Ostatnia wizyta: Wto Mar 24, 2009 4:59 am Obecny czas: Wto Mar 24, 2009 4:59 am

Wszystkie czasy w strefie UTC

[ 26 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Ostrzeżenie Roberta Monroe
PostWysłany: Czw Mar 19, 2009 4:49 pm 

Dołączenie: Śro Mar 18, 2009 5:04 pm
Nothing zapoznałem się z tym cytatem ;)Jedyne co mnie trzymało w ryzach, to niepewność przytoczonych słów Monroe.
Ponieważ staram się być obiektywny, to już na innych forach broniłem OOBE od opętań, katolików czy przestawiania psychiki. Równie dobrze można dostać opętania w czasie spożywania posiłku. Człowiek gra pierwszorzędną rolę - to, jakie ma lęki. O resztę zadba podświadomość, ponieważ ona jest od materializowania myśli. Praktyki jakie uprawiał zawsze można opętaniu przypisać, jeśli komuś ich istnienie przeszkadza.
Zgoła tak to widzę.

Jednak nikt się nie odniósł do informacji, jakoby niektórzy praktykujący OOBE zaczynali widzieć dodatkowe "rzeczy" w realu. Myślę, że można to przypisać pragnieniu widzenia tego, czego się doświadcza w astralu, ale niekoniecznie.
Przytoczę jednego z Obe-gości, który niedawno napisał coś takiego:

"Na początku zabawy z OOBE myślałem, że to tylko zabawa, nic wielkiego itp. Zmieniłem zdanie jak zaczęły mnie w realu nachodzić jakieś byty (straszyły mnie to znaczy: ruszały kablami, plecakiem, pukały w drzwi, włączały i wyłączały radio itp.) chciały mnie zniechęcić do tego bym nie próbował wychodzić z ciała więcej :PNie chciałem tego pisać bo nie chciałem was straszyć ale dla mnie to jest dowód, że jednak coś jest w tym OOBE. Oczywiście przestraszyłem i zdarzało się, że w nocy modliłem się żeby już był ranek ale cóż. Byty przestały mnie nachodzić jak skończyłem praktykować OOBE, telekinezę...
"W realu" czasami widzę czarne cienie i przelatujące smugi"

Nothing napisał(a):
i nie powoduje utraty energii

Monroe miał na myśli, że równie dobrze zamiast spać, za równie dobrą formę odpoczynku można przyjąć OOBE?

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw Mar 19, 2009 6:18 pm 

Dołączenie: Pią Sty 09, 2009 1:58 pm
Marcin181 napisał(a):
OOBE może doprowadzić do zaburzeń psychicznych, to na pewno, to zależy od człowieka i jego psychiki. w chwilach gorszych będziesz myślał że masz schizofrenie, chęć tam powrotu bedzie cie skłaniać do samobójstwa. "Nie otwieraj bramy mroku"

taaaaaa xD
samobójstwo...
chyba wypije se szklanke koli i skocze z balkonu

xD bzdury

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw Mar 19, 2009 6:47 pm 

Dołączenie: Sob Lut 23, 2008 7:46 pm
dreamer napisał(a):
Marcin181 napisał(a):
OOBE może doprowadzić do zaburzeń psychicznych, to na pewno, to zależy od człowieka i jego psychiki. w chwilach gorszych będziesz myślał że masz schizofrenie, chęć tam powrotu bedzie cie skłaniać do samobójstwa. "Nie otwieraj bramy mroku"

taaaaaa xD
samobójstwo...
chyba wypije se szklanke koli i skocze z balkonu

xD bzdury

chyba masz racje, myslę że po OOBE dostaje się wielkiej euforii i wielogodzinnej erekcji. a każdy to lubi prawda? :ugeek:

Dobędę tam słów, ofiaruję je tobie.
Stąd płyną natchnienia, spośród jawy snu
Z ciszy pomiędzy tym, co tam, a co tu

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw Mar 19, 2009 7:14 pm 
Podróżnik z bagażem doświadczeń

Dołączenie: Wto Kwi 22, 2008 4:33 pm
Miejscowość: Częstochowa
Wiesz co do gościa...na końcu nawet napisał i telekineze...Praktykowanie oobe + telekinezy , spory talent i sam nieświadomie wywoływał te efekty. Bardzo wiele nawiedzeń domów to nie duchy lecz osoby nieświadomie to wywołujące. Ludzki mózg nie jest zbadany do końca...czytałem gdzieś że według naukowców zwyczajny człowiek wykorzystuje około 15% swoich możliwości mózgu....15% na wiele nam pozwala a 75% mamy niewiadomej

Co do Monroe...Po pewnym czasie i odbytych podróżach nie odczuwałem już spadku energii i byłem wyspany jak po normalnym śnie...na początkach owszem chodziłem czasem obolały i czułem się wręcz jak po bójce...kiedyś miałem potężne wibracje teraz raczej minimalne.... kwestia przyzwyczajenia się kanałów energetycznych w ciele do takiego naładowania....

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw Mar 19, 2009 7:30 pm 

Nothing napisał(a):
sam nieświadomie wywoływał te efekty

Co masz na myśli?

Wg. moich źródeł - wykorzystujemy 5% mózgu, o 15% nie słyszałem jeszcze nigdzie ;)

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw Mar 19, 2009 7:49 pm 

hmm głowy sobie za te 15% nie dam uciąć może podświadomie zawyżyłem :mrgreen:

Co mam na myśli hmm wykorzystujemy małą część naszych możliwości , na kronikach historii świata zapisali się ludzie tacy jak Jezus robiący cuda ..w naszych czasach są tacy którzy potrafią lewitować ( żadne sztuczki , autentyczność potwierdzona ) , inni zajmują się jasnowidztwem i choć nie wszystko trafiają jednak dużo udaje im się stosunkowo trafić , inni umieją wywołać oobe , jeszcze inni potrafili telekineze inni wyginają łyżeczki jeszcze inni potrafią uzdrawiać....możliwości naszego umysłu są ogromne....

Naukowcy odkryli że większość nawiedzeń wywołują niektóre osoby nieświadomie.....myślę że opętania tak że można w taki sposób na siebie sprowadzić...

Nasze możliwości sa ogromne , ale są poza naszym zasięgiem...niektórzy mają talent i na wskutek pewnych zdarzeń te talenty się ujawniają ....zakładając że koleś mówi prawdę zauważ że te telekinetyczne wyczyny skończyły sie w momencie gdy skończył praktykować oobe.....ale wcześniej miał obawy co do oobe , później uwierzył w duchy i zaczął się modlić....miał w umyśle zakodowane wiele śmieci wpajanych przez religie i społeczeństwo ...miał zakodowany lęk przed tamtym światem że będą tam złe duchy,.... zapewne miał duży talent i wyćwiczony umysł....i jego lęki przeniosły się do reala.....ŚWIAT JEST TAKI JAKI MYŚLIMY ŻE JEST a on się o tym przekonał dość efektownie

ps jeśli np boisz się się strasznie spotkania złego ducha w poza to go spotkasz....takie myśli przyciągają takie rzeczy ( zasada przyciągania działa tam 100% )....pewni ludzie w jakiś sposób moga to wykreować w realu.... ci co robią to nieświadomie to bieda im.....ale wtedy wystraczy dobra sesja hipnotyczna z doświadczonym specjalistą by to wyrzucić ( przynajmniej tak mi się wydaje )

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw Mar 19, 2009 8:52 pm 

Nothing napisał(a):
jeśli np boisz się się strasznie spotkania złego ducha w poza to go spotkasz....takie myśli przyciągają takie rzeczy ( zasada przyciągania działa tam 100% )

Dla mnie przyczyna opętań jest jasna - twój strach przed "demonem".
Więc uważasz, że zaczął widzieć w realu dziwne zjawy, bo w nie wierzył/przyciągnął je? OOBE mu w tym pomogło?
Jeśli tak, to przecież w czasie podróży astralnej widzicie różne rzeczy, które są tak realne, że łatwo w nie uwierzyć. Więc następstwem tej wiary jest ryzyko ujrzenia ich w realu?

Nothing napisał(a):
w naszych czasach są tacy którzy potrafią lewitować ( żadne sztuczki , autentyczność potwierdzona )

O ile sam wierzę w lewitację, to niestety - nie ma potwierdzonego przypadku. Przynajmniej ja nie poznałem - wszystkie są przekręcone. Albo gość staje tyłem, albo opiera się o laskę, albo ma w kichę szmat na sobie, albo lata między budynkami po dość dziwnej linii prostej. Czemu nie ma przypadku, w którym ktoś siedząc po turecku się uniesie w górę przy czym będzie tylko w slipkach, a obserwator zrobi wymach rękoma nad nim i pod nim? I przede wszystkim - czemu nikt nie zgarnął 1mln dolarów w fundacji James Randiego? Biorąc pod uwagę, że lewitować potrafią ludzie z Indii, często biedni - taka kasa się przyda.

Nothing napisał(a):
inni wyginają łyżeczki

Identyczna sytuacja jak wyżej - póki co widziałem wyginających łyżeczki, ale te które mieli ze sobą. Proponowanych nie udało się wygiąć. 1mln dolców nadal czeka na zwycięzce. Przecież każdemu taka kasa się przyda (ot chociażby oddać biednym) i przy okazji udowodnisz światu swoje racje. Jakże szczytny cel, ukazujący potencjał człowieka światu i nauce.

Profil E-mail  

PostWysłany: Czw Mar 19, 2009 9:33 pm 

Co do łyżeczek w sumie nie mam dowodów co do tego wyżej widzialem zdjęcia takie o jakich wspominasz ze były by przekonywujące. ale szczerze spróbuje jutro znaleźć jakies materiały
dziś nie mam sił więc na razie zostańmy przy wersji ze to mało wiarygodne.....Co do telekinezy rosjanin pewny przeprowadzał eksperymenty i na nim przeprowadzano setki wręcz eksperymentów potrafił wszytsko siła woli przemieszczać ( no oczywiscie małe przedmioty ale np kule do kręgli , masło itp....) udowodnione przez naukowców że to robił tylko jak ?

jutro postaram sie cos na ten temat znaleźć

Co do pierwszej części twojej odpowiedzi tak wydaje mi się ( bo 100% nie jestem pewny to założenie w końcu ) że to możliwe ale tylko w szczególnych przypadkach.....

Ogólnie możemy się opierać na założeniach...uważam ze bardziej prawdopodobnym po prostu jest ze sami pewne rzeczy tworzymy ..sam wiesz że mozemy wiele w końcu znasz zasade przyciągania możliwe bardzo że możemy wiecej do tego stopnia że tworzymy pewne rzeczy w rzeczywistości ....ludzie cierpiący na schizofrenie nie odróżniają rzeczywistości od tego co kreują.....w ich mózgach wystepił błąd i zobacz jak ta choroba działa...oni nie wiedzą co jest prawdziwą rzeczywistością....do tego tylko 5 % jak wspominałes wykorzystujemy możliwości umysłu....do daje po prostu do myślenia... ludzie wolą wierzyć że to duchy bo tak ich nauczono wierzyć , nie przyjdzie im do głowy ze to oni sami to wykreowali.... które założenie jest prawdziwe nie mam pojęcia.... po prostu trzeba się zastanowić nad pewnymi faktami....

Profil E-mail  

PostWysłany: Pią Mar 20, 2009 7:59 am 

naukowe podejście nie mówi nic niby nieakceptuje ale niby nie wiadomo....
http://www.eioba.pl/a75780/telekineza_i ... da_czy_mit

Strasznie chaotyczna strona , szkoda bo ktoś się pokusił by ciekawe teorie ułożyć

http://www.angelfire.com/psy/antichrist ... sis_pl.htm

A tutaj o pewnym eksperymencie z Seattle który potwierdzał telekineze ( nie wiem tylko czy źródło pewne )

http://www.ekologika.pl/modules.php?nam ... e

To ostatnie doświadczenie coś sugeruje... to że ludzki mózg poza tym że kreuje swoje własne wyobrażenia rzeczywistości w co chyba z psychologicznego punktu widzenia wątpliwości co do tego nie ma , to dodatkowo potrafi wręcz manipulować tą rzeczywistością do pewnego stopnia co było pokazane w tym doświadczeniu.....W pewnych szczególnych przypadkach u pewnych osób te możliwości są w jakiś sposób świadomie lub nie aktywowane

( przykłady...choćby Jezus który jest postacią historycznie potwierdzoną w wielu niezależnych źródłach a w czasach biblijnych wystarczyło że był wierzący i mówił że robi to z pomocą Boga ojca by zostać uznanym za dziecko boże , zresztą dziś też by takiego człowieka uznano za świętego i za dowód na istnienie Boga....a taki człowiek robiłby to dlatego że"wierzy" że mu ktoś pomaga....a tak naprawdę robiłby sam...gdyby przestał wierzyć w Boga zapewne umiejętności by się skończyły ale tylko dlatego że zawsze umiejętności wiązał z czymś z zewnątrz )

To pokazuje jaką siłę mają nasze myśli to również potwierdzenie tezy o działaniu prawa przyciągania i dużą prawdę ma tez powiedzenie "jesteśmy tylko własnymi dominującymi myślami"...

Oczywiście kilka doświadczeń i masa założeń nie wystarczą by komukolwiek udowodnić prawdziwość takiej teorii...
Chodziło mi raczej o to żeby każdy przyjrzał się temu bliżej i szukał kilku dróg wyjaśnienia pewnych zjawisk.... łatwo mówić cud Boży...łatwo mówić demon go opętał czy że w domu mam poltergeista ..

Czy takie założenia są prawdziwsze o tej teorii przedstawionej wcześniej ? nie mam pojęcia ale wydaje mi się że zamiast szukać przyczyny wszystkich naszych problemów i tych dużych i tych małych w sobie i swoim sposobie myślenia , za bardzo uciekamy gdzieś na zewnątrz z wyjaśnieniami tych niepowodzeń....

Może powinniśmy się zwrócić do środka a nie na zewnątrz ...

Profil E-mail  

PostWysłany: Pią Mar 20, 2009 1:30 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Lis 16, 2008 12:09 pm
Miejscowość: okolice wrocka
OBE jest to jedna z dróg do prawdy ;),mi nie zaszkodziła medytacja-chociaż medytacja powoduję też wolność :),a oznajmiam wam że kiedyś uważali mnie za chorego psychicznie ;)..............

Profil E-mail  

PostWysłany: Pią Mar 20, 2009 1:44 pm 

tak medytacja to też dobry sposób ;)muszę się tym zając bardziej...

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
 [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości