Ostatnia wizyta: Wto Paź 14, 2008 10:01 pm Obecny czas: Wto Paź 14, 2008 10:01 pm

Wszystkie czasy w strefie UTC

[ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Kryształ OBE
PostWysłany: Śro Cze 18, 2008 6:56 am 

Dołączenie: Nie Lut 24, 2008 7:21 am
dobrze jest łączyć minerały o różnych własciwosciach. dzialanie ala gripex jesli chce sie doswiadczac ich szerszego dzialania ;p

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Cze 18, 2008 6:08 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Maj 07, 2008 5:51 pm
hah.. dzisiaj na wycieczce mój słodki 8letni braciszek sprawił sobie - i przy okazji mi - prezent. Kryształ górski, taaaki byczy, prawie jak cegła :mrgreen:za ponad 3 dychy :)już dziś mam zamiar go mu podwędzić i z nim spać :mrgreen:co jeszcze mogę z nim robić? :Pchodzi mi o konkrety.. jak go trzymać w medytacji, jak robić z nim PSI balle itp. :)

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Cze 18, 2008 6:13 pm 

z doswiadczenia i teorii: kryształy górskie i inne minerały maja to do siebie ze zabarwiaja sie energiami osoby do ktorej naleza, pozyt i neg, dlatego niewskazane jest korzystanie z tego samego. najkorzystniejszy wplyw ma TWOJ kryształ, z ktorym stycznosc masz tylko TY i ktory regularnie oczyszczasz.
PS im wiekszy im mniej obrobiony kryształ, tym silniejszy jego wpływ. Przed pierwszym uzyciem trzeba go oczyscic, np trzymajac pod strumieniem zimnej wody i wizualizujac opuszczajace go negatywne energie.

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Cze 18, 2008 6:20 pm 
Awatar użytkownika

yhyym.. jest duży i mało obrobiony :mrgreen:już go "wyczyściłem" - chcę teraz zacząć z nim ćwiczyć, ale jak? Położyć go koło siebie i medytować? :mrgreen:

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Cze 18, 2008 6:26 pm 

wazne by był w poblizu Ciebie, choc dobrze by mial stycznosc z cialem. Tu nie ma ograniczen - czy to w dłoni czy w kieszeni czy na czubku głowy ;)

Profil E-mail  

PostWysłany: Śro Cze 18, 2008 7:44 pm 
Awatar użytkownika

yhym, czyli po prostu ma gdzieś być i mnie wspierać? Tak mam robić wszystko tak samo jak bez kryształu? :P

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw Cze 19, 2008 4:36 am 

Blisko, np obok, pod poduszką, lub w bezposrednim zetknieciu. W tym drugim przypadku oczywiscie dzialanie krysztalu powinno byc bardziej odczuwalne. Najlepiej samemu odkryc kiedy wpływ kryształ jest dla tej osoby najkorzystniejszy.

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw Cze 19, 2008 11:20 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Lut 23, 2008 5:54 pm
Miejscowość: Londek Zdrój
Jak dla mnie wszystko jest na swój sposób Zywe...zaprzyjaznij sié z krysztalem a on zdradzi Ci wiele swoich sekretów oraz to jak mozesz go wykorzystac.

Przykladowe cwiczenie "zapoznawcze":
Zarezerwuj sobie 15 min na relaks w ciszy,najlepiej na lonie natury.Usiádz i polóz swój krysztal przed sobá-skup sie na nim jak na nowo poznaná istotá.
Obserwuj siebie od srodka,swoje odczucia-czy masz ochoté wziásc go réki jesli tak to zrób to.Bédác z tym krysztalem traktuj go jak domowego zwierzaka,z radosciá ale i troská.Caly czas badz swiadom swoich nastrojów i tego jakie wrazenia przekazuje Ci krysztal.Na poczátku sá to bardzo subtelne sygnaly,niemal nie zauwazalne.
Krysztaly czy kamienie mówiá w specyficznym jézyku,przypominajácym fale uczuc,dopiero pod nimi moga kryc sie pewne idee.

Dla mnie krysztal górski byl dlugi czas jakby "nieczytelny",wolalem pracowac z ametystem,cytrynem czy np awenturynem(czy to gramatycznie?!) stád doradza sié odkrywanie krysztalów od tego,do którego najbardziej Cié ciágnie,niz który jest pod réká(efekty przyjdá szybciej z tym ulubionym).

Powodzenia z mocami Natury :D

Blog: http://lamir11.blogspot.com/

Profil E-mail  

PostWysłany: Pią Cze 20, 2008 7:17 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Lut 24, 2008 12:55 pm
Miejscowość: Przemyśl - Podkarpackie
Może przy okazji, podajcie jakieś ciekawe linki na temat kryształów i dobrze by było, gdybyście zamieścili adresy sklepów gdzie można kupić ew. polecane aukcje na allegro. Dzięki z góry, najlepiej zebrać to w 1 miejscu, może sie przydać.

już opuścił dawno Cię"

Profil E-mail  

PostWysłany: Sob Cze 21, 2008 5:51 am 

hehe nie ma linków, do biblioteki xD

Gdzie kupić (nie tylko kryształ):

http://www.fraida.pl/index.php

http://www.libra-kwarc.pl

http://www.magicznagaleria.pl/

http://www.czarostwobelladonny.fc.pl/magia_kamieni.htm - podstawowe informacje o kamieniach, tzn jak oczyszczac, wybierac, charakterystyka etc

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Cze 22, 2008 11:06 am 
Awatar użytkownika

gdzie można kupić? Najlepsze kamienie w Polsce znajdują się w Karkonoszach - więc Karpacz, Szklarska Poręba.. idąc na Wodospad Szklarki można zejść ze szlaku i iść wzdłuż potoku (nie zgubicie się, szlak prowadzi równolegle do niego :D) Znajdziecie tam całe multum kamieni i kryształów :DTakie większe można pożyczyć z Muzeum Ziemi lub Chaty Walońskiej. Na szlakach jest też pełno lokalnych sprzedawców kryształów :)Polecam Karkonosze nie tylko ze względu na kryształy ale i na walory turystyczne, wg mnie są to najpiękniejsze w góry w całych Sudetach :)

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Cze 22, 2008 3:39 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Kwi 18, 2008 7:50 pm
Miejscowość: *Thorn*
Ludzieeeee!!!! Gdzie można dostać czarne opale??????? Chcę kupić sobie, ale nigdzie nie ma...

A propo atlantów i innych bzdetów. Mój ojciec jest złotnikiem :DKiedyś trafił mu się taki zaj****klient właśnie z ogromnym złotym pierścieniem atlantów...do naprawy :DStarszy naprawił, ale pękło wiecie na tym "rysuneczku u góry". Facet chciał rzucić klątwe i wszystkie choroby świata na rodziców....hahaha :DOczywiście od razu wzięłam się do roboty i oczyściłam ich miejsce pracy, ale żadnej egipskiej plagi nie zauważyłam, co za koleś...:D

I jeszcze jedno, zauważyłam, że wszystkie amulety przy mnie...marnieją i giną...ciemnieją, szarzeją, pękają...po prostu ulegają zniszczeniu na różne sposoby. Już w ogóle dałam sobie z nimi spokój, bo przestałam w takie rzeczy wierzyć...o ile to nie są kamienie szlachetne typu kryształ górski.
Czy one marnieją bo mam tyle pozytywnej energii i żadne takie "przyciągacze szczęścia" na mnie nie działają (bo to kit między innymi)? Czy mam tyle negatywnej energii, że niszczę wszystko wokół...?

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Cze 22, 2008 4:10 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Mar 25, 2008 8:43 pm
Miejscowość: Łódź/MŁ
Heh, odpowiedz sobie sama. Pozytywna energia nie niszczy, ale nie odbieraj tego jako ataku, czy czegoś w tym stylu (wiem że jesteś emocjonalna i dlatego o tym wspominam).

Pozdrawiam serdecznie :)

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Cze 22, 2008 4:18 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Maj 11, 2008 4:21 pm
Miejscowość: Sanok
Werewolf napisał(a):
Pozytywna energia nie niszczy,
ja wiem, czy można podzielić energię na dobrą i złą? raczej chyba na niekontrolowaną oraz na wykorzystywaną w 'dobrych' lub 'złych' celach.

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Cze 22, 2008 4:27 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Kwi 18, 2008 7:50 pm
Miejscowość: *Thorn*
No właśnie - patrzeć moja wypowiedź w "Transformacja" :DWilku nie atakuj :DMaja aura jest bardzo bardzo jasna, więc nie ona powoduje, że te rzeczy marnieją. Zresztą każdy przedmiot się niszczy...

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
 [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości