Mam pytanie dotyczące uzyskania OOBE przez psychoterapeutę.
Jeśli chciałbym udać się do niego i poprosić, aby zrobił tak aby ułatwić mi uzyskiwania wibracji, paraliżu oraz np. pokonanie strachu.
Co musiałbym mu powiedzieć, aby taki zabieg zrobił?
Hipnoza - stan psychiczny (dokł. odmienny stan świadomości), pomiędzy snem a jawą, charakteryzujący się wzmożoną podatnością na sugestię. Termin hipnoza pochodzi od greckiego słowa hipnos, czyli sen.
Jak sama nazwa wskazuje, jest to stan zbliżony do hipnozy, jednakże uzyskiwany nie przez indukcję hipnotyzera, ale samego zainteresowanego. Wbrew powszechnemu mniemaniu autohipnozą nie jest stan uzyskiwany przez słuchanie kaset magnetofonowych. Nawet, jeśli zostały one przygotowane przez samego zainteresowanego. Stan ten należy do zjawisk typu heterohipnoidalnego (hetero oznacza wpływ drugiej osoby)[potrzebne źródło].
Autohipnoza jest stanem zbliżonym do medytacji. Podobnie, jak w niej ważne jest skupienie umysłu na jednym elemencie (najczęściej tym właśnie, nad którym chcemy pracować).
Czytałem Monroe'a i pisał coś o psochoterapeucie i autohipnozie..
Możecie przybliżyć mi to....
Jak to musi wyglądać...aby ułatwić relaks i dojscie do wibracji?
Będę bardzo wdzięczny
P.S
Jeśli zamieściłem ten temat w złym forum...proszę o jego przeniesienie..ale nie do kosza
:P