Ostatnia wizyta: Czw Lip 02, 2009 10:53 am Obecny czas: Czw Lip 02, 2009 10:53 am

Wszystkie czasy w strefie UTC

[ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Co do techniki transowej
PostWysłany: Nie Maj 03, 2009 10:57 am 

Dołączenie: Nie Cze 08, 2008 9:54 am
Cześć.
Staram się wyjść metodą transową zarówno w dzień jak i w nocy.
Kładę się w wygodnej pozycji na plecach, ręce wzdłuż ciała, wygaszam wszystkie myśli, oddycham spokojnie i czekam. Po pewnym czasie (zazwyczaj 20-30 minut) mam już dosyć mocno zdrętwiałe ręce i nogi. Co jakiś czas drgnie mi ręka, noga, ramię, lub rzadziej całe moje ciało. W tym momencie zdarza mi się, że słyszę luźne zdania, słowa, odpływam ale czuję się inaczej niż gdybym zasypiał. Staram się za bardzo nie wchodzić w te dialogi. Czasami tracę i odzyskuję świadomość. Wtedy mimo iż leżę w wygodnej pozycji i jest mi wygodnie, moje ciało zaczyna mi doskwierać - to odrętwienie i dodatkowo takie jakby drapanie lub łaskotanie. Ciężko wytrzymać, ale leżę/walczę dalej. Gdy coś mnie swędzi nie drapię się i nie zwracam na to uwagi. W końcu gdy nic się nie dzieje to po 5 minutach takiego leżenia przerywam.
Moje pytanie kieruję do osób, które wychodzą w ten sposób.
1. Czy pojawiają się u Was te objawy, które opisałem wyżej?
2. Czy należy to ciągnąc dalej?
3. Ile jeszcze mniej więcej należy przebywać w takim stanie aż zdoła się wyjść? Rozumiem, że u każdego trwa to inaczej, ale chciałbym wiedzieć czy ten stan jest bliski wyjścia czy jeszcze daleki.

Pozdrawiam.

Profil E-mail  

Temat postu: Re: Co do techniki transowej
PostWysłany: Wto Cze 02, 2009 7:04 am 

Dołączenie: Wto Cze 02, 2009 6:50 am
Miejscowość: Wszechświat
Trans to spotkanie z Nieświadomością a Ty chcesz nad wszystkim panować, kontrolować i być wszystkiego w pełni świadomym / świadomą. Więc nie dziw się że umysł wysyła jasny komunikat poprzez ciało że jesteś niespójna / niespójny w tym co robisz.

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw Cze 04, 2009 10:33 am 

Dołączenie: Nie Cze 08, 2008 9:54 am
Dziękuję za odpowiedź.

Masz rację. Chciałbym panować nad tym wszystkim, śledzić proces wyjścia, powodować go i wychodzić wtedy kiedy ja chcę, a nie kiedy akurat wszystko się jakoś tak ułoży i samo mnie wyrzuci z ciała, jak to miało miejsce kilka razy. Obawiam się, ze jeśli nie będę się starał wyjść na własną rękę to takie doznawanie oobe będzie miało miejsce raz na jakiś czas i tak właśnie jest. Miałem 4 wyjścia z przynajmniej dwu miesięcznymi przerwami, których niespowodowałem. Niestety w moich próbach wyjścia nie ma żadnych efektów i pewnie ta żądza bycia świadomym w wychodzeniu mi przeszkadza. Jednak nie potrafię inaczej tego robić.

Jak w takim razie powienienem być "spójny"? Proszę o odpowiedź, choć mam wrażenie, że jeśli samemu się do tego nie dojdzie to ni hu hu w postępach. Mimo wszystko prosze o rady.

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Cze 06, 2009 2:59 pm 

Dołączenie: Wto Cze 02, 2009 6:50 am
Miejscowość: Wszechświat
Masz rację - sam tam dojdziesz we własnym, odpowiednim czasie...
Rada? Zamknij oczy i wsłuchaj się w siebie prawdziwie a znajdziesz pełne odpowiedzi

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
 [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Alexa [Bot] oraz 0 gości