Z innej beczki

Zrozumienie naszej podświadomości, która rozmawia z nami symbolami

Moderator: Opiekunowie

Opiekun

Post So sie 29, 2009 10:44 am

Z innej beczki

Czyli trochę o odpowiedziach, jakie udzielają nam sny.

Ostatnio nakłoniony przez Śniącego, a sam targany pewnymi wątpliwościami wypróbowałem taką metodę:
Kładę się spać. W momencie gdy czuję że powoli "odpływam", że zmienia się stan świadomości, aktywnie myślę, zadaje sobie pytania, wizualizuję sytuację.
Efekt - dwa dni z rzędu sny udzielają mi prostych, adekwatnych odpowiedzi. W jednym nawet ktoś udzielał mi wykładu - bardziej bezpośrednio się nie da! :)

Polecam to wszystkim!
"Pozytywne działanie nie może ulec zniszczeniu, podczas gdy negatywność nieuchronnie niszczy sama siebie." - Budda Siakjamuni
"Musimy nauczyć się żyć razem jak bracia, jeśli nie chcemy zginąć razem jak szaleńcy."
- Martin Luther King

Opiekun

Post N sie 30, 2009 6:09 pm

Re: Z innej beczki

No wlasnie, to swietny sposob na uzyskiwanie odpowiedzi, czasem robie sobie przerwe w poszukiwaniach odpowiedzi na pytania natury duchowej czy jeszcze bardziej abstrakcyjnej a chce znac odpowiedzi na pytania dosc przyziemne, w koncu nasze zycie Tu i teraz jest niesamowicie wazne i warto takie narzedzie jak sen spozytkowac dla dobra zycia w realu.
Odpowiedzi sa czasem wlasnie w formie wykladowej a czasem jako sytuacje przepelnione prostymi symbolami, ktore sie rozumie bo wynikaja z glebi i nie trzeba siegac do zadnych sennikow.
To swietne narzedzie do uzyskania odpowiedzi i poznawania samego siebie, tyle czasu poswiecamy na spanie , ze szkoda to ot tak przepuscic a potem w realu sie nad czyms glowic, skoro mozna szybciej i skuteczniej.
Tez zachecam do tego typu dzialan jak praca ze snem.

Post N sie 30, 2009 7:40 pm

Re: Z innej beczki

dla tych wszystkich miśków które chcą osiągnąć LD to polecam wizualizować sobie przed snem, że się spaceruje po astralu i np spotyka z mtj czy kim tam chcą. Warto też trochę się podładować energią na takie podróże, a jak już odzyskacie świadomość bądźcie świadomi oddechu i w ogóle kombinujta z oddychaniem bo to dobra rzecz i tu i TAM-przedluzy pobyt, lepiej dostroi itd.

Powrót do Sny, na które szukasz odpowiedzi