Najprostsza metoda na LD :) (Jak dla mnie)
-Ćwiczenia RT:
Rysujemy małą kropkę na lewej ręce, ja wybrałem lewą bo mi bardziej to odpowiada I za każdym razem jak przypadkowo spojrzymy się na tą kropkę robimy RT. Wybrałem RT z wciąganiem powietrza przez nos zatkany palcami, ponieważ ją najbardziej lubię i się przyzwyczaiłem, i można dyskretnie wciągu dnia wykonywać RT. Przypuśmy jak jestem w szkole i przypadkowo spojrze na ręke to łapię się za nos w myślach zadaje pytanie "Czy to jest sen" i wciągam powietrze
-Robimy 6+1 (6 godzin snu i 30 minut bądź godzinka rozbudzania, ja idę do łazienki i opłukuje twarz zimną wodą tak na otrzeźwienie) Potem jak zasypiamy to ciągle zadajemy w myślach pytanie "Czy to jest sen?" i trwamy w tej niepewności zasypiając. Teraz wystarczy że w śnie pojawi się nam w głowie pytanie "Czy to jest sen" lub spojrzymy się na rękę i automatycznie zrobimy RT i odzyskamy świadomość . Jak dla mnie jest to najlepsza metoda na LD, co prawda czasami ciężko jest zasnąć ponownie, ale na LD 6+1 jest najlepsze
No i jak u mnie LD mam średnio co 3 dni
Żeby nie było jestem początkujący, ale dzięki tej metodzie mam często LD jak ćwicze, narazie zrobiłem sobie przerwe, ale metoda przedstawiona powyżej w moim przypadku jest najskuteczniejsza ze wszystkich które próbowałem
POZDRAWIAM
Jacus1919.