ja też mam spore problemy z OOBE i LD,ale wierzę że w końcu mi się uda,
Cytuj:
Powiedz do siebie " Potrzebuje OObe aby poznać i zobaczyć więcej niż świat fizyczny", rozwiązanie problemu przyjdzie w postaci jakiejś myśli, może się uda.
możesz też zastosować technikę szklanki wody
Cytuj:
TECHNIKA SZKLANKI WODY
Tę technikę stosuje się w celu rozwiązywania problemów, gdy istnieje więcej niż jedno możliwe rozwiązanie lub do otrzymywania dodatkowych informacji pomocnych do ich rozwiązywania.
Wieczorem, tuż przed snem wybierz problem, który chcesz rozwiązać.
Weź szklankę i napełnij ją wodą. Zamknij oczy, zwróć je lekko do góry i pijąc mniej więcej połowę wody ze szklanki, powiedz do siebie w myśli: "To jest wszystko, co muszę zrobić, aby znaleźć rozwiązanie problemu, który mam na myśli".
Następnie odstaw szklankę z pozostałą połową wody tak, aby ją można było wypić rano po przebudzeniu i połóż się spać.
Rano wypij pozostałą wodę ze szklanki, mówiąc do siebie w myśli "To jest wszystko, co muszę zrobić, aby znaleźć rozwiązanie problemu, który mam na myśli i tak się stanie".
Podczas stosowania tej formuły, nie ma potrzeby używania metody liczenia od 3 do 1 w celu osiągnięcia poziomu 1. Poziom ten osiągniesz automatycznie w czasie picia wody ze szklanki, po zamknięciu oczu i zwróceniu ich lekko do góry.
Używając tę metodę programowania, możesz obudzić się w nocy lub nad ranem wyraźnie pamiętając sen, zawierający informacje, które pomogą ci w rozwiązaniu problemu, lub też w czasie dnia może ci się zdarzyć przypadek, przeczucie, lub przebłysk świadomości zawierający taką informacje.
nie próbowałem tego,ale może podświadomość podpowie ci w czym problem,i co powinieneś zrobić żeby mieć LD,OOBE,możesz także zastosować sny,
Cytuj:
Sen jest najbardziej naturalnym odmiennym stanem świadomości. Śnimy wszyscy, ale nie wszyscy potrafimy wykorzystać nasze sny. Świadome wpływanie na treśc marzeń sennych nazywa się inkubacją snów.
Inkubacja snów była znana już w starożytnej Grecji w postaci kultu w świątyniach Asklepiosa. Grecy pielgrzymowali do świątyń, by spędzić tam kilka nocy i w snach otrzymać odpowiedź na nurtujące ich pytanie. Wielu współczesnych naukowców, wynalazców i artystów wykorzystywało swoje sny do rozwiązywania problemów. Najlepszym przykładem jest tutaj profesor chemii Friedrich August von Kekule. W 1865 Kekule pracował nad zagadnieniem budowy cząsteczkowej benzenu. Pewnego dnia po pracy zdrzemnął się przed kominkiem. Podczas snu, jaki mu się wtedy przyśnił, Kekule zobaczył węża gryzącego własny ogon. Sen ukazał Kekulemu, że węglowodory nie są strukturami otwartymi, lecz zamkniętymi pierścieniami, przypominającymi węża gryzącego własny ogon. Inkubacja snów znlazła rownież zastosowanie w psychoanalizie. Carl Gustav Juzg polecał swoim pacjentom, aby przed zaśnięciem sformułowali problem w postaci krótkiego pytania, zapisali go na kartce i położyli się spać. Ich sny bardzo często zawierały gotowe odpowiedzi lub cenne wskazówki.
Technika inkubacji snu:
1) Sformułuj swój problem w postaci, krótkiego pytania.
2) Zapisz pytanie na kartce i włóż ją pod poduszkę.
3) Zasypiając powtarzaj w myślach swoje pytanie.
4) Po przebudzeniu postaraj się przypomnieć sobie jak najwięcej szczegółów swojego snu, a następnie zapisz go.
Interpretacja snu.
Zainkubowany sen należy jeszcze rozszyfrować pod względem symboliki. Często zdaża sie, że w zainkubowanym snie odpowiedź pojawia się wprost lub w postaci symbolu, który dla śniącego jest oczywisty tak, jak było w przypadku profesora Kekule. Zdarza się jednak, że sen, jaki się nam przyśnił jest nie zrozumiały i na pierwszy rzut oka wogóle nie dotyczy problemu, o rozwiązanie którego nam chodziło. Najlepszym wyjściem z takiej sytuacji jest ponownie zainkubować sen następnej nocy. Różnego rodzaju senniki mogą być pomocne w zrozumieniu snu, ale nie są wystarczające. Podświadomość kontaktuje się za pomocą języka wybranego przez świadmość, tzn. jeżeli jesteś zapalonym graczem RPG, twój sen może zawierać symbolike z ulubionej gry np. smok bedzie symbolizował zagrożenie, a niezwykły artefakt nagrode. Te same symbole dla innej osoby mogą znaczyć zupełnie coś innego.
mam nadzieję że pomogłem