Witajcie!
Tak jak obiecałem chcę napisać swoją recenzję zestawu nagrań pt: Symulator OOBE od Noble.
Jak już wcześniej pisałem zdecydowałem się kupić ten OOBE Symulator dla żony.
Wcześniej rozważaliśmy zakup Magii Snu 2 od Pana Adama Bytofa lecz ze względu na to
że już go posiadam a same nagrania różniłyby się wyłącznie imieniem wybór padł na produkt od Noble.
Fakt zakup miał być dla żony, ale nie mogłem przejść obojętnie obok czegoś nowego,
czegoś z czego sam mógłbym zarazem skorzystać
Chwilę po dokonaniu płatności otrzymałem swój OOBE Symulator który zawiera nagrania:
- Deep Trance
- Out Of Body Experience
- Free Flight
Do nagrań dołączone są filmy wideo w których Noble opisuje sam symulator jak i poszczególne ćwiczenia zawarte w nagraniach. Wideo zawierają instrukcje oraz porady o tym jak najlepiej wykorzystać symulator i co robić aby uzyskać jak najszybsze rezultaty.
Jako pierwsze nagranie chciałbym opisać DEEP TRANCE (Hipnotyczny Trans) który jest pierwszym krokiem w OOBE Symulatorze.
Jest to nagranie w dwóch wersjach krótszym oraz dłuższym nagrania różnią się
długością samego transu w którym przebywamy podczas słuchania nagrania.
Po włączeniu nagrania usłyszymy głos lektora który jest bardzo hipnotyzujący.
Fakt iż jest to bardzo znany głos z telewizji wydaje się być sporym plusem, spokojnie oddaje się jego prowadzeniu...
Technika stosowana do wprowadzenia w trans jest bardzo znana i na nas działa wyśmienicie. Już wcześniej spotkałem się
z nią w nagraniach The Gateway Experience i sam ją stosowałem jako swoją ulubioną metodę wprowadzania się w trans.
Różnica polega na tym że tutaj prowadzi nas polski lektor a nie jak w przypadku Roberta Monroe angielski.
W moim przypadku nie było to problemem, ale muszę przyznać że wygodniej się słucha kiedy
nie muszę wytężać umysłu na tłumaczenie.
Po tym kiedy nasz prowadzący zakończy wprowadzanie nas w stan transu mamy chwilę aby zaznajomić się
z nowymi doznaniami które płyną ze stanu głębokiego transu.
Użycie dźwięku który przypomina oddech człowieka we śnie jest świetne!
Taki patent był chyba użyty jak mnie pamięć nie myli w Lucidology 101
Można zsynchronizować swój oddech z oddechem człowieka który śpi,
po drugie działa to wyśmienicie jako metoda na koncentracje i utrzymanie świadomości.
Jako medytujący używam koncentracji na oddechu bardzo często.
Po tym jak już po rozkoszujemy się nowym doświadczeniem przychodzi czas na wrócenie do zwykłej codziennej świadomości.
W tle usłyszymy żywą muzykę oraz głos prowadzący który powoli wyprowadzi nas z transu.
Muszę przyznać że muzyka użyta do tych nagrań zmiksowana z dźwiękami synchronizującymi półkule zasługuje na nagrodę Nobla
W każdym ćwiczeniu jest inna, co zapobiega znudzeniu wywołanym wciąż tym samym utworem.
Mi najbardziej przypadła do gustu muzyka klasyczna... fortepian zawsze działał na mnie kojąco.
Drugim ćwiczeniem w programie OOBE Symulatora jest OUT OF BODY EXPERIENCE (Wyjście z Ciała)
Nagranie to jest przygotowaniem dla osoby która chcę osiągnąć doświadczenie wyjścia z ciała.
Słuchając tego nagrania najpierw wchodzimy w trans i zaraz po osiągnięciu stanu transu wybieramy się
w podróż mentalną aby osiągnąć doświadczenie OOBE.
To nagranie przygotowuje nas przed właściwą podróżą, którą możemy odbyć już samodzielnie
w trakcie słuchania trzeciego ćwiczenia OOBE Symulatora jak i spontanicznie w czasie zwykłego snu.
W tym nagraniu głos prowadzący najpierw pomoże nam wejść w trans aby później wykorzystać ten stan do podróży mentalnej.
W transie podczas wyobrażania sobie oddzielania niefizycznej ręki od fizycznej odczucia są bardzo realne.
Oboje z żoną mieliśmy bardzo wyraźnie doznania kinestetyczne, a nawet wzrokowe.
Myślę że jest to zasługa wcześniejszego wejścia w trans, bowiem w transie takie doświadczenia przychodzą o wiele łatwiej.
Tutaj znów muszę pochwalić muzykę która została wykorzystana do nagrania.
Osobny utwór można usłyszeć podczas wchodzenia w trans zaś osobny bardziej senny usłyszymy podczas podróży mentalnej.
Słuchając nagrania doszliśmy z żoną do wniosku że mimo jest to podróż mentalna która przygotowuje do właściwego wyjścia
dostarcza bardzo wielu informacji oraz bardzo bogatych i przyjemnych doświadczeń.
W transie nasza wyobraźnia pracowała na bardzo wysokich obrotach
Często wracam do tego nagrania i daję się poprowadzić lektorowi w tej podróży mentalnej, przypomnieć sobie ważne
rzeczy które umykają podczas moich zwykłych prób takich jak chociażby zachowanie spokoju podczas gdy "łapie" mnie paraliż lub
to że to doświadczenie jest dla mnie zupełnie bezpieczne więc mogę spokojnie obserwować to co się wydarza.
I tutaj po zakończeniu ćwiczenia głos lektora powoli wyprowadza nas z transu i pozwala spokojnie dojść do siebie.
Trzecim nagraniem, a w zasadzie dwoma nagraniami trzeciego ćwiczenia jest FREE FLIGHT (Swobodny lot)
Podobnie jak w przypadku pierwszego ćwiczenia to składa się z dwóch nagrań, krótszego i dłuższego.
Nagranie to znów przypomina mi The Gateway Experience ćwiczenie gdzie mamy czas dla siebie i swoich doświadczeń.
Tutaj znów na początku głos prowadzący pomoże nam wejść w stan transu, aby po chwili pozwolić nam
samodzielnie wyjść poza ciało w akompaniamencie łagodnych dźwięków synchronizujących półkule.
Są one niezwykle delikatne i nie rozpraszają podczas ćwiczenia.
PODSUMOWANIE:
CENA: 97zł - Wydaje się być zawyżona lecz dopiero po zakupie mogłem stwierdzić że Symulator jest wart swojej ceny
PLUSY:
- Profesjonalny lektor (Łukasz Nowicki znany z haseł: "TVN Turbo" lub "Jeszcze dziś w jedynce")
- Wspaniała muzyka z dźwiękami synchronizującymi półkule mózgowe
- Wszystkie nagrania posiadają wideo instrukcję
- Nagrania nie są personalizowanie więc z OOBE Symulatora może korzystać więcej niż jedna osoba
- Gwarancja Pełnej Satysfakcji
WADY:
- Cena jest bardzo wysoka
- Nagranie "Swobodny Lot" jest zdecydowanie za krótkie (wydłużyłem je sobie sam programem Aduacity do 2 godzin)
Oto moja lekko stronnicza recenzja. Nie mógłbym inaczej ponieważ jesteśmy bardzo zadowoleni z zakupu.
Polecam każdemu OOBE Symulator ponieważ według mnie jest to najbardziej profesjonalny polski produkt w tematyce OOBE.