Ostatnia wizyta: Pią Gru 05, 2008 5:12 pm Obecny czas: Pią Gru 05, 2008 5:12 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC

[ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Najbardziej Skuteczna Technika
PostWysłany: Sob Lis 22, 2008 4:42 pm 

Dołączenie: Nie Lis 16, 2008 12:09 pm
wpadłem ostatnimi czasy na pomysł na najbardziej skuteczną technikę,i jeśli mamy odpowiednie warunki(lekka senność-chodzi o to żeby w miarę szybko zasnąć),itp.to dzięki tej technice możemy mieć nawet kilka ld/paraliżów w nocy :)
jak to?zasada jest prosta,trzeba zrobić tak żeby budzić się wiele razy w nocy,w 4+1 budzimy się raz,natomiast tutaj trzeba budzić się więcej niż jeden raz,może nie trzeba ale czym więcej razy się budzimy tym większą mamy szansę na ld/oobe/paraliż ;)
a więc jak spowodować żeby się budzić wiele razy w nocy?jak już napisałem najlepiej być zmęczonym i sennym ;),możemy przed zaśnięciem afirmować "obudzę się po każdej fazie REM",pomyślałem sobie ostatnio że nawet nie trzeba powtarzać to zasypiając,wystarczy przed zaśnięciem powtórzyć powyższą sugestię kilkadziesiąt-kilkaset razy,a potem już nie myśleć o niczym i czekać na zaśniecie,jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem powinniśmy budzić się po każdej fazie REM :),i co wtedy?albo idziemy spowrotem spać(czekamy na ponowne zaśnięcie-nic na siłę),albo rozbudzamy umysł,a potem ponownie kładziemy się spać ;),ja bym zalecał jednak tą pierwszą wersję(przynajmniej tak mi się wydaję że tak będzie lepiej),po obudzeniu się po tej fazie kiedy czekamy na ponowne zaśnięcie mamy całkiem spore szanse na ld/paraliż,jeśli za pierwszym razem nie wypali to nic straconego ponieważ będziemy mieli jeszcze 3,4,może więcej szans(ilość pobudek),dlaczego 3,4?w ciągu 9 godzinnego snu mamy ok.5,6 faz REM,więc mamy aż 5,6 szans na ld/para.... ;),z każdą pobudką nasze szanse na odmienne stany rosną,więc jest wysoce prawdopodobne że będziemy mieli dzięki temu ld ;),może się tak zdarzyć że nawet kilka świadomych snów się zdarzy na noc ;)
ta technika ma wiele zalet,oprócz niebywałej wręcz skuteczności(zdecydowana większość obudzeń powoduje świadome zaśnięcie)to jeszcze w dodatku nie powoduje niewyspania :D(chyba),także można modyfikować tą technikę np.po każdej pobudce powtarzać "będę miał świadomy sen"
więc uważam tą technikę za najlepszą i najbardziej skuteczną,zapraszam do testów,na mnie nie wiem czy działa bo nie miałem okazji jej przetestować,ale jestem przekonany co do działania tej techniki :D

Profil E-mail  

Temat postu: Re: Najbardziej Skuteczna Technika
PostWysłany: Nie Lis 23, 2008 2:35 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Maj 07, 2008 5:51 pm
Cytuj:
wpadłem ostatnimi czasy na pomysł na najbardziej skuteczną technikę

Najbardziej skuteczna, bo Twoja :D
A tak naprawdę to moja technika. Nieskuteczna w moim przypadku. W dodatku niemiłosiernie męcząca :P

Aloha!

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Lis 23, 2008 5:28 pm 

a budziłeś się po każdej fazie REM?nie chcę mi się wierzyć że w twoim przypadku nie zadziałała.

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Lis 23, 2008 7:22 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Maj 07, 2008 5:51 pm
Chociaz w sumie mozesz miec racje. Moja technika byla troche inna, samodzielnie moglem wstac najwyzej 2-3 razy w nocy. Potem korzystalem z budzika, zeby mnie budzil zaraz po kazdej fazie REM. Roznie dzwonil, wstawalem zmeczony i sie nie wysypialem :Polalem metode po 2 nocach :)wole spontany

Aloha!

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Lis 29, 2008 4:03 pm 

powtarzałeś jakąś afirmację przed snem(vide 2,3 obudzenia w nocy)?

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
 [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości