebą?

W grafice można zrobić wszystko, jedynym ograniczeniem jest wyobraźnia. Do tego potrzebuje Waszych uwag i sugestii. Trzeźwe i świeże spojrzenie jest na wagę złota.

Więc jeśli trzymacie się starej wersji napiszcie to, jeśli uważacie inaczej, napiszcie to.

3. Czy coś jeszcze zmieniać?

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Cze 17, 2009 6:48 pm 
Opiekun
Awatar użytkownika

Więc wyjaśniając - moje sugestie wynikają raczej z poczucia estetyki, a nie z wstrętu do ciemnych odcieni, bo szczerze mówiąc, bardzo je lubię. Szczególnie ciemny granatowy.

Mam nadzieje że moje opinie jakoś pomogą i zbytnio nie poirytują ;)

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Cze 17, 2009 9:03 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pon Mar 31, 2008 3:17 pm
Miejscowość: Wrocław
Ja tak samo jak Werewolf lubię ciemne barwy nawet bardziej niż jasne. Obrazek który nam zademonstrowałeś jest zapisany tekstem zaledwie do połowy (reszta granatowa), dlatego może stwarzać wrażenie zbyt ciemnego. Możliwe, że w praktyce okaże się w sam raz. Proponuję wprowadzić tą ciemniejszą kolorystykę na kilka dni i wtedy wspólnie zadecydujemy, czy ma zostać, czy coś jeszcze zmienić.

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
 [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości