Ostatnia wizyta: Nie Sie 16, 2009 7:55 pm Obecny czas: Nie Sie 16, 2009 7:55 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC

[ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Otumanienie przez OBE?
PostWysłany: Nie Sie 03, 2008 5:22 pm 
Podróżnik z bagażem doświadczeń
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Lut 23, 2008 3:40 pm
Miejscowość: Karpacz, ten w górach
Proponuję porzucić sprawy duchowe i latanie do Poza na dłuższy czas. Klapnij se w fotelu i oglądaj głupie amerykańskie filmy najlepiej o seksie, inwazji z kosmosu i pompatyczne dramaty wojenne. Wyłącz myślenie.
Po jakimś czasie zauważysz jak bardzo świat realny jest realny.

Odwaga w Poza to Tarcza, a Miłość do Wszechrzeczy to Miecz, który unicestwia Przeciwności.

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Sie 03, 2008 10:20 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Lut 24, 2008 12:16 pm
Miejscowość: Mazury
Głupio wyjdzie, że teraz nie chcę rzucać tego co dotychczas osiągnąłem, a proszę Was o pomoc, jednak odrzucam tę radę. Nie mogę zrezygnować z rozwoju i doświadczania, bo to jest tak naprawdę prawdziwe i sensowne.

Profil E-mail  

PostWysłany: Pon Sie 04, 2008 7:23 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Lut 23, 2008 3:46 pm
Miejscowość: z Ducha
I słusznie - po co odrzucać to co najlepsze w życiu... Jak na moje oko odrzuciłabym tylko obe-dźwięki (po co na siłę stymulować mózg - może to w końcu być przyczyną dysfunkcji...). Świadomość rośnie - ciała ulegają zmianom w naturalnym rytmie. Naturalne jest zawsze zdrowe; sztuczne, wymuszone - niekoniecznie...

Ale spójrz szerzej na siebie - być może przyczyna jest zupełnie gdzie indziej. Nie wpadłeś ostatnio w jakieś lenistwo umysłowe? Nie śpisz za dużo, czytasz inteligentne książki itp? Jakie masz podejście do umysłu - jako coś niepotrzebnego, przeszkoda w RD, czy niesamowite narzędzie poznawcze?
Jak rozumiesz medytację/ koncentrację - jako stan harmonii na wszystkich poziomach, gotowości z selektywną aktywnością czy zagłuszenie/zduszenie/zablokowanie umysłu i emocji by dostać się na poziom ducha?

Profil E-mail  

PostWysłany: Pon Sie 04, 2008 7:55 am 
Awatar użytkownika

Spróbuję się nad tym zastanowić:) Otóż czytam ostatnio tak zwane inteligentne książki, głównie o fizyce kwantowej, trochę o Tzolkinie oraz przeżycia Bruce Moena oraz Roberta Monroe. Nie śpię zbyt dużo, raczej normalnie, to znaczy 7-9 godzin dziennie.
Jeśli chodzi o umysł to nie wiem jakie mam do niego podejście... może tak: Ja jestem istotą myślącą, jakąś energią, natomiast mózg w ciele jest tylko przetwornikiem tej energii, czyli mnie i moich myśli na ziemi oraz środkiem do przekazania bodźców typu zapach, wzrok do mnie.
Odróżnił bym koncentrację i medytację. Medytacja jest dla mnie wyzbyciem się wszystkich myśli w celu odczucia czegoś po drugiej stronie, oderwania się od CF, natomiast koncentracja to stan mnie lub mózgu, w którym mogę skupić się na konkretnym przedmiocie, działaniu lub myśli i odczuwać ją w pełni, nie uciekając zaraz myślami gdzieś indziej, albo bez "patrzenia w dal" jeśli wiecie o co mi chodzi.

Nie mam problemu z emocjami. Chyba naturalnie poprzez duszenie w sobie dawno temu tych złych, nieprzyjemnych i zamienianie ich w pozytywną energię wyzbyłem się dużych smutków i niepokoju ducha. Uprzedzając pytanie- nie czuję jakiegoś ciśnienia w sobie, z powodu dawnego odrzucania złych emocji. CZuję się emocjonalnie świetnie.

Profil E-mail  

PostWysłany: Pon Sie 04, 2008 8:21 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Lut 23, 2008 3:46 pm
Miejscowość: z Ducha
W drugiej części wypowiedzi miałam na myśli umysł (poziom mentalny), a nie mózg jako organ fizyczny :). Szczegół ;).

Wydaje mi się, że to nic poważnego - prosty brak równowagi wewnętrznej, którą można przywrócić w koncentracji na siebie samym, poszczególnych obszarach siebie, swojej świadomości - słuchaniu siebie. Coś Ci Twoje ciało próbuje przekazać...

Natomiast nie zrzucałabym winy na oobe - obe z nikogo nie zrobiło "tumana", raczej życie fizyczne i być może praktyki prowadzące do (wymuszające) oobe...

Profil E-mail  

PostWysłany: Pon Sie 04, 2008 1:12 pm 
Awatar użytkownika

Dziękuję wszystkim za rady!
Czyli na razie zaprzestanę wpuszczania do mózgu obe-dźwięków i skupię się na ciele, na harmonizowaniu CF z umysłem.

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Sie 06, 2008 7:30 pm 

Dołączenie: Wto Kwi 22, 2008 7:53 pm
tarzanno napisał(a):
Głupio wyjdzie, że teraz nie chcę rzucać tego co dotychczas osiągnąłem, a proszę Was o pomoc, jednak odrzucam tę radę. Nie mogę zrezygnować z rozwoju i doświadczania, bo to jest tak naprawdę prawdziwe i sensowne.

Czasem chwilowe porzucenie "Rozwoju" daje większy efekt, niż rozwijanie się na siłę.

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Sie 06, 2008 8:31 pm 
Awatar użytkownika

Czemu "Rozwoju" zawarłeś w cudzysłowie? Czyżbyś polemizował z duchowym doświadczaniem i stawaniem się lepszym człowiekiem?

Mimo wszystko nie porzucę rozwoju, byłoby to bezsensowne. Lepiej zmienić chwilowo jego kierunek i faktycznie- nie robić nic na siłę.

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw Sie 07, 2008 7:59 pm 

Dołączenie: Wto Kwi 22, 2008 7:53 pm
Polemizuję z rozwojem traktowanym na siłę - jako taka religia ezoteryczna z zasadami i dogmatami ;]

A do Rozwoju wszystko doprowadza.

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Paź 11, 2008 9:11 pm 

Dołączenie: Wto Wrz 30, 2008 7:12 pm
Miejscowość: Nowa Sól
Moim zdaniem jest tak w życiu każdego człowieka miewa się czas takjakby bezsensownosci i poprostu za dużo myślisz o tym i ciągle się nakręcasz , moze i nie myślisz o tym świadomie ale to juz w twojej głowie sie usadowiło, to jest takie błędne koło i czasem dorabianie chorej ideologi do czegoś.Trzeba przyjąć wiele oczywistych rzeczy za naturalne a nie rozwodzić się nad nimi , pozytywne myślenie to jedna z kluczowych cech w naszej dotychczasowej egzystencji.

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Paź 25, 2008 3:38 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Paź 22, 2008 6:25 pm
Miejscowość: Kraków
Rutlawski o napisał(a):
Czakry? A jak je rozwijałeś? Jeśli osobno to masz problem, stary ;]

A jak je rozwijać, jeśli nie każdą z osobna?? :|

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Paź 25, 2008 5:12 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Maj 07, 2008 5:51 pm
Gdy rozwijasz jedną, automatycznie rozwijasz wszystkie inne :D
Tylko gdy już je wszystkie otworzysz, uważaj! Staniesz się podatna na działanie złych sił zUego, możesz zostać bezmyślnym, otępionym, pozbawionym wolnej woli MEDIUM - ZOMBIEE!!!! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Aloha!

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Paź 25, 2008 5:28 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Paź 22, 2008 6:25 pm
Miejscowość: Kraków
hehe 8-)
Z tego co wiem to jest raczej tak, ze właśnie trzeba rozwijaś jest po kolei, począwszy od najniższych..jak nie rozwiniesz pierwszej to reszta jakby nie istniała. Jak rozwiniesz wszystkie to zawsze coś będzie do naprawienia :PEh ludzie ludzie, obawiam się o wasze zdrowie psychiczne bo bzduuury pleciecie :P:DUważać tam, żeby was szatan nie dopadł!!! tfu tfu tfu

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Paź 25, 2008 7:08 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Maj 07, 2008 5:51 pm
Mnie nie dopadnie! "Jeśli Bóg jest z nami, to któż jest przeciwko nam?"
chyba, że odwracamy się od niego przez oobe :?ale to sprawa dyskusyjna.. ja nawet w Poza bd się starał być świadkiem Chrystusa, jak na bierzmowanego przystało :D

Aloha!

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Lis 05, 2008 10:24 pm 

Dołączenie: Śro Paź 29, 2008 4:58 am
Marek Kopydłowski, autor znanej książki o snie swiadomym na samym poczatku ksiazki zwraca na to wyrazna uwage.

"Swiadome snienie nie powinno w prawdziwym swiecie wywolywac takich zjawisk jak:

- mozliwosc ignorowania olbrzymiego bolu
- mozliwosc wejscia do programu tv
- pamietanie zdarzen przeszlych jakbys je odczuwal teraz
- zaburzenia pamieci
- nie pamietanie waznych wydazren
- bycie w znajomych miejscach a czucie sie jak w obcych miejscach
- widzenie siebie podczas patrzenia na inne osoby
- inni ludzie i swiat nie wygladaja realistycznie
- widzenie swiata przez mgle

Jesli zauwazysz u siebie jeden z tych objawow, i nie mozesz ich wytlumaczyc w logiczny sposob ( np odurzenie srodkami psychoaktywniymi) to powinnes zrobic sobie przerwe ze snami dopoki objawy nie ustapia. Dobrym pomyslem bedzie takze konsultacja z psychiatra badz psychologiem.
Unikaj doswiadczen zwiazanych ze snami jezeli cierpisz na jakas forme schizofrenii"

Tak wiec, radze na jakis czas odstawic LD i OBE.

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
 [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości