Tak naprawdę, to nie mamy CO pokazać "przeciętnym". Ok, to forum stanowi jakąś-tam pozytywną, przyjemną społeczność - przychodzę tu czasem, żeby się podbudować że nie wszyscy mają innych w d*pie.
Ale nie ma tu jakiegoś rzucającego się od razu w oczy "przewodnika na start", czy szybkiego FAQ. Natomiast strona DS, co tu dużo mówić, sprawia wrażenie dość chaotycznego, napalonego strumienia myśloobrazów, który sprawia wrażenie "ale o co chodzi?"
Fakt, w samej sieci mamy dość szeroką możliwość działania. Ale trzeba to robić pomału, stopniowo. Ok, była OBE-rebelia, jakieś tam ziarno zostało zasiane. Trochę przycichło, uleżało się, to można znów coś zrobić, poszerzyć, bazując już na czymś. Dzięki temu maleje opór przed zmianą.
To tak, jakby w jakimś kraju ludzie uważali, że 2+2=16. Nie można im od razu powiedzieć że 2+2=4, bo to za duża różnica i nie uwierzą. Najpierw trzeba powiedzieć, że to 12, potem że jednak chyba 8, a później zaryzykować stwierdzenie, że to chyba 4.
Tak przyszło mi do głowy... Może weźmy się za upowszechnianie inf. o LD? Temat dość mało kontrowersyjny, uznany naukowo. Bez żadnego zachęcania do LD, najważniejsze byłoby żeby oddzielić temat LD od ezoteryki, żeby się z nią za nadto nie kojarzyło. Że LD=/= new age i droga do sekty
O ile wiem, jest coś o LD na gronie o snach. Nie wiem czy jest coś na NK? Jakiś wykop możnaby o tym zrobić, może demot ?