sen czy nie sen?

Zrozumienie naszej podświadomości, która rozmawia z nami symbolami

Moderator: Opiekunowie

Post Pn lut 22, 2010 10:33 am

sen czy nie sen?

To było dawno, ale do tej pory pamietam to doswiadczenie i mnie ono nurtuje, moze nie powinnam sie starac go zrozumiec, moze tak powinno zostac...ale piszę bo być może ktos kiedys doswiadczyl podobnej rzeczy

A więc była to noc pełna swiadomosci ;)mam niekiedy takie noce ze nie mogę zasnąć a jak juz przysne to sie natychmiast budze i tak w kólko cała noc, dopiero zasnę sobie nad ranem i troche się zregeneruję (i wstaję padnięta jak stado szczurów ;)). Tak czy siak podczas jedej z takich nocy (swoją drogą nie znoszę ich, ale czasami po prostu tak mam, nie mogę zasnąc, nie mogę utrzymac swiadomosci, nie mogę nic, dryfuję sobie jakby ktos tym wszystkim kierował, nie pozwalał mi spac i nie pozwalał mi odzyskac trzezwosci umyslu jednoczesnie) stala sie dziwna rzecz.
Wiadomo ze jak sie lezy i nie mozna sie dobudzic ani zupelnie stracic przytomnosci (w sensie zasnąc jak kamien) to hipnagogi i inne wrazenia sluchowe są nie do uniknięcia... Mnie zaatakowały nagle, przez kilka minut, mialam wrazenie jak przychodzą do mnie jakies istoty, nie rozumialam ich języka ale mimo to sluzylam im za...hmm...tłumacza, przychodziły grupami, byly ich tysiace, w jakis sposó im pomagałam i odchodzili, przychodzili następni, pamietam tylko ogromny hałas tysiaca istot mowiacych cos do mnie w nieznanym mi jezyku, nie bałam sie, wiedzialam ze tak trzeba, ze to konieczne, ze im pomagam, ze taka jest moja rola... byłam w stanie jakby paralizu sennego, nie moglam sie ruszyc ani wybudzic, swiadomosc umyslu zachowana, tylko ze moj umysł kompletnie nie ogarniał tego co sie dzieje... jak sie to cale doswiadczenie skonczylo to chwile próbowalam to przeanalizowac, dochodząc do wniosku ze nic z tego nie rozumiem po prostu zasnęłam.

Czy ktos mial podobne doswiadczenie? a moze ktos ma teorię, cóż to mogło byc? byc moze to byl zwykly sen przy zachowaniu swiadomosci, a moze paraliz senny, a moze cos niezwyklego ? :)
Ona field when the judgement and all the pain you feel can no longer reach you, in the silence existing between your every thought that is where I'll meet you

Post Pn lut 22, 2010 2:14 pm

Re: sen czy nie sen?

Mój wirtualny kolega doświadcza podobne zjawiska bardzo często. Uważa to za zwykłe oobe - Obe, w którym musi pomóc tym istotom bądź je wygonić. Mówi, że jest w pełni świadomy tego co czyni i wie, że właśnie wyszedł z ciała.

Skoro pomagałaś tym istotom, to zakładam, że wykonywałaś jakieś ruchy. Po przebudzeniu czułaś się sparaliżowana. Mogło to być pewnego rodzaju oobe ;)
Znajdując się Tu
Równocześnie jestem Tam...

chosen one ;)

Post Wt lut 23, 2010 2:54 pm

Pytanie czy to tylko pojedynczy incydent, czy zdarza Ci się coś takiego częściej co można porównać do tego zjawiska które opowiadałaś ?

Bo jeśli tak to trzeba było by się przyglądnąć Twoim predyspozycjom i zdolnościom ;)
Sny są nami, a my nimi swoimi pragnieniami.
Obrazek

Post Wt lut 23, 2010 4:54 pm

Zdarzało i zdarza się częsciej, ze mam takie noce jakie opisalam i wtedy slysze rozne glosy,rzeczy,czuje wyraznie obecnosc kogos (zawsze tlumaczylam sobie to moją wybujałą wyobraznią) ale tylko ten jeden raz pamietam bardzo dobrze bo tylko tego jednego razu odzyskałam tak wyraźną swiadomosc.

Śniący napisał(a):Bo jeśli tak to trzeba było by się przyglądnąć Twoim predyspozycjom i zdolnościom ;)

Co masz na mysli?

Dzieki za odpowiedzi :)
Ona field when the judgement and all the pain you feel can no longer reach you, in the silence existing between your every thought that is where I'll meet you

Powrót do Sny, na które szukasz odpowiedzi