Druga uwaga
Jeśli masz wystarczająco dużo wspomnień ze zwykłych snów i nieco doświadczenia z LD, to możesz zauważyć ze w snach masz nieco inna osobowość niż w świecie fizycznym.
Jak dla mnie LD jest nie wtedy gdy wiem ze śnię, bo z własnego doświadczenia wiem ze z 90% zwykłych snów śnimy wiedząc ze śnimy, tylko wtedy gdy śnie swoja fizyczna osobowością.
Wiec świadomy sen jest wtedy w dużym uproszczeniu gdy ciałem niefizycznym kieruje nasza świadomość fizyczna, a druga uwaga to sytuacja odwrotna, naszym ciałem fizycznym kieruje nasza świadomość niefizyczna.
Czy przypominasz sobie jak się zachowujemy w LDekach? druga uwaga to zemsta za te wszystkie wyczyny
Świat fizyczny dla naszej drugiej uwagi jest równie nierealny co dla nas sny
Jak się wywołuje druga uwagę?
Przez wewnętrzną cisze.
Jakie są objawy drugiej uwagi?
Początkowo jest to zazwyczaj urwany film, dziury w pamięci, coś jak po upiciu się w trupa. Czasem uczucie ze jest się obserwatorem, lub ze stoi się obok siebie.
Następnie zaczynają się jazdy. Budzisz się np. w środku dnia na jakimś skalnym urwisku, albo czubku drzewa i zadajesz sobie takie 2 pytania:
-Gdzie ja bleble jestem?
-Skąd się tutaj wziąłem?
Zaczynasz się bać, a twoja niefizyczna strona dopiero się rozkręcą.
Co podżyjesz potem to twoje
Po pewnym czasie zaczynasz być świadomy tego co się dzieje. W momencie gdy wpadasz w druga uwagę zaczynasz się nieco inaczej poruszać, ogólnie gdy stanie się to podczas gdy idziesz to jest takie wrażenie jakby się leciało a nie szlo, zaczyna być niezwykle lekko.
Gdy popatrzysz w drugiej uwadze na swoje dłonie to świecą jak we śnie.
Czasem gdy faza jest naprawdę mocna to wszystko zaczyna lśnić, na wszystkim pojawiają się małe świecące punkciki, czasem kolory staja się trójwymiarowe, a czasem wręcz świat zaczyna wirować tęczą kolorów i świateł a potem wszystko znika.