Ostatnia wizyta: Nie Wrz 21, 2008 9:35 pm Obecny czas: Nie Wrz 21, 2008 9:35 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC

[ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Świetliste ciało
PostWysłany: Sob Kwi 12, 2008 7:33 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Mar 04, 2008 5:17 pm
Wypłynąłem z ciała,łagodnie uniosłem się do góry,dryfując pod sufitem pomyślałem,by zejść na dół...Powoli zniżyłem się i tak jakby usiadłem na łóżku,potem wstałem i w pozycji pionowej (tak jakbym szedł na nogach ) przemieściłem się do pokoju obok.Tam pomyślałem,by sprawdzić czy moje ręce będą w stanie coś chwycić,czy napotkają jakiś opór.Popatrzyłem na moje ręce,były świetlisto-przezroczyste,prawą ręką spróbowałem dotknąć lewej,i przeszła ona na wylot,nie napotykając żadnego oporu...Potem lewą zrobiłem to samo,też żadnego oporu...Tak jakbym był tylko z takiego światła .
Potem pomyślałem,by odwiedzić pewną osobę.Uniosłem się pod sufit i zacząłem oglądać jak pode mną przesuwały się obrazy,na których było pełno łóżek ze śpiącymi na nich ludzmi...Trwało to dosyć długo,cały czas ciąg tych łóżek... Wisiałem pod tym sufitem,te obrazy pode mną się szybko przesuwały,tak że sprawiało to wrażenie lotu...w końcu zniecierpliwiłem się tym ,że nie doleciałem tam gdzie chciałem i pewnym momencie tak jakby zakręciło mnie w tym moim locie, po czym powoli zacząłem opadać,jak liść z drzewa i znalazłem się na dywanie w pokoju...gdy sobie to uzmysłowiłem nastąpiła cofka :-(
Najbardziej oczywiście utkwił mi w pamięci widok mych rąk,co o tym sądzicie ?

Profil E-mail  

Temat postu: Re: Świetliste ciało
PostWysłany: Sob Kwi 12, 2008 7:52 am 

Dołączenie: Śro Lut 27, 2008 8:23 am
Swoje ciało astralne widziałem już kiedyś w identyczny sposób. Moje na dodatek "topniało", kiedy na nie patrzyłem. Ręce bardziej wydawały się swoistymi "badylami" niż rękami faktycznymi - czasem brak palców, czasem za dużo palców, czasem cienkie jak kij od szczoty, czasem grube jak pień średniej brzózki. Różno-różniaście już było. To chyba zależy od dostrojenia. Podczas ostatnich wyjść z kolei widziałem się raczej jako pełnocielesnego i pełnokrwistego gluta. Chociaż i tak nie jestem zdolny do określenia ze 100% precyzją od czego to zależy. Badaj :)

Pozdrawiam.

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Kwi 12, 2008 8:58 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Lut 23, 2008 3:46 pm
Miejscowość: z Ducha
Też wydaje mi się, że to ciało astralne (lub mentalne) - zrobione ze świetlistej energii (czy była to biała półprzezroczysta energia? - ja tak moje widziałam)... Kształt można swobodnie dość modyfikować, dlatego Glutownica miałeś takie numery z rękami. Ja czasami też przekształcałam się, gdy miało to jakieś znaczenie dla rozwoju akcji.
Niektórzy postrzegają siebie jak na ziemi - typowo po ziemsku - ale to ziemskie przyzwyczajenia percepcji - postrzegania siebie, które sprawiają, że tam odtwarzamy ten kształt albo też funkcja wewnętrznego Interpretatora, który nakłada znane na kształty niezupełnie znane. Kiedyś zwróciłam uwagę na postrzeganie tam - w pierwszej sekundzie widziałam zjawisko takie jakie było, a w następnej mój system poznawczy szukał najbliższego kształtu interpretując rzeczywistość. Ten sam problem powstaje w podróżach mentalnych - specjalnie zatrzymałam ten proces, ale do niczego mnie to nie doprowadziło, bo zamiast ludzi widziałam świetliste kształty i nie potrafiłam ich rozpoznać, kto jest kim.

W ogóle z tym kształtem to jest ciekawa sprawa - czasami występowałam w innym ciele z innymi wspomnieniami, jakbym wchodziła na chwilę świadomością w innych z mojej kolejki wcieleń.

Jeszcze inna sprawa to nasze inne formy - nie zawsze wychodziłam w formie ludzkiej - były wyjścia jako punkt świadomości przełączający się błyskawicznie w inne miejsca... Dzika jazda bez trzymanki - prędkość nierejestrowalna wręcz:). Były wyjścia jako pole energii świadomości - zupełnie jednorodnej i pozbawionej kształtu, całą powierzchnią badałam zjawiska - ale byłam świadomością o dużym potencjale wiedzy i rozumienia, (raz nawet widziałam z góry swoje ciało śniące w tym czasie sen), a ostatnio wyodrębniłam się poza ciałem jako sam świadek - świadomość oddzielona obserwująca bez zwiększonego potencjału (duch-głupek haha)... Fascynujące to - tyle rzeczy do zbadania :)

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Kwi 12, 2008 11:40 am 
Awatar użytkownika

Faktycznie,fascynujące :)
Ja kojarzę tę barwę jako bardziej złotawą, taką świetlistą i półprzezroczystą rzeczywiście .
Ten punkt świadomości ,który przełącza się z szybkością światła...Chyba to miałem za pierwszym razem...
Wszystko jest takie nowe,że potrzeba czasu,żeby to jakoś ogarnąć ;)
I dlatego cieszmy się możliwościami jakie daje to forum.
Bez tego czulibyśmy się chyba mocno zagubieni .
Pozdrawiam !

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Kwi 12, 2008 11:53 am 
Awatar użytkownika

Ciekawe - faktycznie. Być może dlatego, że masz teraz dużo CBMu w sobie to Twoje ciało przybrało złocistą barwę, a być może było to inne ciało. Hmmm... Nie wiem. Może uda nam się to kiedyś odkryć :P

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Kwi 12, 2008 12:11 pm 
Awatar użytkownika

Wiesz...może mi się tylko tak wydawało z tym złotawym kolorem,bo na podłodze mam takie płyty położone i one są jasno żółte,i jeśli to ciało było półprzezroczyste,to mogło się to na siebie nałożyć i powstał taki efekt.Sam nie wiem :roll:
Zaciekawiłaś mnie tym CBM'em,co to za diabeł :?:;):twisted:

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Kwi 12, 2008 5:47 pm 
Awatar użytkownika

Czysta Bezwarunkowa Miłość - ogólny stan czystej miłości (w odróżnieniu od miłości zmysłowej, skierowanej do jakiejś osoby) - najlepsza energia we wszechświecie, którą się można dzielić... :D.

Zajrzyj do środka do serca, co tam widać? CBM :lol:

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Kwi 12, 2008 9:09 pm 
Awatar użytkownika

Nagualita napisał(a):
Zajrzyj do środka do serca, co tam widać? CBM :lol:

Dziękuję Ci :)
Co ja bym bez Ciebie począł ? ;)
Chodzę już tyle lat po tym świecie i dopiero Ty musiałaś mi powiedzieć,że w sercu mam CBM ! HURRAAAA ! ! !
;)

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Kwi 13, 2008 9:40 am 
Awatar użytkownika

No widzisz - przydaję się ;). A ile mój mąż mi zawdzięcza: zawsze myslał, że jest kolor czerwony, różowy itp. ale uświadomiłam go i już wie (teoretycznie), że jest cynober, amarant, karmin, malinowy, burgund, wiśniowy, bordowy, purpurowy, itd. - teraz juz jest zupełnie skołowany :shock:.

A swoją drogą Obemaniacy: może w ramach eksperymentu poobserwujmy swoje ciała w oobe bezpośrednio patrząc na kończyny czy brzuch (w lustrze mogą zachodzić projekcje mentalne). Ciekawe, co się tam jeszcze da zobaczyć...

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Kwi 13, 2008 9:44 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Lut 24, 2008 8:00 pm
Miejscowość: z Las Vegas
Jakiś czas temu spojrzałem na stopę była całkiem normalna poza jednym szczegółem naookoło miałem fioletową otoczkę zbudowaną ze świetlistych punktów.

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Kwi 13, 2008 10:53 am 

Dołączenie: Śro Mar 26, 2008 9:54 pm
Miejscowość: Gdańsk
Ja siebie widziałem różnie podczas OBE. Raz byłem całkowicie normalny. Innym razem widziałem swoje ciało, tylko że było przezroczyste. Miałem też tak, że w ogóle go nie widziałem ale wiedziałem, że je mam. Różnie to bywa. Chętnie następnym razem poobserwuje swoje ciało i napisze wam co widziałem. ;)

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Kwi 27, 2008 8:38 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Kwi 18, 2008 7:50 pm
Miejscowość: *Thorn*
No właśnie...wczoraj udało mi się wyjść i miałam dziwną sytuację...walnęło mnie pod sufit, spojrzałam w stronę balkonu i...teraz mam dwie wersje:
1. Ja latałam w powietrzu, ja stałam przy balkonie i patrzyłam na tą która latała..a gdzie ciało?? Nie widziałam go...
2. Ja latałam nad łóżkiem, a gdy spojrzałam na drzwi balkonowe to po prostu siłą woli się tam przeniosłam, aże było to tak szybkie może widziałam poblask jaki po sobie zostawiłam. A że zbyt mocno chciałam zobaczyc swoje ciało...przerwałam REm :D
Byłam raczej przezroczysta, ale wokół mnie była biała energia (? -aura?) Fajowo... :mrgreen:

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Kwi 27, 2008 8:50 am 
Awatar użytkownika

może astralnie latałaś nad łóżkiem a mentalnym na chwilę wyskoczyłaś pod balkon, czemu nie?

Ja pamiętam, jak widziałam moją mamę: astralnie chodziła po mieszkaniu podobna do realnej, z podobną świadomością, gęsta, ale jednocześnie po domu chodziła jej większa wersja - rzadka i świetlista z zupełnie inną głęboką świadomością, do której poczułam od razu głębokie zaufanie i szacunek. Nie wiem, co to za ciałko, ale była to jakby mama w wersji MTJ:)

Profil E-mail  

PostWysłany: Pon Kwi 28, 2008 10:14 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Kwi 18, 2008 7:50 pm
Miejscowość: *Thorn*
Już skojarzyłam o co chodziło...po prostu nie zdawałam sobie sprawy z tego, że jak tam się myśli to jednocześnie wykonuje...dzisiaj wyszłam, wyskoczyłam przez balkon i z Torunia powędrowałam do babci :Ddo Starogardu Gdańskiego :mrgreen:
Dobre.. bo świadomie to dopiero wyszłam drugi raz..
wogóle dziwne rzeczy się tam działy...

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
 [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości