Tekst z prywatnego bloga. cialka.net
Siedziałem w pracy polerując pędzlem obraz. Za plecami pracował sztukator , borując coś i szpachlując dziury.Wściekał się już parę godzin klnąc pod nosem na żmudna prace.Znam go 20 lat .Zawsze był zawistny ,złośliwy i kradł ludziom bezlitośnie czas, dając niegodziwe zlecenia i wysysając ich do ostatniej kropli krwi. Malując obraz zastanawiałem się jakie to on ma ciało astralne. Jeżeli żyje w takim pragnieniu zysku , potrafiąc zapomnieć o przyjaźni to powinien mieć je czarne jak sadza. Co umożliwia człowiekowi takie zaangażowanie emocjonalne?
Wykrakałem.
Zadając sobie to pytanie nie liczyłem ,ze wkleję się w niego i zacznę mu odczytywać mysloksztalty.
Zaczęło mi się robić źle. Utraciłem cala energie witalny w minucie. Zajęty praca ,zrobiłem sobie kokon widocznego dla mnie światła. Pomogło. Po paru minutach zaczęło mnie jednak jeszcze bardziej borować, W plecach ,miedzy łopatkami pojawił mi się bul ,przypominający problemy kręgosłupa. Straciłem cały zapal do pracy ,czując nieprzyjemne napięcie.
Zapadając się, w siebie postrzegłem stojącego, czarnego typka za plecami. Zrobiłem nad swoja głowa trąbę powietrzna i i opuściłem ja na niego. Rozdarłem się w w poprzek ,w ciele astralnym i zacząłem wypierać z siebie bezosobowa masę. . Wyglądało to na przepychankę z moim sztukatorem, jak bijatyka małych urwisów ,.UUUUU jak fajnie się poczułem. Napięcie ustąpiło w jednej sekundzie.
Moj towarzysz ,rozsierdzony moja luksusowa praca wylazł na pół śpiąco i zaczął mnie szarpać. Dla niego była to tylko chwila zamyślenia, w której wylądował swoja złość. Swoim ciałem astralnym , był w stanie stosunków łatwo oddziaływać na mnie.Związek miedzy gęstością ciała astralnego a intensywnością doznań jest znany w ezoteryce. Ciało o takiej konstrukcji , trzyma ludzi w astralu po śmierci nawet setki lat, aż odczepił sie i rozpuści .
Wczoraj obserwowałem mila osóbkę o wspaniałym charakterze, zawsze uśmiechniętą i gotowa do poświecenia .
Sprowokowałem ja niefizycznie na tyle by wyskoczyła, super bialutkim ciałem astralnym , Wskoczyła w ciało fizyczne ,bliskiej jej osobie prosząc o pomoc. Nieświadomie ,chcąc rozwiązać problem skorzystała z pomocy przyjaciela. Razem spojrzeli po chwili na siebie uśmiechnięci a pojawiający się niepokój spowodowany moja ingerencja, został rozładowany błyskawicznie. Osóbka z białym ciałem kierowała sie często intuicja. Rozumiała jakoś wszystko bez zbędnego intelektualnego wysiłku. Pamiętała wspaniale sny i opowiadała czasami swoje przygody senne. Nie wie o oobe, ale rozpoznała w swych snach swoja wyższa świadomość, czyjaś obecność.
Jeżeli ciało astralne jest lekkie - białe ,to nie zaśmieca uwagi ducha intensywnością doznań. Możemy wtedy korzystać z dobrodziejstw wyższych ciałek a nawet samego ducha. ATMA
Jak rozwinąć umiejętność postrzegania kolorów ciałek astralnych w realu i od czego ten kolor zależy ,napisze następnym razem.