Ostatnia wizyta: Nie Cze 14, 2009 6:34 am Obecny czas: Nie Cze 14, 2009 6:34 am

Wszystkie czasy w strefie UTC

[ 19 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: świadomy sen czy OBE ?
PostWysłany: Wto Mar 04, 2008 6:15 pm 
#-----[ EOM ]------------------------------------------
Awatar użytkownika

Dołączenie: Wto Mar 04, 2008 5:17 pm
Na początku witam wszystkich serdecznie :DZdarzyło mi się coś,co trudno opisać,bo słowa spłycają tak bardzo,że długo się zastanawiałem czy w ogóle pisanie tego ma sens. Ale trzeba próbować .Znam temat Obe z książek pana Monroe i Darka,i to wszystko .Nie próbowałem wydostać się z ciała za pomocą technik czy wskazówek zawartych w tych książkach.Jakby powiedział Darek postanowiłem sobie jeszcze pospać :lol:Stało się to spontanicznie, w nocy podczas snu,nie pamiętam żadnych wibracji,ani niczego więcej...po prostu w pewnym momencie poczułem,że wydostałem się z ciała i dryfuję sobie spokojnie w kierunku stolika z komputerem...byłem tego całkowicie świadomy,że jestem obok...nie bałem się zupełnie...wręcz przeciwnie czułem niebywałą radość,niesamowite uczucie wolności...pomyślałem sobie "udało się to wspaniałe"...pomyśłałem.że chcę się dostać do drugiego pokoju...i ledwo to pomyślałem,już tam byłem...rozejrzałem się po nim...bez wątpienia był to drugi pokój...wszystko się zgadzało...niestety potem zrobiłem błąd,bo zamiast cieszyć się możliwością zbadania tego stanu i spokojnie badać najbliższą okolicę...to wymyśliłem sobie,że chcę polecieć w kosmos ( wiem,że brzmi to śmiesznie)...w momencie gdy ,to pomyślałem,wywaliło mnie przez sufit,gdzieś w jakąś niezmierzalną przestrzeń,wokół było ciemno ,a w oddali błyskały,migotały światełka ( gwiazdy ? )...i wtedy,w tej mojej pustej łepetynie zaterkotał dzwoneczek alarmowy,po prostu stwiedziłem,że z tym kosmosem,to trochę przesadziłem i pomyślałem,że chcę być z powrotem i swoim pokoju...na szczęście natychmiast znalazłem się przy swoim ciele...widocznie musiałem się przestraszyć,bo bez zbędnych ceregieli zacząłem wchodzić w ciało fizycznie...działo się to ,na raty...tak jakby tamto ciało mnie wciągało...raz,dwa,trzy cztery,a może nawet pięć takich (nie potrafię tego nazwać) wciągnięć, i po ostatnim poczułem,że moja świadomość jest już w ciele fizycznym...dokładnie czułem stan kiedy byłem obok,i dokładnie poczułem moment kiedy znalazłem się z powrotem... Niesamowite uczucie towarzyszyło mi przez cały następny dzień...Czytać o czymś,a doświadczać czegoś,to kolosalna różnica...Co ciekawe następnej nocy,czułem lekkie mrowienie w nogach i miałem taką wewnętrzną pewność,że gdy tylko tego zechcę ,to znów wyjdę...Nie chciałem...Po prostu nie czułem się jeszcze gotów na świadome otwarcie wrót do tamtego swiata...
Takie przeżycie daje dużo sił,i wiem że za niedługo wrócę tam,tym razem w sposób planowany.
Jeśli ktoś chciałby się wypowiedzieć na temat mojej przygody,to proszę bardzo . Pozdrawiam :!:

Profil E-mail  

Temat postu: Re: świadomy sen czy OBE ?
PostWysłany: Wto Mar 04, 2008 6:29 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Nie Lut 24, 2008 10:14 am
Myślę,że to Ty sam wiesz najlepiej czy to było OOBE czy tylko świadome śnienie.Jeżeli następnego dnia czułeś się inaczej niż dotychczas a w nocy poczułeś mrowienie to prawdopodobnie doświadczyłeś tego stanu ;)
Ale powtarzam jescze raz:Wszystkie odpowiedzi są w Tobie
Pozdrawiam :)

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Mar 04, 2008 7:46 pm 
Awatar użytkownika

Dzięki za błyskawiczną reakcję,jesteś szybka jak myśl :)Według mnie było to OBE .Tęsknię za takim lotem,ale w tej chwili nie mogę się temu poświęcić.Pozdrawiam :!:

Profil E-mail  

PostWysłany: Pią Mar 14, 2008 6:21 pm 
Podróżnik z bagażem doświadczeń

Dołączenie: Czw Lut 21, 2008 5:12 pm
Miejscowość: OBE-Maniakowo
No Brachu! Witaj w śród wtajemniczonych! Fajnie Ci to wyszło :D
Widocznie czas Twój nastał i wywaliło Cię z cielska jakoś tak automatycznie i bez pardonu. Technik nie stosowałeś, tylko pełna sponta. Super! Ciesz się razem z Tobą. Twoje słowa to miód na moje serce. Widzisz, tak jak mówisz: co innego o tym czytać, a co innego doświadczyć na sobie. Kolosalna różnica. Prawda, że szczeka opada heheh Tak, to było OBE. Tak to wygląda i bardzo trudno opisać te stany by se ozorka nie połamać.
Piona-gratulka i do następnego razu, oczywiście jeśli sobie tego zażyczysz :D
DS

PostWysłany: Sob Mar 15, 2008 6:48 pm 
Awatar użytkownika

Dzięki za powitanie :)
Powiem tak,wyszło spontanicznie i niespodziewanie,ale jednocześnie czułem,że jest to coś znajomego i naturalnego...
Mogłem lepiej wykorzystać to wyjście,ale...co się odwlecze...he,he ...
Jak mnie wypierdzieliło przez ten sufit....tego się nie da opisać...ale rakieta... :lol:
Jeszcze sobie polatamy :mrgreen:
Pozdrawiam :!:
RisingPower

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Mar 18, 2008 9:26 am 
Awatar użytkownika

No,tak dobre słowo czyni cuda :DOBE Maniak pięknie mnie nakręcił i zaraz sobie odleciałem :D.
Tym razem chciałem wyjść ,poprosiłem o to w myślach i po kilku minutach zaczęły się w moim ciele dziać rzeczy,które wskazywały,że chyba coś z tego będzie.Nie potrafię opisać tego stanu kiedy ciało przygotowuje się do wyjścia,jakkolwiek to nazwę np.wibracje czy inaczej,to jest to tylko nazwa...Dla mnie liczy się efekt :)
Kiedy udało mi się wypłynąć,starałem się spokojnie rozejrzeć po pokoju...potem przepłynąłem do drugiego,bardzo dużego pokoju i wtedy pomyślałem,że chcę polecieć do mojej kuzynki (bez podtekstów he,he )...Momentalnie znalazłem się w miejscu,które spokojnie mogłem określić jako pokój mej kuzynki,na łóżku spała jedna osoba,inne szczegóły (sposób ustawiania łóżka ,umiejscowienie drzwi,okien) też się zgadzały... Kiedy sobie dryfowałem nad łóżkiem,wydarzyło się coś,co jak potem zauważycie w dużym stopniu uwiarygodni ten pobyt...W pewnym momencie zauważyłem kota :!:Ale,żeby było ciekawiej,ten kot próbował "mnie" chwycić...no tak ,jak to kot ,który poluje na muchę :!:Machał łapką jakby starał się opędzić od czegoś...Po tym wróciłem do siebie...znaczy się do ciała...Oczywiście byłem głodny dalszych przygód,więc spróbowałem wyjść po raz drugi...Wyciągnęło mnie w taki sposób,że ...tak jakby ktoś chwycił mnie za stopy i zaczął unosić do góry i "ustawił" mnie tak,że nogi miałem w górze,a ręce prosto wyciągnięte tkwiły jeszcze w ciele...no tak jakbym stał na rękach :D...po chwili udało mi się uwolnić...kiedy się wydostałem,poprosiłem aby,Ci którzy pomogli mi wydostać się,zaopiekowali się mną i pokierowali...Dalej odbyłem lot,którego nie opiszę...znaczy się ktoś mi towarzyszył i odbyłem z nim "rozmowę"...z tym,że zapomniałem o co chodziło,bo kiedy wróciłem,to zamiast coś zapisać,to jeszcze myślałem,żeby wyjść i reszta nocy zatarła mi w pamięci ów "dialog"...Nie zmartwiłem się za bardzo...jeśli ,to było coś ważnego,to na pewno tego się dowiem w odpowiednim czasie ;)
Co zrobiłem rano :?:Zadzwoniłem do mojej kuzynki...Miałem jedno pytanie...Czy zdarza się,że kot śpi czasem w jej pokoju...? Odpowiedziała,że -TAK . Zadałem drugie pytanie- czy tej nocy kot spał w jej pokoju...? Odpowiedziała,że...he,he zgadnijcie... - TAK :!:
No,cóż więcej pytań nie miałem :)
Pozdrawiam wszystkich gorąco i miłych snów, lotów życzę :!:
Osobne pozdrowienia dla Obe Maniaka. Bez Twojego komentarza i słów poparcia,nie byłoby tego wyjścia :!:DZIĘKI :!::D

Profil E-mail  

PostWysłany: Wto Mar 18, 2008 11:59 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Lut 23, 2008 3:40 pm
Miejscowość: Karpacz, ten w górach
Niech mówią co chcą i mogą ludziska nie wierzyć, ale wychodzenie z ciała jest prawdą.
Noo a teraz zastanówcie się dlaczego wasze koty machają łapkami bez przyczyny. To teraz już wiecie - właśnie ktoś przelatuje hehehehe.

Nie ważne, w którym momencie ozdzyska się świadomość. Jeśli odzyskamy ją w śnie to można nazwać LD. Jeśli wyjdziemy bez utraty świadomości to można nazwać OBE (czyste OBE). Ale w sumie co za różnica, świadomość skacze to tu to tam. Teraz jestem tu a za chwilę będę tam - np. na słonecznej plaży, bo tu śniegiem wali, jakby zima miała przyjść. Ubiera ciałko i skacze, dzieli, wskakuje w inne i wraca albo ubiera się na cebulkę. Jakbyśmy chcieli to wszystko sklasyfikować i ponazywać to by życia jednego zabrakło.

Profil E-mail  

PostWysłany: Pią Kwi 04, 2008 6:08 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Pią Kwi 04, 2008 4:45 pm
ależ Ci zazdroszczę tej swobody, bardzo pragnę poznać tamten świat, być w końcu sobą i żałuję że nie mogę zrobić tego jeszcze tak spontanicznie i na życzenie jak Ty, tylko męczę się z technikami
Chcę już tam być i spotkać Was wszytskich!! :)
Może mnie wyciągniez? ;-)

Profil E-mail  

PostWysłany: Pią Kwi 04, 2008 6:52 pm 
Awatar użytkownika

Nati...Wierz mi,że od dzisiaj włączę Cię do swojej listy życzeń ;)
Wyciągnąć Nati,wyciągnąć Nati,to będzie moja mantra przy wyjściu ;):)
A tak na serio...Faktycznie miałem szczęście,że stało się to spontanicznie....A te następne wyjścia,też mi się przytrafiły tak,jakoś łatwo...sam nie wiem ,co o tym sądzić :roll:
Mogę powiedzieć tylko jedną rzecz...Całe życie szukałem,drążyłem,myślałem,walczyłem o to ,by znalezć odpowiedzi...Teraz wiem,że JEDNO świadome wyjście z ciała,daje ci więcej,niż tysiące lat wierzeń ...Możesz czytać i wykuć na pamięć wszystkie najmądrzejsze książki świata,religijne,naukowe,filozoficzne...To wszystko,jest nic,wobec Twojego własnego doświadczenia...
Wiesz,że te wyjścia mnie zmieniły ? No,wiem,że wiesz... ;)To jest zmiana nieodwracalna...cały czas widzę oczy tego kota,szeroko otwarte i zdziwione tym co zobaczył...Cały czas mam w pamięci moment kiedy "ktoś"wyciąga mnie za nogi... :)
A teraz wyobraz sobie,jak wielkiej przemiany musieli doswiadczyć Ci,którzy robią to od lat i latają naprawdę daleko...Na pewno stare wygi,uśmiechają się pod nosem,że się tak podniecam,takim krótkim lotem,ale każdy musi zacząć od tego pierwszego kroku ;)
Mnie się to po prostu wydarzyło,bez technik,bez oczekiwania.
Powiem Ci tak - po to jesteśmy na tym forum, żeby się rozwijać,żeby sobie pomagać ,ja jestem tak samo na początku tej przygody jak i Ty,więc bądz spokojna na pewno Ci się uda i to niebawem !
Pozdrawiam i życzę Ci,aby stało się TO już dziś w nocy ;)
RisingPower Dariusz

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Kwi 06, 2008 4:10 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Mar 26, 2008 7:58 pm
Miejscowość: Zabrze
Wspaniała przygoda przyjacielu, zazdroszczę :)Wy tu gadu gadu o kotach - dziś byłem na obiedzie u rodziny. Babcia ma kota - kiedy na niego spojrzałem, w głowie miałem pytanie "ciekawe czy to prawda że koty widzą więcej niż ludzie" :)

Udane wyjścia: 01

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Kwi 06, 2008 6:06 pm 
Awatar użytkownika

Wiesz , tak się czasem zastanawiam czy ten kot też nie był przypadkiem out of it's body :roll:;):P
W każdym bądz razie spał dokładnie w tym miejscu gdzie go widziałem.
Aha,cholercia...zapomniałem napisać,że ten kot już nie żyje :cry:,auto go przejechało :cry:....zobaczył ducha i widzicie co go spotkało ... :evil:
Trzeba go będzie teraz odwiedzić po tamtej stronie ;)

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Kwi 06, 2008 8:29 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Śro Mar 26, 2008 7:58 pm
Miejscowość: Zabrze
Miejmy nadzieje ze teraz ma sie dobrze po tamtej stronie. Pozdrawiam i wspolczuje brachu

Udane wyjścia: 01

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Kwi 06, 2008 9:54 pm 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Kwi 05, 2008 9:47 am
Miejscowość: z księżyca :)
Pięknie napisane. Chciałbym żeby to była prawda. Dawało by to nadzieję że rzeczywiście jesteśmy czymś wiecej niż ciało fizyczne. Czesto jest tak że mając świadomy sen, zasugerujemy sobie że jesteśmy po za ciałem przeżywamy te doświadczenia które są tylko wytworami naszego umysłu. Dla mnie przekonywującym dowodem była by taka wyprawa i potwierdzenie faktów które rzeczywiście się działy kiedy spałem (musiały by być w 100% pewne i niepodwarzalne) Mam nadzieję że kiedyś tak będzie.
Pozdrowienia dla wszystkich zajmujacych się rozwojem duchowym i oobe.
Arimael.

Profil E-mail  

PostWysłany: Pon Kwi 07, 2008 6:34 am 
Awatar użytkownika

Dołączenie: Sob Lut 23, 2008 3:46 pm
Miejscowość: z Ducha
Arimael: jeśli nie masz zaufania do swoich doświadczeń to poczytaj doświadczenia ludzi, któzy mieli doświadczenia z pogranicza śmierci, widzieli dokładnie co się z nimi dzieje, odwiedzali np. korytarze w szpitalu, pokoje obok i po powrocie dane się zgadzały, ludzie, rozmowy.... Weryfikacji jest dużo, nawet w Moenowskich podróżach mentalnych, ale niedowierzający i tak nie uwierzą, dopóki sami nie doświadczą, bo tylko własne doświadczenie ma taką moc. Życzę i Tobie weryfikacji:)

Profil E-mail  

PostWysłany: Nie Kwi 27, 2008 3:12 pm 
Awatar użytkownika

Arimael napisał(a):
Dla mnie przekonywującym dowodem była by taka wyprawa i potwierdzenie faktów które rzeczywiście się działy kiedy spałem (musiały by być w 100% pewne i niepodwarzalne)

Właśnie cały myk polega na tym,żeby nic nie było pewne na sto procent...
Gdyby wszystko wszyscy wiedzieli,to cała zabawa straciła by sens... ;)
Nawet trudno mi sobie to wyobrazić...
Nic nie jest oczywiste...wszystko jest możliwe.
Życie jest magiczne i niech takie pozostanie :)
Pozdrawiam :!:

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
 [ 19 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości