Ostatnia wizyta: Pon Maj 19, 2008 1:00 am Obecny czas: Pon Maj 19, 2008 1:00 am

Wszystkie czasy w strefie UTC

[ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: trąby powietrzne w poza
PostWysłany: Nie Maj 11, 2008 7:30 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Czw Lut 21, 2008 5:12 pm
Miejscowość: OBE-Maniakowo
Jedna z OBE Maniaków poruszył pewną kwestię:
Cytuj:
Proszę cię o pomoc bo nie wiem już co mam zrobić bo kiedy byłem juz przy momencie odzielania i czulem jak opuszczam cialo to nagle zobaczylem strasznie realnie (jak w realu nie jak w snie) niebo z chmurami ale malo bylo tych chmur a kiedy spuscilem wzrok nizej zobaczylem jak potezna traba powietrzna idzie prosto na mnie i nie moglem nic zrobic ani sie ruszyc ani nic tylko czekac az do mnie dotrze i nagle mnie zlapala i zaczelem w niej wirowac i wirowalem coraz wyzej i wyzej i nie widzialem co sie dzieje poza trąbą tylko widzialem co sie dzieje wewnątrz (bylem tam tylko ja) i nagle kiedy bylem na samej gorze to... bach widze czarny obraz i nic juz nie czulem ani nigdzie nie bylem i czulem jak mną miota wtedy w tej trąbie powietrznej wiec co jeszcze robie nie tak? czy nie wyszedlem bo to ten straznik ktoremu musze napierdolić co pisales w swoich technikach? bardzo cie prosze o szybką odpowiedź. Jak masz gg to też mozesz napisać mi na gg (...) Z góry dzięki.

Witaj,
Bez paniki, spokojnie :)
To czego doświadczyłeś z trąbą, jest jak najbardziej normalne. Wielokrotnie, w swoich podróżach napotykam na tego typu energie. Parę dni temu latałem na szczycie takiej trąby i miałem wiele w tym radochy, bo pomogła mi wybić się z fazą wysoko i na długo.
W czym mam ci pomóc? Nie rozumiem. Zapisuj skrzętnie, to czego doświadczasz i tyle. Dlaczego trąbę oceniasz jako coś negatywnego? To neutralna energia, a wirowanie pomaga w uzyskaniu dostrojenia, zwłaszcza jeżeli czujesz, że trąba cię unosi. Nic nie robisz źle. Wszystko gra. Ciesz się każdym doznaniem w poza.
Bardzo fajne doświadczenie z trąbą miał Diego. Opowiadał, jak to trąba okazała się jego MTJ-tem złożonym ze świetlnych kul i z którą prowadził dialog. Super sprawa.
Obserwuj, to czego doświadczasz, a podczas podróży staraj się maksymalnie poddać przeżyciu i zrelaksować. Powtarzam jeszcze raz, bo to istotne: z r e l a k s o w a ć.
Nic pochopnie nie oceniaj, choć umysł analityczny i arbitralny pcha się na maksa. Spoko i luzik, a faza sama pójdzie do przodu. Po prostu cię cofnęło do przycielesnej czerni i tyle.
Trąba, to żaden tam strażnik! No co Ty? Nie musisz nikomu napierdalać :)
Pozdrawiam ciepło i dalekich lotów życzę, no i przede wszystkim cierpliwości oraz samodzielności w obe-owaniu, bo ten „sport” tego wymaga.
DS
Nie mam gg. Na pytania dotyczące OBE, staram się odpowiadać na łamach forum. Wydaj mi się to zasadne, bo a nóż ktoś jeszcze na tym skorzysta, a i inny się dorzuci swoją wypowiedzią i kwestia tematyczna nam pięknie rozkwitnie stając się skarbnicą OBE Wiedzy, której wszyscy łakną.

Temat postu: Re: trąby powietrzne w poza
PostWysłany: Nie Maj 11, 2008 8:38 pm 

Dołączenie: Śro Mar 05, 2008 7:06 pm
Latajac nad miastem mialem okazje pare razy spotkac sie z takim zjawiskiem. Nie wiem, dlaczego, ale dla mnie bylo to zupelnie fajne, prawie tak fajne jak tunel :). Nie boj sie nic!.

Profil E-mail  

PostWysłany: Pon Maj 12, 2008 4:33 am 

Dołączenie: Sob Maj 10, 2008 5:05 am
A mam jeszcze takie pytanie moze nie zwiazane z tematem ale chodzi mi o to ze mermaid na moim temacie napisala ze raz miala cos takiego ze unosila sie nad swoim luzkiem i patrzyla na swoje cialo a ono nagle otworzylo oczy i widziala jak jej cialo na nia patrzylo. To o co w tym chodzilo? i ja tez moge tego doswiadczyc?

Profil E-mail  

PostWysłany: Pon Maj 12, 2008 2:08 pm 

Dołączenie: Śro Mar 05, 2008 7:06 pm
Nic dziwnego. Tak naprawde to tylko Twoja atrapa i w ospuo moze sie wszystko zdarzyc. Wielokrotnie w ospuo obserwowalem jak moje cialo przekreca sie na drugi bok, a przeciez gdyby naprawde wykonalo taki ruch skonczylo by sie to cofnieciem. Zawsze kiedy obserwowalem takie zjawisko, ze z moim cialem fizycznym cos sie dzieje pojawiala sie mysl - kurde, ono sie rusza, zaraz mnie cofnie, nie!. Jednakze nic takiego sie nie dzialo :P. Dam Ci taka rade, nie warto przebywac w obesnosci swojego cialo po wyjsciu (OP), lepiej od razu gdzies sie oddalic i nie myslec o nim wcale.

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Maj 14, 2008 3:05 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Kwi 12, 2008 5:48 pm
Miejscowość: Olkusz
Powracając do trąby powietrznej..

Może i nie do końca w oobe, ale spotkałem dziś w nocy trąbę powietrzną. Śniłem. Ale zamiast od tej trąby uciekać, pognałem do samego jej sedna, niemalże. Chciałem doświadczyć jak to jest być blisko, "dotknąć jej". W momencie gdy byłem tuż obok, złapałem się jakiegoś jeszcze nie wyrwanego słupa i tak ciągnięty do środka wiru trwałem obserwując co się ze mną dzieję ;]

Pozdrawiam :)

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Maj 14, 2008 7:51 am 

Dołączenie: Nie Lut 24, 2008 5:28 pm
Największa trąbę spotkałem w tamtym roku. Wyskoczyła mi raz przed nosem i miała 3 metry średnicy.Przypominała rodzaj szarego kręcącego się wiru o potężnej mocy.
Często teraz robie sam trąby w towarzystwie przyjaciół .Sa one często widoczne w realu dla osób mających otwarte oczy w rozbudzonych śniących ciałach.Moje sa lewoskrętne i wywołuje je kręcąc rozciągnięta na parę metrów ręka astralna. Wspaniała zabawa.

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
 [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Alexa [Bot] oraz 0 gości