Podróżnik z bagażem doświadczeń
Obcy w domu
Ostatnio mojej koleżance przytrafiło się coś nieoczekiwanego. Wydaje nam się, że przez jej siostrę zamieszkał u nich nieproszony gość, który ich nawiedza co jakiś czas. Tak chodzi o ducha....
Jej siostra od już dobrych paru lat uczęszcza do wróżki, która ją po prostu oszukuje i już parę razy się na niej zawiodła, ale nie zaprzestała na tym.
Gdzieś czytałem, że wiara w zabobony, wróżby, wróżki i inne bóstwa może przyciągać istnienia z tamtego świata. Na razie nic szczególnego się nie stało. Stłukła się szklanka i słychać było odgłosy stóp. Ale niedawno ponoć siostra ów koleżanki została duszona przez niewidzialnego kogoś...... Ja pomyślałem za radą (zaczytaną gdzieś tam i usłyszaną) poradziłem koleżance, żeby powiedziała - kiedy znów się coś takiego przydarzy - "dziękuję, że przyszedłeś i nas odwiedziłeś, ale nie życzę sobie Twoich wizyt i pragnę abyś zniknął z naszego domostwa". Jeżeli to nie pomoże pomyślałem, że podczas następnego wyjścia wypędzę zjawę...... Co radzicie?
"Posłuchajcie i zważcie u siebie, że według Bożego rozkazu, kto za życia choć raz był w niebie, ten po śmierci nie trafi od razu."